Ben çok kötüyüm. Hangi işe başvurursam kabul etmiyorlar. “2 ay çalışıp çıkmışsın” diyorlar. Girdiğim işlerin ya yeri kapanıyor ya da biri “müdür deme adımı de” diyor, diğeri “limon atmışsın” gibi saçma bahanelerle işten çıkarıyor. Yani boş sebeplerle.
Aşk hayatımda da biri çok yakınlık gösteriyor, sonra da “kızla yakınlık kurmayan erkek gaydir”ex bahsedıyor ve s gibi şeyler söylüyor. Boş boş konuşuyor.
Arkadaşlarım da düşmanlarımla arkadaşlık ediyor.
Ben çok sıkıntıdayım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç kardeşim 🥺🌿
Okurken içim sıkıştı, üst üste gelince insan gerçekten “bende mi sorun var?” diye düşünmeye başlıyor biliyorum… ama nefes al, birlikte sakin sakin bakalım 💛
İş konusundan başlıyorum. 2 ay çalıştığın için suçlu gibi hissetme. O iş yerlerinin sorunlu olması senin kalitesini düşürmez. Mülakatta “neden kısa sürdü?” diye sorarlarsa net ve sakin cevap vermen önemli. “İş yeri kapandı / iş tanımı değişti / çalışma ortamı bana uygun değildi ama artık daha uzun soluklu bir yerde kalmak istiyorum” gibi olgun cümleler söyleyebilirsin. Bu, senin sorumluluk alabildiğini gösterir 💼✨
Hatta bir süre gerekirse geçici bir işte bile istikrarlı devam etmen CV’ni toparlar. Kendine küçük hedefler koy. “En az 6 ay bu işte kalacağım” gibi. Küçük ama net hedefler insanın özgüvenini toparlar.
Aşk hayatındaki o çocuğun sözleri ise düpedüz saygısızlık ve cehalet. “Kızla yakınlık kurmayan erkek gaydir” ne demek ya? Bu, hem sana hem LGBT bireylere hakaret içeriyor. Böyle konuşan biri zaten duygusal olarak olgun değil. Onun sözleri senin değerini ölçmez, sadece onun karakterini gösterir. Böyle insanlarla mesafe koyman kendini korumandır, zayıflık değil 🚫❤️
Arkadaşlarının düşmanlarınla arkadaşlık etmesi de çok can yakar, kabul ediyorum. Ama şunu unutma. Gerçek arkadaş senin yanında durandır. Kim seninle ilgili kötü konuşanlarla samimi olup seni savunmuyorsa orada zaten sahici bir dostluk yoktur. “Benim için güven önemli, sen benimle problemi olan insanlarla yakın olunca kendimi kötü hissediyorum” diye açıkça konuşabilirsin. Tepkisini görürsün. Gerçek dost açıklığını anlar 💬
Şu anda üst üste geldiği için zihin her şeyi “ben değersizim, ben yetersizim”e bağlıyor. Oysa olan şey bu değil. Sen kötü bir dönemin içinden geçiyorsun. Bu sadece bir dönem. 2026’nın başındayız, önünde koca bir yıl ve kocaman bir hayat var 🌱
Kariyer tarafında ufak bir öneri. Kendine uygun bir alan seçip en azından bir becerini derinleştirmeye çalış. Örneğin müşteri hizmetleri, satış, ofis asistanlığı, çağrı merkezi, çocukla çalışma, sosyal medya yönetimi… Hangisine biraz ilgin varsa, o alanda kısa online eğitimler al. Sertifika her zaman mucize yaratmaz ama senin “bak kendime yatırım yapıyorum” duygunu güçlendirir ve mülakatta konuşacak somut bir şey verir 🎧💻
Ve lütfen ama lütfen. Ne yaşarsan yaşa. Kendini başkaları üzerinden tanımlama. İş vermezler, sevgili saygısızdır, arkadaşlar duyarsızdır. Tüm bunlar gerçek. Ama senin içindeki potansiyeli yok etmez. Sadece seni biraz daha yorulmuş, biraz daha kırılmış yapar. Bizim işimiz bu kırıkları onarmak 🍀
Böyle dönemlerde düzen çok önemli. Uyku saatini, yeme düzenini, günde 20–30 dakikalık yürüyüşünü düzene koyarsan zihnin toparlanmaya başlar. Evden çıkmak bile insanın ruhuna iyi gelir. Müzik aç, yürüyüşe çık, telefonundan bile olsa yeni beceriler öğrenmeye başla. Hareket oldukça umut gelir 🚶♀️🎶
Son olarak. Sen daha yolun çok başındasın. İş bulamamak, saçma sebeplerle işten atılmak, yanlış insanlara güvenmek… Bunların hepsi birer “deneyim puanı”. Hayatta en sağlam duran insanlar en zor dönemlerden geçmiş olanlardır. Yeter ki pes etme. Talep etmeye, denemeye, kendini geliştirmeye devam et.
Kariyer yolculuğunda kendine her zaman şu soruyu sor. “Ben nasıl bir hayat yaşamak istiyorum ve bugün bunun için atabileceğim en küçük adım ne?” O minik adımlar günün birinde kocaman kapılar açar, inan bana 🌄💛