Merhabalar ;
Meslekler konusunda çok araştırma yapan biri olarak öncelikle şunu söylemeliyim; evliliklerde aşk, sevgi ne kadar önemli ise mesleki uyumlulukta o kadar önemlidir. Eşiniz mühendis ise sizin bankacı olmanız gayet uyumlu olur. İkinizinde çalışma saaatleri esnek olabilir ve burdada bir uyumluluk söz konusudur. Sadece bankacı bayanlar biraz yoğun ve stresli çalıştıklarından evlerine bu konular yüzünden stres çıkartmazlarsa hiçbir problem olmaz.
Ayrıca küçümseme konusunda ise öyle bir küçümseme yapan insan yanlış düşünüyordur bana göre. Ama tabi şöyle bir durumda var mesleki uyumluluk. Çalışma saaatlerinin uyumluluğu.
Mesela ben şuna karşıyım ; erkek gündüz çalışıyor bayan vardiyalı çalışıyor. Mesela bir öğretmen erkek ile bayan hemşire. Ha tabiki evlilik yürür belkide sandığımdan daha mantıklı bir evlilik olabilir ama benim fikrimce şahsen ben olsam böyle bir evlilik sürdüremem.
Aslında biraz da erkeğin bayandan yüksek olması iyidir. Erkek psikolojikmen rahat olur. Genelde erkeklerin bir kısmında eşim benden yüksek acaba ona yetebiliyor muyum der. Kariyer maddi anlamda seviyesindemiyim der. Çünkü erkekler böyle konuları kafalarına çok takarlar..
SONUÇ : Eğer gerçekten mükemmel bir bağ ve sevgi var ise yukarıda yazdıklarımı atın çöpe gitsin :)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikle insan olsun, Hemşireleri çok severim meslek grubu olarak, Kendim bankacılık okumayı düşünüyordum ama çoğu kişi bankacılığı tercih ettiği için pdr okumak istiyorum üniversite sınavlarını bekliyorum her neyse, bana göre hemşiereler,bankacda çalışan bayanlar çok yoğun iş temposu yüzünden pek düzenli yürür mü yürümez mi bilmiyorum :S
00 Yorumla
ben bankacılara çok özenirim. çok uygun ve rahat bayanlar için bence. elbette zorlukları vardır ama ben hep bankada çalışmak istemişimdir. eşin neden küçümsesin yahu? yani eğer çok zengin fabrikatör 15 tane şirket sahibi vs. değilse küçümsemez. öyle olsa bile bi mesleğin var ne güzel millet can atıyor bankalara girmek için!
10 Yorumla
+1 yılbence bankacılık cok karızmatık öğretmenlıkten ıyı
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
105Cevap
Kadın için en güzel meslek öğretmenliktir herhalde. Bolca boş vakti olur. Yeri gelir eşiyle çocuğuyla ev ile herşey ile ilgilenir. Bütçede açık olduğunda özel ders verip parayı da kırarak büyük desteklerde bulunabilir. Öğretmenlik forever :)
Tabi erkek de elinden geldiğince sonuna kadar kadınına destek olacak.
Bankacılık ise kadın için oldukça kötü bir meslek bence. Uzun ve yorucu çalışmaları oluyor. Evlilikte ev hayatı ile ilgili bir çok şeyi kadın üstlendiğinden dolayı kadın için en ideal meslekler yorucu olmayan ve fazla süre çalışılmayan mesleklerdir bence.10 Yorumla
+1 yılben doktor olcam erkekler benim hakkımda ne düşünür?
kulağa nekadar saçma geliyor :D
kime göre neye göre ideal?
herkesin ideali farklıdır şekerim,benim icin ideal olan doktor olmak.
Bu benim hayalim zaten ve inşallah da olucam.
kim ne düşünüyor diye takma,sen ne istiyorsan onu ol.30 Yorumla
+1 yılne enteresan soru olmuş.. birini sosyo-kültürel kimliği için sevmek ne kadar saçmadır.. seni mesleğinle,eksik ya da fazla olanlarınla,yara izlerinle,sadece sen olduğun için sevecek biri lazım :) mesleğe takanlara yol ver gitsin,o yarın okuduğun kitaba giydiğin eteğe de takar.. Ayrıca;eski askeri öğrenci ve bankacılık sigortacılık okuyan biri olarak,cillop gibi meslek derim.
00 Yorumlasen en iyi cevabı seçmişin ama ben eşimin çalışmasını istemezdin kadın yuvasına yakışır o çalışacak ben çalışacam o yorgun ben yorgun o beni beklicek ben onu bu bana hiç hoş bir evlilik gibi gelmiyor illada çalıscam diyorsa bakacı olmasın öğretmen olabilir en azından yarım gun senede 3 ay tatili var..
00 Yorumla
+1 yılBankacı olman onun için çok daha iyi değilmi duzenli çalışma saatin var sabit bir yerdesin. Güven olayında ev hanımı dahi olsan birşey değişmez. Senin sorunu gayet iyi anlıyorum mühendisden doktora kadar önün acık. Burada önemli olan kültür seviyen ve Yaşam tarzın. hiçbir mühendis bu kız bakacı öğretmen olmaz bu iş demez. pazarlamacı olsan hepsi uzak durur ;)
00 Yorumla
+1 yılBir mühendis olarak
Karımın öğretmen olması beni çok rahatsız eder:)
Haftada 14 saat çalışıp hadi ek derslerle 30 olsun , 2 ay tatili olup , geri kalanında evde oturması gezmesi rahatsız eder .
Ben günde 12 saat çalışıyorum :) Yılda 20 gün izinim var .
Ama bankacı olsa , hem işi matematik üzerine mühendis gibi . Uyumlu bence
Öğretmen çok otoriter , hemşire de nöbetleri olduğu için güvenilmez olabilir .10 Yorumlaben eşimin evde oturmasını isterimmm.. eşim bankacı olsaydı çok da kötü olmazdı hani çalışma ortamı iyidir saatleri güzel. her ne kadar çalışan eş istemesem de eğer istiyor olsaydım bankacı olması sorun olmazdı :)
10 Yorumlaben akşam servisle eve gidiyorum ve muhtelif sektörlerden kişiler biniyor...
bankacılık karismatiktir ama içinde olan onun çilesini bilir...
bazı aksamlar servise siz gidin ben kalacam hesap sayım var dersin...
bazı akşamlar servise biner binmez uyursun yorgunluktan
ve sen daha eve gidip yemek hazırlayıp yemek yiyeceksin
çocuğunla ilgileneceksin
eşinle bazı geceler ilgileneceksin...
bu işi yapan ve işini cevirenler var fakat evli bayan için yorucu bir meslek bence dostum...00 Yorumlaben yazılımcıyım kızlara pek cazip gelmiyor akşama kadar kod yazıyorsun falan kızlar bu meslekte biraz az ama makine mühendisliği kadar değil onlar genelde saha da çalıştıkları için daha az tercih edilyor. Bana sorarsan ben mesleğe çok bakmam ama ilk tercihim öğretmen olabilir yada memur eşinin maaşnı düşünen insanlar da genelde mühendis falan ister sanırım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞu bankadaki veznedarların, banka sahibi gibi tripleri yok mu öldürüyor beni. Bankacı dediğin insan bildiğin hastanedeki veznedar gibi bi' şey. Bi' esprisi yok benim nazarımda.
Ben "her" gittiğimde onların bilmediği bir sürü şey öğretiyorum. Kendi işine vakıf değil adamlar. Bi' soru soruyorum hık pık yapıyor "Telefon bankacılığını kullanarak daha iyi bilgi alabilirsiniz" diyor. E önündeki klavyeden 3-5 numarayı, parayı, havaleyi herkes girer zaten.
Tıp, mühendislik, yazılım (kısacası sayısal) ile ilgili bi' mesleği yoksa benim için bir şey ifade etmez.
Ne yapayım ben kamu yönetimi, iktisat, işletme okuyan hatunu. Onu herkes açıktan seçikten okuyor zaten. İİBF'den hatun alınmayacağını engin tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim.
Not : Güzel sanatlar olursa süper olur. Tiyatro, resim, heykel vb. sanat dalları. Aman, yerim.01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkadinlar icin en ideal mesleklar hakkinda guzel tavsiyeler var bu bence'de: www.kizlarsoruyor.com/.../a10013-kadinlar-icin-en-ideal-meslekler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılartık kız için ideal meslek lafı çok abes kaçıyo. her türlü mesleği yapan kadınlar var. bu kişilik meselesi. ha illa eşinin isteği senin kariyerinden daha önemliyse mesaisi belli olan iş her zaman en uygundur ne olursa olsun. ama bence kesinlikle meslek konusunda kendi ideallerinden gitmelisin. başkalarının isteklerine göre hayatını yönlendirmemelisin. sen o mesleği seçmişsen ona saygı göstermek zorundadır. evlilik böyle bi şeydir zaten.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir kisinin meslegini baskasi secemez!
kisi kendisi secer. bir kiz icin ideal meslek sevdigi meslektir erkeginin sevdigi meslek degildir!
siz boyle yaptikca erkekler kadinlara daha cok saygisizlik ve siddet uygulayacaktir.. simdi alakasini soracaksin dusun dusun anlarsin.00 Yorumla
+1 yılBen mühendisim, eşim de bankacı olmak istiyor. Yorucu bir meslek ama asla küçümsemem onu. Mutlu olduğu sevdiği işi yapmasını isterim. İdeal meslek yoktur, kişinin mutlu olduğu iş vardır. O nedenle eşime destek olurum bu konuda.
10 Yorumla
+1 yılben doktorum ama esimin doktor olmasını istemezdım baska bır deyısle aynı meslek olmamalı nedenı ise sonucta benzer ısler yapanlar evde ne konusacak ortak nokta sadece cınsellık olur
ama baska bır meslekse ogretmende bankacıda muhendıste v.s olabılıs00 Yorumlabankacı sevgilim vardı, uzun sürdü birlikteliğimiz. stresli yoğun bi iş, aileye yansıyacağını düşündüm hep.
öğretmenlik ise rahat meslek, nispeten iyi, ama eşimin bi sürü abaza piçle uğraşmasını istemem. ilkokul olursa olabilir.
hemşirelik ise pis iş, bazı sapık hastalar ve bazı dangalak yaşlı kadınlar potansiyel olarak görüyolar.
ama üçünün arasında en güzel yine bankacılık, çok mesai olmaması şartıyla.00 YorumlaTicaretle uğraşıyorum ve sürekli bankalara girip çıkıyorum. Ben eşimin bankacı olmasını istemem. Etrafımdaki iş arkadaşlarım hangi bankayla çalışacaklarına, bankalarda çalışan kızlara göre karar veriyorlar.
00 Yorumlaeşimi çaldırmam bennn! diye ortaya deli dana gibi atlamayacağım. :) zaten günümüz türkiyesinde sıkıyosa çalışmasın bak bakalım geçim sağlanabiliyor mu?. eşimin bankacı olmasını isterdim niye istemiyim, zaten kadınların nedense makro ve mikro ekonomi anlayışları, erkeğin kadınını aldatmasını anlaması kadar hassas bir şekilde mükemmel derece de işler vaziyette :) kısacası ve abartılı olarak ; kadınlar bankacı doğar büyür ölürler ..
10 YorumlaÖğretmenlik olabilir... Çocuklarla uğraşmayı seven veya eğitim konusunda kendini sürekli geliştiren, yenileyen bir kadın çok olumlu görünüyor. Eğer bankacıysan ve belli bir kariyerin varsa veya kariyerin için uğraşıyorsan bu daha etkileyici olabilir.
10 Yorumlaküçümsemekle n ilgisi war küçümsencek bi meslek değilki hatta saygın meslektr bankacılık we çok zor şartlarda çalşylar artı parayla oynuyolar küçümsemeyi nerden çıkardn? (bende bu gidişle bankacı olcm )
00 Yorumlaideali öğretmenlik ama doktorlara hasta oluyorum nedense 6 yıl okuyunca bakış açıları fizana varıyor :)
bankacı sorun olmaz yani rahat bir meslek grubu olarak nöbeti yok sonuçta rahat ol00 Yorumla
+1 yılbankacı felan olması önemli değil... önemli olan memur olması çünkü memur olursa daha fazla izni olur özel sektör olursa çok az tatili olur eve yorgun gelir ne doğru düzgün çocuğa bakar ne ev işleriyle ilgilenebilir .. onun dışında en az 1.500 en fazlada 3.000 maaşı olması terchiimdir
00 YorumlaBen de kamu personeliyim ve bankacı bir eşim olsa onu küçümsemem bilakis işini iyi yapıyor insanların ihtiyaçlarına dair koşturuyor diye hoşuma giderdi. Hem bankacılık kolay değil herkes yapamaz ..
10 Yorumlabenim için en ideali öğretmenlik ;) ama o kadarda önemli değil işini hakkıyla yap yeter kimse ne iş yapıyor iye bakmıyo olaya dicem ama takıntısı olanrda vardır..
10 Yorumla
+1 yılBen makine mühendisiyim, eşimin tabi doktor ya da öğretmen olmasını isterim.
Bankacı olacaksa da güzel olsun :D çekici bir meslektir o da.
Ama kesinlikle bir mühendis kızla olmam..00 YorumlaBankacılık bayanlara çok yakışıyo bence çok hoş oluyolar bankacılar
10 Yorumlakendisi için ideal bulduğu, rahat olabileceği bir iş, benim için sıkıntı yapmaz işinin ne olduğu.
Böyle dedim diye saçma yorumlar yapmayın. !00 Yorumlaben bankacı istemem hem erkeklerle fazla muhatap oluyor hem bankada çalışmak çok caiz demiyolar, kız için en güzeli kuran kursunda kız çocuklarına kuran hocalığı yapmaktır heralde. ayrıca bankacı karısı olan bir arkadaşımdan duydum akşam 9'a kadar arabayla banka önünde bekliyomuş
00 Yorumlaula kişilikten ötesi yok. ideal meslekde ne yaw, güncellemen için, bankacılıkda otobüs şöförü olmaya benzer suratları gayet muşmula artı gelen kişinin ihtiyacı doğrultusunda ilginç bir ilgisizlik ve hava içerisinde çalışırlar.
00 Yorumla
+1 yılSen önce evleneceğin adamı bul bence..Eşin olacak adam eğer bankacı olduğun için seninle evlenmeyecekse, küçümseyecekse zaten yanlış yoldsın demektir.
00 Yorumlaev kladını tüketici olmak . zoru riski yok . kaldır bacagı . memnun et kocayı :))
11 Yorumlaideali anasınıfı öğretmeni.
ben eşim bankacı olsun istemezdim. hergün en az 400 erkekle muhattap olacak. kadınım sadece benim olmalı. herşeyiyle benimm. böyle bi kadın bulup evlenceğm bu yıl :)00 YorumlaBiz bankacılara iyi gözle bakmıyoruz :))) kimse seni küçümsemez merak etme ama güvenilirliğini bir sorgular :)
12 YorumlaEşin ilerde çocuğunuz olduğunda bakımı konusunda sorun yaşayabileceğinizi düşünebilir.
00 Yorumlabn öğretmen olucam kısmetse hep öğr.lik derler ama bankacıda güzel hostes falan olsa sorun olabilir :D
00 YorumlaBankacı bir eşim olsa sonuçta okumuş bir insan eger çalışmak isterse çalışsın ama ihtiyaç yoksa ne geregi var derim istemem
00 Yorumlaöğretmen olsun can olsun bankacı eş pufffff eşin seni seviyor sonucta mesleğini değil seninle evli mesleğinle değil niye kafana takıldı bu anlamadım.
10 Yorumla
+1 yılTır şoforlüğü
eşe göre meslek seçen kadının aklını koca yemiş.
By00 Yorumla
+1 yıltatili bol olsun istersen öğretmenlik.
ama bankacılığın da çalışma şartları zor adı güzel00 Yorumla
+1 yılKendim teknikerim ,aslında mesleğinin önemi de yok ama öğretmen olabilir . Bankacı da olmasın !
00 Yorumlakesinlikle ögretmenlık. sanslıyım kı kız arkadasımda sınıf ogretmenlıgı okuyor ..tatılının cok olması cezbedıcı
00 Yorumla
+1 yılmutfakda mühendis dışarda muhasebeci yatakda futbolcu
10 YorumlaBen öğretmenliğin bayanlar için çok uygun olduğu düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılbankacılık ve öğretmenlik iyidir.ama öğretmenlik en iyisi.
10 YorumlaBence bir bayan için en temiz meslek , ya bi bujieri , çanta , takı vs. dükkanının sahibi olmak.
00 Yorumlazaten mühendislik okuyorum ve evet bankacı yada öğretmen isterdim.
00 Yorumlaküçümsenirmi ya ne alaka insan insanı niye küçümsesin olurmu öyle şey.
00 Yorumlaİlk başta böyle ne iş yapıyorsun? diye bir soru sorulduğunda bankacı şeklinde cevap verince böyle bir daha pozitif düşünebilir bence...
00 Yorumla
+1 yılbeyin emekçisi olsun yeterli, ister çalışsın ister çalışmasın kendi nasıl mutlu oluyorsa -ekonomik durum da müsaitse tabi- istediğini yapsın
00 Yorumla
+1 yılbir insan eşini seçerken mesleğine bakarak seçiyorsa zaten o birliktelikten hayır gelmez sen boş ver kimin ne iş yaptığını bence insan olsun.
00 Yorumla
+1 yılmühendisim, keşke gelecekte eşim bankacı olsa :) Sekreterlerden başımızı kaldıramadık anasını satim non-stop sekreterlerle çıkıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhemşire olma hemşirelere güvenilmez çoğu aldatır. hastane psikolojisinden dolayı heralde
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılerkeğin nöbette ne işi var . ha erkek doktor diyosan onlarda sabaha kadar hemşireyle film içindeler. o hemşirenin eşi de güvenip gönderiyo eşini işe yazıkk. böyle çook örnek varr
- Eğitim & Kariyer konusunda 619 cevap paylaştı.
+1 yılbenden az maaş aldığı bir iş olsun. çenesinden geçilmez yoksa.
00 Yorumla çağrı merkezi görevlisi. anca o kadar konusmayı bir kadın yapabilir :)
10 Yorumla
+1 yılmanken, model, danscı, hostes, oyuncu, sunucu, voleybolcu, sprinter...
00 Yorumlaanaokulu öğretmeni olsun isterdim ben.. bizim çocukları da aradan çıkarırdı:))
10 YorumlaBankaci var, bankaci var. Memursa canina okurlar geregi yok bence.
00 Yorumla
+1 yılöğretmenlik. en ideali bu
ama sorarsan sen ne istiyosun.. laborantlık
bence zor da olsa ne istediğini keşfet ve zor da olsa elde et00 Yorumlabenım nişanlım da bankacı.. Bana çok havalı ve otoriter geliyor Onun bu özelliğini seviyorum :)
10 Yorumlaya bende 24 kasım da ziraat bankası sınavına gircem :) bi okuyum bari yorumları :)
00 Yorumla- Devamını Gör (79)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne