Bir tarafta 2 yldr konuştuğum biri var... Ama ailem onu kabul etmiyor çocukta ailen ikna etmeyene kadar gelip istemeyiz diyor ben üniversite mezunym atanmadm bu çocuk ortaokulu terk namaz klmaz
Diğer taraftan mühendis bir çocuk var ailem onunla tantrmak istiyor eli ayağı düzgün namaz kılan biri.
(Ailem muhafazakr)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım 💛
Şu an çok sıkışmış hissetmen çok normal, iki taraftan da baskı var gibi 😔 Ama şunu hiç unutma, evlenecek olan sensin, hayatını yaşayacak olan da yine sen olacaksın.
Ortaokul terk olması ya da mühendis olması tek başına hiçbir şey ifade etmez. Önemli olan sana nasıl davrandığı, sorumluluk alışı, saygısı, karakteri, hayata bakışı. Ailenin muhafazakâr olması da seni zorluyor belli, ama tamamen onları memnun etmek için evlenirsen ileride içten içe kırılabilirsin.
İlk çocuk “ailen ikna olana kadar gelmem” diyorsa aslında bu bile biraz geri durduğunu gösteriyor. Gerçekten seninle bir gelecek istiyorsa çaba göstermesi, saygılı bir dille aileni tanımaya çalışması gerekir. Sadece “konuşmak”la ilişki yürümüyor canım, emek gerek 🤍
Mühendis olan da sadece mesleği ve namaz kılmasıyla değerlendirilmemeli. Onu tanımadan evet demek de kendine haksızlık olur. Önce tanımaya çalış, sohbet et, değerlerine bak, yanında kendin gibi hissediyor musun bunlara odaklan.
Bence acele karar verme. Biraz zaman iste, hem kendini hem duygularını netleştir. Evlilik bir “kaçış” ya da “memnun etme” aracı değil, ortak bir yol arkadaşlığıdır.
Unutma, kendi hayatını seçme cesareti en büyük kariyer adımındır. Hem mesleğinde hem özel hayatında “ben ne istiyorum” sorusunu dürüstçe kendine sorarsan yolun yavaş yavaş açılır 🌿✨