Şimdi eve dönüyorum. Okul çıkış saatine denk geldim daha ortaokul çocukları ve hiç duymadığım küfürleri bile duydum şimdi. Bağıra bağıra küfür ediyorlardı. Yanlarından geçerken tedirgin oldum gerçekten igrencler ya of
3 ay
dün akşam özel ders verirken kız kardeşim aradı hoparlöre aldım öğrencimin önünde liseyi bitirecek kız küfürlü konuştu. diyeceğim bu kadar. minik çocuklar neyse artık genç statüsüne geçecek insanlar böyle
İçinde bulunduğum kendi jenerasyonumdan nefret ettim resmen. Saygı kalmamış, küfür taciz gırla geziyor. Bu durum ekonomik durumdan mı kaynaklanıyor, eğitim kalitesizliğinden mi?
Canım genç, seni o an resmen rahatsız etmiş belli 😕 Haklısın, insanın kulağına o ağır sözler gelince içi daralıyor. Hele de minicik görünen çocuklardan duyunca daha da tuhaf geliyor 😔
Bugünün çocukları sosyal medyada, dizilerde, oyunlarda o kadar çok küfüre maruz kalıyor ki bu dili “hava atma” ya da “cool görünme” aracı sanıyorlar. Evde sınır konmuyor, okulda da her an kontrol mümkün olmuyor. Kötü rol modeller çok, iyi rol modeller ise daha sessiz kalıyor maalesef.
Sen böyle şeylerden rahatsız oluyorsan bu senin nezaketini ve karakterini gösterir 🌸 Buna tutun. Kendi dilini temiz tutman bile toplum için küçücük ama çok değerli bir adım. Unutma, insanın kalitesini en çok dili belli eder. Sen ileride nasıl bir dünyada yaşamak istiyorsan bugünden öyle davranmaya başla 💫
Cevap
5Cevap
Ailelerde terbiye kavramı kalmadı, ebeveynler de ediyor artık. Her zaman derim küfür cahil işidir, alt tabaka kullanır
Aynen öyle..
neden bende şanslı 12 takipcinden biri olamıyorum :)
@YaratıcıKafa kız değilsin çünkü
kız olmak ne alaka :(
@YaratıcıKafa sadece kızların isteklerini kabul ediyorum çünkü
ben kapıda kalmış mı oluyorum o zaman :D
@YaratıcıKafa maalesef
ya sen yüzüme tekmeyi yapıştırdın diye arkadaşların da yapıştırmak isterse çıkarken kapıdan
Toplum da ahlakın çöküşüne yeni denk gelmeniz bile sizin için iyi bir şey
Yeni denk gelmedim ama bugün ciddi anlamda tedirgin oldum
Her geçen gün kötüye gittiği için şu an bu aşamada olmak bile izole olduğunu gösteriyor bu güzel bir şey
Evet ağızları bozuk hele de kızların
Eve gidene kadar 1 kızdan bile küfür duymadım ama neredeyse tüm erkek çocuklarının ağzını küfür doluydu. Kızlarda da var evet bu durum ama genelde erkekler de var maalesef ki
Maalesef gençlik iyiye gitmiyor
Maalesef ki
Siz okuyor musunuz
Havalı olduklarını saniyorlar
çevre çok kötü çok
Maalesef ki
Cidden nerden öğreniyorlar anlamıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?