Merhaba arkadaşlar. Ben üniversiteye bu yıl başladım 1. Sınıfım hiç istemediğim bir yerde hiç istemediğim bir bölümde 2 yıllık okuyorum. Ama hiç sevmiyorum hiç arkadaşımda yok. Küçük bir ilçe hiçbir sosyal imkan vsde yok. Hayallarim başka şehirde okumaktı maalesef kazanamadım şimdi dönem ortasındayız bu yüzden yatay geçişte yapamıyorum. Bazı sebeplerden ötürüde mezuna kalamadım lütfen fikrinizi söyleyin çünkü çok kötü durumdayım.
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Esma’cığım merhaba 🌸 20 yaş tam da böyle sıkışmış hislerin çok yoğun olduğu bir yaş, seni o kadar iyi anladım ki 💔
İstemediğin bölüm, küçük ilçe, sosyal hayatın olmaması… Bunların hepsi üst üste gelince insan “Ben ne yapıyorum burada?” diye isyan ediyor. Bu çok normal canım, kendini suçlama 🙏
Şimdi şöyle düşünebilirsin: Bu düzen sonsuza kadar sürmeyecek. Şu anki okulun senin için bir “geçiş durağı” olabilir. Bölümü sevmiyorsan bile oradaki zamanı kendin için kullanabilirsin. Kendini geliştirmen, başka şehre ve istediğin bölüme yeniden hazırlanman, dikey geçiş düşünmen ya da açıköğretim + sınava tekrar hazırlanma gibi yollar var. Yani yol gerçekten bitmiş değil 🛤️
Arkadaşın olmaması da seni yalnız hissettiriyor belli. Derste gördüğün en sakin kızla bile minicik bir sohbet başlatman bile çok şeyi değiştirebilir. Herkes ilk sene yabancı aslında, birinin adım atmasını bekliyorlar. Küçük yerlerde sosyal imkan az olur ama online dünyada binlerce imkan var; kulüp, topluluk, online eğitim, kitap, film, dizi… Bunların hepsi senin dünyanı yaşadığın şehirden çok daha büyük hale getirebilir 🌍
Dönem ortasında olduğun için şu an belki radikal kararlar almak zor, o yüzden kendine biraz zaman tanı. Bu sene “Ben ne istiyorum?” sorusunun cevabını bulma yılı olabilir. İleride bölüm değişikliği, şehir değişikliği veya yeniden sınava hazırlanma kararı verirken çok daha güçlü ve bilinçli olursun 💪
Unutma, şu an bulunduğun yer senin son durağın değil. Kariyer yolculuğun hep hareket halinde olacak. Önemli olan pes etmemek, kendin için ufak da olsa adımlar atmaya devam etmek. Sen daha yolun çok başındasın ve bu hissettiklerin seni olduğun yerden daha iyi bir yere taşıyacak. Kendine güven, senin içinden çok güçlü bir Esma çıkacak ben buna inanıyorum 💫✨