+1 yılKadınlara üçüncül sektör yani hizmet sektörü çok yakışıyor. Tabiki yanlış algılamayın bunlar bankacı hemşire eczacı vb. Direk insan üstüne olan mesleklerdir. Çünkü kadınlar iletişim konusunda erkeklerden daha iyidir.
Bilgi;
-Birincil (üretim, tarım)
-İkincil meslek (Sanayi)
-Üçüncül (hizmet)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eğitim & Kariyer konusunda 402 cevap paylaştı. f.internetara.com/.../...cbzbo_SK_qjmpu_SL_kqh.jpg yerim yerim pilot bayan <3
63 Yorumla
+1 yılBen çocuk doktoru olmak istiyorum. Bence bayanlara çok yakışan bir meslek. 😊😇
#ÇocuklarıÇokSeviyom
https://i.hizliresim.com/RVGZoZ.jpg
https://i.hizliresim.com/Qly3Bv.jpg
... 😊❤73 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim. 😊👍
İnşallah bende doktor olabilirim. 😊😇
+1 yılHer meslek yakışır ki kadına :)
https://i.hizliresim.com/7b5Q7r.jpg61 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
+1 yılBen kadın doğum doktorluğunu kendime düşünoyrdum ve kadınlara da yakıştırıyorum ama evleneceğim kişi ani gelen doğumlarda gece yarısı evden çıkma durumlarına iyi bakmayacağından değiştireceğim sanırım. Yani doktorluk, kadın doğum olur çocuk doktoru olur yakışıyor bayana beyaz önlük :)
01 YorumlaHemşire diyen çok olmuş bir an bile olsa mesleğimi sevdim :D
Bence mimarlık. Benim hayalim iç mimar olmaktı.16 YorumlaÇocuklarla araları iyi bunu kabul edelim. Çocuklarla ilgili her meslek o yuzden
21 YorumlaBen diş hekimliği okuyorum, eşimde öyle olsun isterim
41 YorumlaKızlara en güzel meslek ev hanımlığıdır.
• Maaşını kendi belirler
• Çalışma saatlerini kendi belirler
• İstediği gün kendine izin verir
• Patronla fingirdeşmesi doğaldır
Eğer kadın olsaydım okurdum, istediğim okul ve istediğim bölümden mezun olurdum. Sonra o diplomayı katlayıp kaybetmeyeceğim bir yere koyardım.
Nasıl olsa ev hanımı olup keyif yapacağım 👌00 Yorumla
+1 yıl1) diş doktoru...
2) Anaokulu öğretmenliği
3) Mimarlık11 Yorumla
+1 yılAnasınıfı öğretmeni hocam, çocuklarla arası harika olcak canı gibi sevicek onlarla gülücek felan hele bide güzelse
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSosyal hizmet 😀 56 kişilik sınıfımıızn 39 u kız 👧
11 Yorumlabilgisayar mühendisliği
kişinin hem zeki olduğunu gösteriyor hem de çok çekici gösteriyorlar52 Yorumla- +1 yıl
bilgisayar mühendisleri zeki olmaz ki :D olsaydı ben olurdum (3. sınıf oldum :D )
- +1 yıl
@azimli_fare belki de ama bir kızın bilgisayardan anlaması da beni etkiliyor sanırım bu yüzden :D
Anaokulu öğretmenliği
71 YorumlaMühendis, hakim, madenci, fabrika işçisi, çiftçi, akademisyen... mesleği ne olursa olsun çalışmak her kadına yakışıyor.
01 Yorumla
+1 yılPsikolog, hem anlayisli olur. Hemde kriz yonetimi iyidir
013 Yorumla- +1 yıl
O konuda genelleme yapamam. Ne psikologlar gordum her yanindan salaklik akıyor
- +1 yıl
Dediginiz gibi en iyisi iyi tarafina bakmak :)) iyisi olursa psikolog superdir. Gitmisligimde var. Tecrubeyle sabit.
Benimde hedefim psikoloji zaten :) umarim en iyisi olurum - +1 yıl
Aslında egoları her meslekte görürsünüz. Ama psikologlara dair hümanist beklentiler biraz yüksek oluyor. Aslında bu meslekteki başarı insancıl olmaktan geçmiyor. İyi bir psikolog iyi bir gözlemci ve analizci olması gerekiyor. Psikologların yaptığı empati , kavramsal olarak kullanılan empatiden biraz daha farklıdır. Karşımızdaki insanın yerine koymakla kalmayız, kişinin duygusal, zihinsel ve karakter yapısına da koyarız kendimizi ve bunları başarmak için iyi bir insan olmak gerekmiyor
her ne kadar erkrk işi olarak bılınse de mesleğımle gurur duyuyorum harıta kadastro teknıkerliği total kullanan bayanın asaletı dıye bişi var yahuu :D
07 Yorumlaşimdi bir öğretmen hemşire olsun da evlenelim derler😀😅
09 YorumlaDiş hekimliği😊bi bayan için uygun bir meslek bence
05 Yorumla
+1 yılöğretmenlik bence ama ben çok sevmem :D
31 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDur "annelik" yazayım da şeklimiz olsun :D
Her meslek yakışıyor ama ATT ve Avukatlık (savcılık hakimlik) benim favorim :)30 Yorumla hosteslik avukatlık anaokul öğretmenliği, habide bayan polisler çok iligmi çekiyor bnde olmak istiyorum
03 Yorumla
+1 yılEvinde oturmak yakışır bence 😝
25 Yorumla- +1 yıl
@Vakko övdün mü gömdün mü pek şee edemedim :/
- +1 yıl
@Vakko peki anladım teşekkür ederim :)
+1 yıldiğerlerini bilmem bana en çok yakışan meslek para yiyicilik. offf alışveriş yapasım geldi
04 Yorumla- +1 yıl
Tek para. Adam yerine koyup gorus yazanda kabahat. Fitratiniz boyle. Igrenc ve kucuksun
- +1 yıl
Para icin herseyi yaparim demedim yazmadim. Alisveris yapmayi seviyorum sadece bu para icin her seyi yapacagim anlamina gelmiyo. Ama senin beynin o kadar kucuk ki bir yere odaklaninca is bitiyor sanirim. Kac yasina gelmissin artik duzelemezsinde yazik. Kucuk insan olmak zor zanaat saygiyla karsiliyorum
+1 yılHemşire olacam inşallah :D
15 Yorumla- +1 yıl
hehehe :D
- +1 yıl
aynen ama bencede bayana yakışıyo sağlık alanı ya :D
Saglik ocagi ebeligi super sirinler ya
15 YorumlaOnu fazla zorlamayan her meslek. Öğretmenlik, bankacılık gibi.
00 Yorumla
+1 yılCocuk doktoru jinekolog edebiyat ogretmenligi vsvsvvsvsvs:D
01 YorumlaMüzik öğretmeni olucam inşallah, yakışıyor bence kadınlara :)
01 Yorumlaherkese kendi begendigi meslek yakisir bunun kizi erkegi yoktur
01 Yorumla
+1 yılseverek yaptığın meslek sana yakışan meslektır
11 Yorumla
+1 yılOkul Öncesi Öğretmenliği
233 Yorumla- +1 yıl
Seviyorum. Okul öncesi öğretmeni olup kendi kreşimi açmak istiyordum. Allah nasip etmedi.😌
- +1 yıl
Devlette kazanabilecek kadar sıkı çalışmadım. Özelde okuyacaktım. Ailem de burada okuyanım çok fazla olduğunu söyledi. İstemediler. Olmadı.
- +1 yıl
Kreş de çok ama.☺️
- +1 yıl
Bir sürü özel üniversite var. Her yıl dünya kadar insan mezun oluyor. Devlet atama yapmıyor. Yapsa da en fazla 3 kişi alıyor. Geriye kalan insanlar ya kendi yerini açıyor ya da bir yere girip çalışıyor.☺️ Ben parası için değil de sevdiğim için açmayı istiyordum. Her şey rengarenk, küçücük. Çok güzel.☺️
- +1 yıl
Yaşamıyorum Türkiye'de. Burada da durum aynı. Hatta daha kötü.
- +1 yıl
Var tabi. Kıbrıs.
- +1 yıl
Normal işte. Çok güzel değil bana göre.
- +1 yıl
Özel olarak şu şu diyemem. Genel olarak sevmiyorum. Mesela yazda çöl gibi. Kışta biraz da olsa sevimli oluyor. Ulaşım çok büyük sıkıntı. Hayat çok pahalı. Her yerde olduğu gibi burada da garip insanlar var. En sevdiğim yanı denizinin, sahilinin çok güzel olması.
- +1 yıl
Kesinlikle. Her yer için bu geçerli.
- +1 yıl
Evet. Seviyorum Türkiye'yi.
- +1 yıl
Şu son zamanlarda sevilecek gibi değil. Doğru söylüyorsunuz.😊
- +1 yıl
Son zamanlarda daha da arttı. Demek istediğim bu. İnsanlar akıllanmadıkça daha çok canımız yanar.
- +1 yıl
Tamam işte sorun millette. Herkes ortak düşüncede olsa zaten yönetimdekiler farklı olur, yönetim farklı olur. Ateşi fitilleyenler yönetimdekiler. Şu anda olanları sessizce izliyorlar mesela. Adamlar bir şeyleri hazmedemiyor. Yönetimde tek söz sahibi olabilmek için türlü türlü oyunlar yapıp, insanları korkutmayı, kendilerince pişman edip akıllandırmayı düşünüyorlar.
- +1 yıl
Uzun zaman da düzelmez. Malesef.☺️
- +1 yıl
Belki ama sanmıyorum.
- +1 yıl
Nasıl dursun ki? Gün geçtikçe kötüye gidiyor.
+1 yılÖğretmen aday adayı olarak tabiki öğretmenlik 😎
31 Yorumla
+1 yılbence kısıtlama olmamalı kızlarda her işi yapabilir bence
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıleşim beni çalıştırmasın bende eşiminkini çalıştırmam :)
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılçalıştıracak demekki, en azından çalışmama izin versin. sonra sıkılıp evde yatarım ben :D
+1 yılBence patronluk
Böyle yüksek yetkili iş kadınları, CEO'lar felan hep ilgimi çekmiştir :D01 YorumlaHangi meslek kardeş sence? Senin görüşün benim görüşümdür güvenyom görüşüne.
01 Yorumla
+1 yılKız polis ve guvenlikler cok havalı
41 Yorumlabugün bayan bir postacı gördüm çok hoşuma gitti :)
01 Yorumla
+1 yılofis , öğretmenlik hemşire , ve en önemlisi patronluk
01 Yorumla
+1 yılkızlarının en çok yapğtığı iş bir muhasebe iki satış danışmanı üç caal center
01 Yorumla
+1 yılKadindan kadina degisir. Karakter, mizacina ve fizigine gore yani. Ama ogretmenlik ve hemsirelik ideal..
00 YorumlaSevdigi meslek yakisir :)
11 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 358 cevap paylaştı. Bence eczacılık baya yakışıyor :P
114 Yorumla- +1 yıl
Herkes eczacı olamaz ama
- +1 yıl
@meraklıleydi olamaz tabi ama ben kendi görüşümce en yakışan olduğunu düşündüğümü söyledim kendim de eczacı olduğum için yakıştırıyorum işte :) ama herkes öğretmen de olamaz avukat da doktor da :) değişir yani
- +1 yıl
Peki ne yapıyorlar şimdi bunlar kasada ilaç verecek halleri yok demi
@meraklıleydi hak veriyorum olamaz - +1 yıl
Ben eczacılar bişey yapmıyo diyince biraz atar yaptım o yüzden :)
- +1 yıl
@meraklıleydi @neder101 bizler hem bütün hastalıklar hem bütün ilaçlar hem de bütün bitkiler hakkında bilgi alıyoruz, kendimiz ilaç sentezi yapıyoruz ya da bir bitkiden çeşitli yöntemlerle etkin maddeleri elde ediyoruz. kozmetik dersi alıp parfüm ruj traş köpüğü şampuan vs bile yapıyoruz :) tabi herkes aynı kalitede değil ve mühendislikte mimarlıkta olduğu gibi bu meslekte de çok kaliteli olmayan kişiler var. ben haftanın 5günü akşama kadar laboratuvarda sentez yaparken kıbrısta ya da trde başka bir ünide okuyan bir kişi bir tane bile laboratuvara girmemiş oluyor. her meslekte olduğu gibi eczacılıkta da nitelikli eleman durumu var tabi ki.. ama çoğunluğu sizin anlattığınız gibi işte pek umursamıyor..
- +1 yıl
@meraklıleydi bende olamaz dedim sana sadece diğer laflar görüş bildiren içindi
- +1 yıl
Hayırlı olsun :)
Öğretmenlik = Yarım ev hanımlığı.
Ama yakışıyor dersen hemşireliği de çok yakıştırıyorum...00 Yorumla
+1 yılEN GUZELI DE NE BILIOMUSUNUZZ
ANNELIK ANNE OLMAK...00 Yorumla
+1 yılveteriner :D
keman virtüözü30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhemşire, doktor, ogretmen :)
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılne demek rica ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılYönetim kurulu asistanı veya daha farklı bir pozisyon :)
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAlın teriyle yapıln her iş yakışır.
61 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılanestezi yakışıyor :P
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılne demek ilk defa duydum ya :D
Normalde hala Almanya da yaşıyor olsaydım hemşire derdim anların neden olduğunu :)
00 YorumlaOrtodontist olmak yakışıyor.
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence çalışan kadın erkeğinin halinden daha iyi anlıyor. Kadınlara en çok sağlık sektörü ve öğretmenlik yakışıyor
00 Yorumla
+1 yılAna, sınıfı veya müzik öğretmenliği
11 YorumlaBankacılık vede hosteslik
10 Yorumla
+1 yılsantci olsun =)
36 Yorumla- +1 yıl
sanat sadece oyunculuk ya da sarkicilik degil ki ressamlik heykeltraslik yazarlik sairlik yonetmenlik senaristlik tasarim daha cok sekilde genisletileblir ben santci diyerek genelledim sadce
+1 yılAvukat olacağım için avukatlık diyorum 😀
11 Yorumla
+1 yılBilim insanı ve iş kadını✌
13 Yorumla- +1 yıl
Alan belirtmek istemediğim için yazdım şahsen işiyle uğraşan bağı olan her kadını kastetmek istedim
+1 yılKadina her meslek yakisir :)
11 Yorumla
+1 yıldiyetisyen :) eheem ehemm
11 YorumlaMimarlık
60 Yorumla
+1 yılHemşire.
21 Yorumla
+1 yılmühendislik, tır şoförü, bilim kadını
416 Yorumla- +1 yıl
olayım erkeklerin yapabileceği meslekleri kadınlarında yapacağını belirtmekti
- +1 yıl
aslında öyle birşey dediğim de yok
- +1 yıl
herkes istediği hayatı yaşasın senin cinsiyetin bu bunu yapamazsın tarzı şeyler olmasın
- +1 yıl
çalışırım
- +1 yıl
niye çekmeyeyim?
- +1 yıl
belkide güzel olmam gerekmiyordur nasır tutması lazımdır ellerimin
- +1 yıl
ama bu o tür işlerde çalışmaya engel değil ki evet nariniz hassasız ahım şahımda bir gücümüz yok ama yapılmayacak bir durum değil
hayır üni ye başlayacağım
ama çalışmak isterdim
- Devamını Gör (138)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler