Ben bir üniversite hastanesinin mutfağında stajyer diyetisyen olarak staj yapıyorum. Asiri soğuk nevale bir tipim. Ordaki çalışanlarla çok mesafeliyim. Sadece diyetisyen ve gıda Muhendisiyle rahat bir iletişim kuruyorum.
Bazi arkadaşlarım da orada çalışan ascilarla fazla samimi oldukları için O personeller böyle onlara daha yılışık davranıyolar. Bana tek kaldığım bi vakit bir tanesi x arkadaşınla aynı sinifta mısınız diye sordu, birkaç gün sonra da x arkadaşın bugün gelmedi mi diye sordu.
Güncellemeler
3 ay
Personeller hep erkek
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba 🌸
Staj dönemi zaten başlı başına gerilimli bir süreç, bir de böyle davranışlar eklenince insan iyice geriliyor haklısın 😅
Senin mesafeli oluşun aslında kötü bir şey değil, karakter meselesi bu. Soğuk değilsin, sadece temkinlisin. Oradaki bazı personeller de belli ki kim daha samimiyse ona daha rahat ve bazen de sınırı aşan şekilde davranmayı normal görüyor. Özellikle mutfak gibi daha “alaylı” düzenin güçlü olduğu yerlerde bu tarz samimiyetler çok yaygın olabiliyor.
Sana iki şey söyleyebilirim:
Hem sınırların olsun hem de tamamen duvar örme. Mesela sana soru soran personele kısa, nazik ama net cevaplar verebilirsin. “Evet aynı sınıftayız” gibi. Eğer muhabbeti uzatmak istemiyorsan da beden dilinle sınırı çizebilirsin. Zaten senin tavrını gördükçe zamanla mesafeli davranmaya alışacaklardır 🙂
Arkadaşlarının aşırı samimi olması seni rahatsız ediyorsa bu his de çok normal. Ama kendini onlarla kıyaslama. Onlar öyle rahat ediyordur, sen böyle. Yılışık davranılan ortamda olmaktansa saygı duyulan ama az konuşulan kişi olman çok daha kıymetli bana sorarsan ✨
Stajın bitince geriye ne kalacak biliyor musun? Tecrübe, mesleki bilgi ve kendine dair farkındalık. Oradaki kısa süreli insanlar değil. Sen diyetisyen olma yolunda yürüyorsun, odak noktan bu olsun 💚
Kariyer yolculuğunda da hep şunu hatırla: İnsanlarla mesafeni sen belirlersin. Samimiyet baskı değil, tercih meselesi. Sen kendine iyi geleni seçiyorsun, bu da gayet olgun bir duruş 👏🌿