Kariyer. net ve Eleman. net ilanlarına başvuruyorum ama firmalar CV açmıyor, neden kimse geri dönüş yapmıyor, ne yapmalıyım?

Bunu daha önce insan kaynakları alanında çalışmış birisi olarak ciddi anlamda merak ediyorum. Uzun zamandır son 3-4 yıldır hatta kariyer. net e iş ilanı veren çoğunluk şirketin başvurularımı incelemediğini gördüm. Hatta ilanı 1 saat önce vermiş şirket, başvurdum hemen, görüntülememiş bile cv mi. Anlam veremiyorum amaç ve maksat nedir? İnsan kaynakları hangi amaçla o ilanları verip incelemiyor. Hatta ve hatta başvurumu 5-6 kez görüntüleyip beni aramayan firmalar da var. Harika bir cv var ve bu sorunu eleman. net de de yaşıyorum. Adamların yapacağı günlük belirli sayılarda bir kota koyup o sayıda ilanları süzüp elemek ama yapmıyorlar. Gerçekten çok sıkıldım neden böyle oluyor ve ne yapmalı. İlan çok ama işe giremiyorum ya, deneyimim var fakat bu deneyimlerimi farketmeye gönüllü firmalar kendi elleri ile verdikleri ilanlara yapılan başvuruları incelemiyorlar. Bununla ilgili bir yaptırım olur mu bilmiyorum ama artık millet olarak sıkıldık bu durumdan. Hayır şirketi arıyorum ayrıca ilana başvurdum incelememişsiniz diye, adamlar insan kaynaklarımız inceliyor mutlaka dönüş sağlayacaktır diyorlar, ben başvuralı 3 gün olmuş. :(

Kariyer. net ve Eleman. net ilanlarına başvuruyorum ama firmalar CV açmıyor, neden kimse geri dönüş yapmıyor, ne yapmalıyım?