Eğitim her zaman insanlar tarafından öncelik sırasına koyuldu fakat kimimiz üniversite mezunu, doktora sahibi iken kimimiz ortaokul-lise mezunuyuz. Bu ilişkilerde sizin için önemli mi? Sevgilinizin, eşinizin eğitim seviyesinin sizden yukarıda veya aşağıda olması sizi rahatsız eder mi?
Eğitim durumu sizden aşağıda olan biriyle evlenir miydiniz?
Karakter durumu yerlerde olmasın da. Denklik her zaman mühimdir ama bazen kişi kendini öyle bir yetiştirmiştir ki, sanırsın üniversite mezunu. Oturuşuyla, kalkışıyla tam bir beyfendi/hanımefendi. Diksiyonu düzgün, kendine yatırımlar yapan, saygı duyulası bir kişilik. Ve bazen üniversite okuduğu halde en bariz, en bilinmesi gereken soruları dahi bilmeyenler var, yahu sen nasıl üniversite okudun diyorsun böylesine. Yurt dışında okuyup insanlığı öğrenememiş mahluklar da var. Netice de hiçbir okul insan olmayı, mizah yeteneğini öğretmiyor. Elbette ki denklik önemli ama kaçırılmaması gereken, dikkat edilmesi gereken ayrıntılar da var
Bu devirde para önemli artık. Parası olan adam ister ilkokul mezunu olsun üniversite mezunu bi hatunla çok rahat evlenir. Ben de kendi adıma benim statümde birini isterim.
Çok aşık olursam evet suanki sevgilim lise mezunu ben üniversite okuyorum hatta 2. Üniversite düşünüyorum önemli olan sevgi ama sevmedigim biri olsa görücü usulu istemem