İlişkilerin sadece aşkla ayakta tutulamayacağı gerçeğinden yola çıkarak konuşabilmek, tartışabilmek, hayatı sorgulayabilmek; ortak zevk ve ilgi alanlarında buluşabilmek için gerekliliği yadsınamaz bir kriterdir bana göre. Şunu da unutmamak lazım: Diplomalı cahiller ve hayat şartları nedeniyle iyi bir eğitim alma fırsatı yakalayamamış fakat kendisini geliştirmiş insanların da var olduğu.
Eğitim düzeyi sizden düşük biriyle evlenir misiniz?
Ilk kriter bu olmamalı tabi. Evleneceğin kişi ile uyum, benzer şeylerden hoşlanma, iyi niyet gibi kavramlara bakmak lazım. Eğitim seviyesi en çok dünya görüşü, ortak hayat planı, toplum içinde davranışlar... gibi konularda kendini gösterebilir.
Atalarımızın dediği gibi okumak cehaleti alır, eşeklik baki kalır :D Bazen cehaleti de almıyor. Üniversitede güvercin ve kumruyu ayıramayan insanlar gördüm. Ne eğitimsiz insanlar tanıdım ki kendilerini üst düzeyde geliştirmişler. Benim rahmetli babaannemi okutmamış ailesi ama aklından matematik işlemleri yapardı.
Benim için önemli olan şey okuduğu okul, aldığı eğitim değil. "Kafamız uyuşuyor mu?", "Beraber gülüp eğlenebiliyor muyuz?", "Belirli bir dünya görüşü var mı?", "Aile, aşk, merhamet, fedakarlık gibi kavramları içlerini dolduracak kadar benimsemiş mi?" tarzında soruların cevaplarıdır.
Evlenirdim. Ben onun karakterini sevmişim eğitim düzeyi düşük olsa ne yüksek olsa ne. Ben gördüm okusada insanlıktan nasibini almamış çok insan gördüm. O yüzden bir insanın cahil olup olmayışı bilgisi ile değil, karakteri ile belli olur
Diplomalı eşek diyenler, diplomasızlarda da eşek mevcut. Hem eğitimli hemde kültürlü birini tercih etmek varken neden eğitimsiz biriyle kendimi riske atayım
İlköğretim ve lise mezunu olmasına rağmen, yüksek lisans mezunu bir insandan daha insan olan ve kendini geliştirmiş daha iyi insanlar tanıdım. Duvardaki diploma hiçbir zaman tek başına bir başarı öyküsü sayılmaz. Burada önemli olan kıstas kişinin gelişime açık olması ve kendini yenilemeye çalışmasıdır. Böyle bir insan hayatımda olursa elbette evlenirim.
Eğitim düzeyi ya da yaptığı iş değildir kriter. Bu kişi aynı frekansta mı? Kafa olarak yeterli donanıma sahip mi? Seni mutlu edebilir mi? Evliliği sürdürebilecek çalışma azmi var mı? En önemlisi seni bir ömür sevip, el üstünde tutabilir mi? Cinsel uyumu var mı, Yeterli mi? gibi gibi... Eğer bunlara olumlu yanıt alıyorsan, gerisi çok da önemli değildir.
Eğitim düzeyine pek takılan biri değilim. Ama kişinin kendini geliştirmesi durumunda olaya takılı biri olmam. Diploma alıp da iş sahibi olamayan çoğu insan varken, üst kademeye kadar okuyamayıp, çabalayarak güzel yerlere gelen kişiler olabilir benim için.
Eğitim düzeyi çok da önemli değil okuyup da cahil olan çok insan var. Tam tersi okuyamayıp kendini çok geliştirmişler de var. Bu yüzden sorun değil kafası nasıl ona bakarım; tabi bir gün evlenmeyi düşünürsem.
Eğer kendisini okul dışında bilgi açısından geliştirmişse diploması asla önemli olmaz benim için. Bir sürü okumuş cahil görüyoruz. Kağıt parçası hiç önemli değil.
Eğitim seviyesi derken ben içine kültür insan içinde kendini bilme gibi faktörleride ekliyorum ve maalesef ki ( maddi ve sağlık problemleri hariç tabiki) eğitim almak istemeyen biri zaten kendini geliştirmeyi sevmeyen biridir bende öyle insanlarla yapamıyorum. Bir kaç kere denedim ilişkilerimde maalesef ki onun yaptığı her kasıtlı cahillik beni ondan soğuttu.
Kişilik ve kendini geliştirme meselesi bu konu. Aslında evlilikte anlayabilmek, anlaşabilmek üzerine kurulu. Eğitim düzeyi değil beynin gelişebilmiş olmasıyla alakalı.
Bir hocam vardı buraya eşeği bağlasan 4 senede diplomasını alır gider diye. Okuması şart değil ama kültürünü belli bir aşamaya getirmiş olmalı sadece diplomaya bakarak tercih mi yapılır. 😂😂😂
Böyle bir ilişki yaşadım aşk zamanla bitiyo emin olabilirsin örnmli olan ortak paylaşabileceğiniz şeyler eğitim düzeyi ya da statün aynı olmayınca ilişkinin sonu kendiliğinden geliyo 😑
Bir milleti bagindan koparan insanlari siniflandirmaktan gecer osu busu derken siniflandirmak yerine herseyiyle kabul edip sevmek ve deger vermek lazim..
Hayır ama tabi ne olacağı bilinmez. Eğitim derken kendini eğitmiş biri olması zeki olması yani gidip 5 sene üni okuması gözümde değeri olduğu anlamına gelmez. Ha bide Boğaziçili olursa tadından yenmez