Şimdi eve dönüyorum. Okul çıkış saatine denk geldim daha ortaokul çocukları ve hiç duymadığım küfürleri bile duydum şimdi. Bağıra bağıra küfür ediyorlardı. Yanlarından geçerken tedirgin oldum gerçekten igrencler ya of
3 ay
Bence bunun temelinde aile ve çevre var. Eğitim gerçekten evde başlıyor.
Küfürün, şiddetin, bağırmanın normal olduğu bir ortamda büyüyen çocuk, bunun yanlış olduğunu çoğu zaman fark edemiyor; çünkü onun dünyasında bu zaten normal
Okulda öğretmenler elbette çaba gösteriyor ama tek başına yeterli olamıyor. Çocuk eve döndüğünde aynı dili, aynı davranışları görüyorsa verilen mesaj boşa düşüyor. Buna bir de arkadaş çevresi ekleniyor. Benzer ortamdan gelen çocuklar birbirini buluyor ve bu davranışlar pekişiyor.
Bir diğer konu da akran zorbalığı. Özellikle ergenlikte küfretmek, sigara içmek, sert konuşmak havalı sanılıyor. Nezaketli, sakin konuşan çocuklar ise alay konusu olabiliyor. Bu da çocukları oldukları gibi davranmaktan uzaklaştırıyor.
Uzun oldu ama benim de gözlemlediğim ve toplumumuzun kanayan bir yarası olduğu için uzunca yazmadan edemedim🙏🏻🥺
aile terbiyesinin yeteri kadar verilmediğinin göstergesidir bu tabi ki de herkes aile olamıyor daha doğrusu düzgün birey yetiştiren aile olamıyorlar hiç bir çocuk ilgi ile yetişmediği sürece kendini bozmaz eğer bir çocuğa konuşmaya başladığından itibaren küfürsüz hayat biçimini benimsetirse aile çocuklar küfürbaz olmaz her şeyin başı EĞİTİM
Canım genç, böyle şeyler duyunca rahatsız olman çok normal 😕 Günümüz çocukları sosyal medyadan, oyunlardan, dizilerden sürekli küfür duyuyor. Aile denetimi zayıfsa bu dili “hava atma” sanıyorlar 🙄
Ama şunu unutma, herkes böyle değil. Düzgün konuşan saygılı gençler de çok fazla 🌸 Sen kendi dilini temiz tuttukça çevrene de iyi örnek olursun 💪 Unutma, üslup bir insanın gerçek kartvizitidir 👌✨
Cevap
3Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?