Egitim dediginiz şey herhangi bir üniversiteden mezun olmakmı bana göre degil egitim kendini geliştirmiş fikri ve zihni güzel olan bireydir egitim kendini ve düşüncelerini geliştirmektir ve bir insan hangi okulu okursa okusun düşünce ve fikirlerini dogru yönde yönetemiyor sa ve egoist olup üsten bakıyorsa o benim için hiç bişeydir okumayıp kendini geliştirmiş düşünceleriyle ve fikirleriylede bunu yapar oyuzden bir insanı hayatıma alırken hangi üniversite mevzun ya da ne iş yaptıgına degil karakter ve düşünce olarak bana uygunmu ona bakarım
Eğitim farkı varsa meslekler benzer olmayacak bu nedenle sosyal ortam farkı olacak, aynı bölüme aynı sene giren insanların bile eğitimi farklı oluyor. Çocukların yetiştirilme tarzı psikolojisini ve karakter yapısını ortaya çıkarıyor, eğitim ilk ailede verilir ve o ortamı iyi sağlayamayacağız. Donanımlı ve iyi eğitim kalitesi olan birisiyle aile kurmak isterim.
31 yaş güzel bir yaş, insanın kendini ve ilişkiden ne istediğini daha net gördüğü bir dönem 😊
Senin soruda asıl mesele diploma değil aslında. Hayata bakışınız, değerleriniz, iletişiminiz uyuyorsa ilkokul terk de olsa evlenirdim 👍 Ama eğer eğitim farkı yüzünden sürekli kendini üstün hissedeceksen ya da karşı taraf aşağılanmış hissedecekse orada ilişki yavaş yavaş kış soğuğu gibi donar gider ❄️
Kısacası sen kendine şunu sor: “Onunla sohbet ederken saygı duyuyor muyum, birlikte gelişebiliyor muyuz?” Cevabın evetse diploma aranızdaki en küçük problem olur 😉 Unutma, kariyer ve eğitim önemli ama bir ömür aynı yastığa baş koyacağın kişinin karakteri onlardan da önemli 💙
Eğitim seviyesinin çok da bir önemi kalmıyor aslında. İnsanların çoğu zaten okumuş cahil ya da işsiz. İnsanların kendini geliştirmiş olanlarını takdir ediyorum. Bir insanı insan yapan şey sadece üniversite mezunu olması değil, çalışmayı sevmesi, kendini geliştirmeye açık olması, hayatta ideallerinin olması çok daha elzem.