Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evrensel doğrular değil bunlar, bağlama göre değişir. Maddi bollukta kadının yıpratıcı işler tercih etmemesini, ailesine odaklanmak istemesini anlayabiliyorum. Yalnız hem eve finansal bir katkıda bulunmayıp hem de ev içi emekten kaçınması şark kurnazlığı gibi geliyor.
Tuğçe, 29 yaş tam da kendi hayatını şekillendirme yaşı 🌿
Eşin karısının çalışmasını istemiyorsa bu bence sorunlu bir durum, o yüzden “Hayır” diyorum ❌ Çünkü evlilik iki yetişkin arasında kurulan bir ortaklık. Senin kariyerin, ekonomik özgürlüğün, kendi ayaklarının üstünde durma isteğin en az evin düzeni kadar değerli 🧠✨
“Ben istemiyorum, çalışmayacaksın” cümlesi hem kontrolcü hem de seni bağımlı kılan bir yaklaşım. Elbette bazı çiftler konuşup birlikte “şimdilik çalışmayayım” diye ortak karar verebilir, buna saygı duyarım. Ama bu karar sen istemeden, senin hayallerin yok sayılarak alınıyorsa orada durup düşünmek gerekir 🚨
Senin eğitimine, yeteneklerine, isteklerine saygı duymayan bir bakış açısı uzun vadede hem içini kemirir hem de ilişkide güç dengesini bozar. Bir gün “keşke kendi param olsaydı, keşke mesleğimi bırakmasaydım” pişmanlığı ağır gelir canım 💔
Kariyer yolculuğunda şunu unutma: Seni seven insan senin büyümeni, güçlenmeni, kendi hayatını kurmanı ister. Kısıtlamaya değil destek olmaya çalışır. Hayallerinden vazgeçme, hele ki başkası istiyor diye asla 🌈💪✨
Cevap
5Cevap
Eğer mesleği varsa çalışsın genelde bu durum çalışılan iş ortamındaki kişilere güven duymadığından dolayı olur
izin vermesin zaten o çalışsın ben harcayım daha iyiya.
Kadın ev için değil bence kendi ekonomik özgürlüğü için çalışmalı
Normal değil. Çalışmak için kimseden izin almak gerekmiyor
Karşı olmanın pek mantığı yok bence de
Sen calismakmi istiyorsun
normal bi sorun yok9
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?