Bilgisayarlı ön muhasebe sertifikası aldım. Muhasebeyle ilgili şeyleri öğreneyim diye Instagram'da muhasebecilik sayfalarını beğendim. Oradan biri beni ekledi konuştuk kendisi muhasebeciymiş babası kardeşleri hepsi muhasebeci ve muhasebe ofisleri varmış sohbet esnasında ben de iş aradığımı ama dönen hiç olmadığını söyledim. Asgari ücretle bile olsa girerim işi öğrenmek için dedim. Çünkü kursta gördüğünle çalışmak aynı şey değil. Bana dedi ki muhasebe ofisleri artık aile işi gibi oldu. Herkes ailecek çalışıyor. Dışarıdan yabancı çalışan alınmıyor. Asgari ücretle çalışsam bile mi dedim. Alan var ama az dedi. Biz de alıyorduk dedi adam dedi işi öğrenince zam talep ediyor. O maaşı veremeyince de hemen işten çıkıyor yüz üstü bırakıyor dedi. Öyle yıllarca çalışan yok yani dedi.
Ya 4.. m... k memleketinde çıldırmamak işten değil. Ben patronumla nikahlanıyor muyum? Siz sürekli tecrübe diye inlemiyor musunuz ortalıkta? Ulan tecrübesizken sizde tecrübelenmiş adama niye istediği maaşı vermiyorsunuz o zaman? Zam alamayınca işi bırakıyor ne demek? Ulan kocamdır döver de sever de mi diyeceğiz 4... m... k? Bunu bugün evli insanlar bile yapmıyor. Ya resmen çalışma alın terinle hakkınla para kazanma git milleti telefonla bankacılıkla dolandıran çetelere karış herkesi dolandır diyorlar. Resmen Telegram'da, Onlyfans'ta 0R05PULUK yap oranı buranı aç para kazan diyorlar. Resmen git uyu*turucu kaçakçısı torbacı ol diyorlar. Bu toplum/halkın kendisi suç oranlarından yakınıyor ama kendisi bu suçların artması için elinden geleni yapıyorlar. Sonra niye böyleyiz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer