18 yaşında evlenip İstanbul’da üniversiteye başlamak mantıklı mı, nelere dikkat etmeli?

Biraz uzun ama akıcı şekilde anlattım lütfen okuyup yardımcı olun.

2025 sınavına katıldım, İstanbul’da çok iyi bir üniversitede çok iyi bir bölüm tutturdum fakat biz ülkenin diğer ucundayız, İstanbul’da tanıdığımız yok, babamın beni emanet edebileceği kimse yok. O kadar uzağa tek başıma gitmemden korktuğu için beni göndermedi. Açıkçası ben de tanımadığım koskoca bir şehirde tek başıma yapamazdım. Aileme ve çevreme çok düşkün biriyim. Aynı zamanda okumayı çok istiyorum, akademik başarım olsun istiyorum.

4 yıllık bir ilişkim var. Beraber büyüdük diyebilirim. Kendisi 21 yaşında. Okumuyor, çalışıyor, hali vakti yerinde kendi ayaklarının üstünde duran biri. Ciddi bir ilişki ve ailelerimiz bir senedir tanışıyor. Hatta çok içli dışlıyız. Ayda en az iki kere aileler bir araya gelir, yemek, dışarıda aktiviteler falan yaparız. Normalde üniversiteyi bitirince söz keseriz diye anlaştık ama işler değişti. Babama beni evlendir öyle sal İstanbul’a dedim, babamın kafasına da yattı bu fikir. Geçen ay sözü kestik, yaza düğün planları yapılıyor. Çok alelacele bir karar oldu ama başka fikir de gelmedi aklıma. Sözlüm, ailesi vs. hepsi bu fikre tamam, İstanbul’da akrabaları da var yalnızlık çekmeyiz yol gösteren olur. Bu sene tekrar harıl harıl çalışıp, tekrar istediğim bölümlerden birini tutturmaya çalışacağım, inşallah başarırım.

Şimdi, her şey çok ani gelişti, ben erken evlenmeyi düşünen biri değildim ama şartlar bunu gerektiriyor. Bir evi çekip çevirebilir miyim? Bence evet, çünkü babamın evinde de tüm ev işlerini ben yapıyorum. Bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı? Hayatla ilgili, evlilikle ilgili, önemli olacak her neyse. Yalan yok, evlilikten korkmuyor değilim…

18 yaşında evlenip İstanbul’da üniversiteye başlamak mantıklı mı, nelere dikkat etmeli?