En az kaç ay çalışmalıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kpss çok geniş bir sınav sistemidir
Doğrusunu söylemek gerekirse kpss sınavı kolay kolay geçilecek bir sınav değildir
Durmadan değişen müfredat değişimi dâhil edilen konular çıkarılan konular falan filan bana sorarsanız hiç uğraşmayın
Çünkü sınava girecek kişi onca çalışmasına güvenip tamam bu sefer olacak diyor ama sınav çıkışı ilk söylediği söz sorular çok kazıktı oluyor
Sizi umutsuzluğa sürüklemek niyetinde değilim ama gerçek bu
Şimdiden kolay gelsin
KPSS çalışmak için kurslar mesela Eylül ayında başlıyor. Sonrasındaki Temmuz-Ağustos ayına kadar 10-11 ay var.
Hızlandırılmış KPSS kursları ise genelde Şubat ayında başlıyor. Ortalama 5-6 ay var.
Bu süreler çalışmak için yeterli görülüyor.
Başarılı olmaktan kasıt nedir? Bölümün sağlık ile vs. ilgiliyse atanma ihtimalin daha yüksektir. Eğer genel olarak memurlukları deneyeceğim diyorsan, oldukça iyi çalışman gerekiyor. Puanlar yüksek kapatır. Bölüm çok önemli bazı alımlar çok spesifik oluyor ve o bölüm dışı alınmıyor bu da bölümün önemini gösteriyor.
Kamu ilanlarının yayınlandığı resmi site var kamu ilan sbb diye oraya girersen tüm kamu ilanları oradadır. Takip etmelisin.
Eğer ilk defa girmiyorsan önceden puanın var ise;
Yakında büyük alım olacak, mesela Adalet Bakanlığı memur alacak. Puanlar düşüyor ama klavyen iyi olmalı, sözlüde kendini iyi ifade etmelisin. Ya da mübaşirlik için klavye yok ama sözlü var. Çalışmaya başlarsan bu alıma, faydalı olabilir.
Böyle büyük alımlar her zaman avantajdır.
Hayir oyle bir şey istemiyorum. Kendi alanımda görev almak istiyorum. Öğretmenlik, öğreticilik vs yapmak istiyorum. Adalet bakanliginda vs olursa 5 yil bosuna okumus olurum.
Görüş için cokk teşekkürler
Benim şansım daha yüksek dikab öğretmenligi atamasi daha iyi oluyor
Teşekkür ederim 👍🏻
Cevap
8Cevap
Ben bu sene lisanstan 77 aldım iyi bir puan değil ama çok kafa da yormamıştım.
Sadece soru çözdüm.
Önemli olan verimlilik
Ankara 'da dayın yoksa hiç bu işe bulaşılmamalı
Az cok temelın varsa 7-8 ay olabılır bence
Bölümün ne
Hangi şey
2 saat
1 yıl
Hangi bölüm
Çok ay
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?