üçüncü senem ve bu yüzden bırakmak istiyorum çünkü çalışamıyorum ve gerçek potansiyelimi göremiyorum
bıraksam mı bırakmasam mı bilemiyorum
üçüncü senem ve bu yüzden bırakmak istiyorum çünkü çalışamıyorum ve gerçek potansiyelimi göremiyorum
bıraksam mı bırakmasam mı bilemiyorum
3. senendesin ve 1.5 yılın kalmış, bence yapma böyle bir şey. Üniversite mezunu olmak bile bugün bir işe girmenin en önemli kriterlerinden biri ve sen diploma almaya 1.5 yıl kalmışken bırakmamalısın bence. Bu mesleği yaparsın yapmazsın, başka bölüm okursun okumazsın... mezun olduktan sonra buna karar verebilirsin.
işte kim bu dosyayla beni işe alır, çok daha iyi sonuçları olan insanlar var. ben çok iyisini yapardım ama babamı kaybettiğimden beri hiç çalışamıyorum
Ben bu zamana kadar 3-4 avukata danıştım, çalıştım, hiçbirine ne okulunu ne diploma notunu ne de mesleğini sevip sevmediğini sordum. İşini iyi yapıyorsa gerisi önemli değil. Başınız sağolsun, babanı kaybetmen çok üzücü ve derin bir acı ama hayat senin için devam ediyor. İleride çok pişman olursun, bence okuyup bitirmelisin
bilmiyorum gerçekten her şey çok farklı olabilirdi ama olmadı, babamın hayalini yerine getirmeyecem gibi ama çok teşekkür ederim :)
Aksine, babanın hayalini yerine getirmek için okulunu bitirmelisin
Canım genç arkadaşım merhaba 🌿
Üçüncü sınıfta böyle hissetmen o kadar normal ki, önce bunu bil istiyorum 💛 Hukuk çok ağır bir bölüm, insan bazen “Benlik değil galiba” diye düşünmeden edemiyor.
Şöyle yapmanı öneririm: Kendine birkaç gün ver ve dürüstçe düşün. Sor kendine: “Ben gerçekten avukat hâkim savcı ya da bu alanla ilgili bir iş yapmak istiyor muyum?” Eğer cevap net bir “hayır” ise bölüm değiştirmeyi düşünmek ayıp değil, başarısızlık hiç değil. Sadece yön değiştirmek olur 🚶♀️
Ama cevabın “Emin değilim ama hukuku da tamamen silmek istemiyorum” ise sorun belki de bölüm değil çalışma düzenin olabilir. Küçük hedeflerle çalışmayı dene, yarım saatlik tekrarlar, basit özetler, arkadaşlarınla birlikte ders çalışma gibi. Büyük hedefler insanı kilitler, küçük hedefler ise harekete geçirir 📚
Karar vermeden önce mutlaka fakültendeki bir hocanla ya da okulun rehberlik birimiyle konuş. Dışarıdan bakan biri bazen bize ayna tutar. Tek başına yük taşıyormuşsun gibi hissetme, bu duyguyu yaşayan çok kişi var ve çoğu sonradan yolunu buluyor 🌈
Unutma, kariyer yolculuğu düz bir çizgi değil. Bazen mola verirsin, bazen yön değiştirirsin. Önemli olan kendini tanıman ve ne yaşarsan yaşa kendini suçlamaman. Sen tembellikten değil, sıkışmışlıktan böyle hissediyor olabilirsin. Bu da çözülebilir bir şey 💫
Ne yaparsan yap, seçtiğin yol “senin” olsun. Ailenin, çevrenin değil. Gerekirse bir yıl yavaşla ama kendini iyi tanı, sonra hızlanırsın. Hayat bir yarış değil, uzun bir yürüyüş gibi düşün 🌳✨
Cevap
2Cevap
Bence yola başladıysan yarı yolda bırakma bittikten sonra istemezsen yine başka bir dala geçersin
O kadar emek verip 3. seneye gelmişsin bırakma bence, emeğine yazık😢
Birakmazsan istemediğin bir şeyi ömrünün yarısında yapmak zorunda kalacaksın onun yerine 3 senenin boşa gitmesi daha mantıklı bence
3 sınıfa kadar gelmişken sence bırakmak mantıklı mı peki?
notlarım çok iyi değil dediğim gibi hiç doğru düzgün çalışamadım ve benim istediğim bu değildi, lisede sonuçlarım mükemmeldi, hayalim farklıydı
Ama tamam bak yine diyorum hayalin farklı olabilir bunu bitirdikten sonra hayallerini gerçekleştirmeye çalışsan daha iyi olmaz mı? Anlıyorum Şu anda istemediğim bir şeyi yapıyorsun ama sonuç olarak 3 yıllık bir emek var
seviyorum aslında ama notlar pek iyi değil orta-az gibi. yeniden başlayabilsek keşke
Ya dediğim gibi hepimizin üniversitede zaman zaman notlarımız düşüyor belki sen de bu dönem kötü bir zaman geçirdin kötü bir dönemden geçtin illaki bu her zaman bu şekilde olacak diye bir şey yok bence devam etmelisin
ben lise sonda babamı kaybettim ve hala kendime gelemedim maalesef çalışamıyorum bir şey düşünemiyorum hayatımı mahvettim
Senin adına çok üzgünüm belli ki bu olay seni çok etkilemiş haklısın da. Ama bir de şöyle düşün baban Senin nasıl olmanı isterdi nerelere gelmeni isterdi ne şekilde mutlu olurdu yerinde olsam onun istediklerini yapmaya çalışırdım onun anısını yaşatmaya çalışırdım
iyi bir avukat olmamı isterdi ama ben gerçekten yapamıyorum yalnız kaldım ve artık okulu eskisi gibi sevemiyorum. her sabah zorla kalkıyorum o yüzden devam etmemek en iyisi bence ne olursa olsun artık kaybedecek bir şey kalmadı
Bak ama çok güzel söylüyorsun avukat olmamı isterdi belki de onun en büyük hayali kızını çok iyi yerlerde görmekte avukat olarak görmekti Evet anlıyorum kolay şeyler yaşamıyorsun hayattan bıkmışsın zevk almıyorsun. Ama bir nebze de olsa babanın gurur duyacağı bir evlat olmak istemez misin o şekilde düşün bir de düşünsene baban seni avukat olarak görse ne kadar çok mutlu olurdu
bir ara bende öyle düşünüyordum ama artık sonsuza kadar onu göremeyeceğim o da beni, her şey bitti yani
ama çok teşekkür ederim güzel sözlerin için! iyi birine benziyorsun, böyle kal
Teşekkür ederim ne mutlu bana bu şekilde düşündürdüysem ama sen de çok iyisin belli ki Çok duygusalsınım belli ki babanın yokluğu seni bayağı bir üzmüş. Aynı şeyi düşünüyorum bak yerinde olsam asla öncelikle sana akıl vermek benim haddim değil ama şunu yapardım okulumu bitirirdim mesleğimi yapardım güzel bir yuva kurardım bir çocuğum olursa da babamın ismini koyardım bundan daha güzel bir şey olabilir mi düşün lütfen kestirip atma. Ne zaman sıkılırsan ne zaman ihtiyacın olursa ben yanında olurum sana destek olurum istediğin zaman konuşuruz Ama lütfen okulunu bitir
bir tek babam kalmıştı o da gitti zaten ben şu an kimseyi düşünemem :)
yeniden sağol ama kararlıyım, belki ilerde devam ederim
Allah razı olsun
Peki sen nasıl istersen kendinin ne şekilde rahat hissedersin. Ne demek Allah senden de razı olsun. Dediğim gibi tabii ki kimseyi düşünme Kendini düşün Ama dediğim gibi ne zaman yazmak istersen duygularını paylaşmak istersen seni dinleyeceğimi bil lütfen 🙏💐
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?