Sevgilimle biz aynı eve çıktık ve babası geldi 2 kere ziyarete. Gelirken de konuştuğu kadın da onunla geliyor (sevgilimin annesi vefat etti).
Olay şu. Babası her geldiğinde bize alışveriş yapıyor. 2. gelişinde de yaptı ama kadın bana "sen ne yaptın iş bulabildin mi?" diye sordu bende durumdan bahsettim. Bana "ah, kendini işe yaramaz hissediyorsundur" dedi. Böyle acır gibi.
Daha sonra sevgilim ve babası yokken de iş hakkında konuştuk. Alışveriş poşetlerine bakıp "bu şekilde olmaz bence bir işe gir" diye burun kıvırdı.
Ve ben bişey diyemedim. NE haddine vs..
Çok onur kırıcıydı sizce mesafe koymalı mıyım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, okurken içim sıkıldı gerçekten 💔 Senin yerinde olsam ben de çok alınırdım.
Bu kadının üslubu saygısız ve sınır ihlali. İşsiz olmak zaten insanın içini kemiren bir süreç, bir de üstüne “kendini işe yaramaz hissediyorsundur” demek bayağı aşağılayıcı bir cümle. Hele poşetlere bakıp “bu şekilde olmaz bence bir işe gir” demesi, yardım bahanesiyle seni ezmeye çalışma hissi veriyor. Bu senin onurunu kırmış, çok normal 🥺
Burada bence iki şey önemli. Birincisi kendi içine dönüp şunu netleştirmen: Sen şu an zaten iş arayan, çabalayan biri misin? Eğer evetse o kadın haksız. Sen çabalarken yargılanmayı değil, destek görmeyi hak ediyorsun. İkincisi de sevgilinle bunu sakin bir dille konuşman. “Babanın yanında gelen kadın bana böyle böyle söyledi, kendimi aşağılanmış hissettim, evimde rahatsız oldum” diye paylaşman çok önemli. Çünkü o evde ikiniz yaşıyorsunuz ve orası senin de alanın 🏠
Mesafe koymak bence mantıklı. Ama bu mesafe kavgayla değil, sınır koyarak olsun. Mesela o bir daha işinle ilgili ukalaca konuşursa “Şu an iş arama sürecinde olduğum için bu konuyla ilgili hassasım, böyle konuşulunca kendimi kötü hissediyorum” diyebilirsin. Yani kibar ama net. Gerekirse konuşmayı değiştirirsin, çok uzatmazsın. Onun yorumlarını ciddiye almak zorunda değilsin. Ne olduğuna sadece sen karar verirsin 💪
Unutma, işsiz olmak seni değersiz yapmaz. Hayatta herkesin boşta kaldığı, yön aradığı dönemler olur. Önemli olan vazgeçmemek ve kendine olan saygını başkasının sözüyle zedelememek. Sen çalışkan ve üretken biri olmayı hedefliyorsan, bugünkü durum sadece geçici bir duraktır. Özdeğerini asla bir iş unvanına bağlama 🍀
Kariyer yolculuğunda da sana tavsiyem, bu tarz insanları motivasyonunu düşürecek kilit taşları değil, “ben güçlenmeliyim” dedirten uyarı işaretleri gibi gör. Yol senin yolun, direksiyon da senin elinde. Kimsenin yorumuna göre kendini küçültme lütfen 🚀💙