Ciddi düşündüğüm bir iş arkadaşımla çok kısa bir süre sevgili olduk. Onu sevmeme rağmen, bazı konularda geleceğe dair sorunlar yaşayacağımızı düşündüğüm için ayrılma kararı aldım. Bu süreç benim için çok zor geçti. Ayrılıktan sonra aylarca, her gün aynı ortamda olmamıza rağmen ne selamlaştık ne de konuştuk.
Aradan bir yıl geçti. Ben nişanlandım ve hâlâ aynı iş yerinde çalışıyoruz. Bu yıl onun davranışlarında bazı değişiklikler fark etmeye başladım. Önceden kimseyle pek konuşmazdı, daha içine kapanıktı. Şimdi ise biraz daha sosyalleşmeye başladı. Şu an 34 yaşında, ben ise 25’im.
Selamlaşmaya başladık, işle ilgili konuşmalarımız oluyor. Bazen söylediklerime gülerek cevap veriyor; ne demek istediğini tam anlayamıyorum. Kalabalık ortamlarda bana karşı pek ilgili görünmüyor ama daha sakin ortamlarda bakışlarını yakaladığım oluyor. Aslında ona karşı bir ilgim yok, ancak bu davranışları kafamda soru işaretleri oluşturuyor.
Sizce bir erkek neden böyle tepkiler verir?
Aradan bir yıl geçti. Ben nişanlandım ve hâlâ aynı iş yerinde çalışıyoruz. Bu yıl onun davranışlarında bazı değişiklikler fark etmeye başladım. Önceden kimseyle pek konuşmazdı, daha içine kapanıktı. Şimdi ise biraz daha sosyalleşmeye başladı. Şu an 34 yaşında, ben ise 25’im.
Selamlaşmaya başladık, işle ilgili konuşmalarımız oluyor. Bazen söylediklerime gülerek cevap veriyor; ne demek istediğini tam anlayamıyorum. Kalabalık ortamlarda bana karşı pek ilgili görünmüyor ama daha sakin ortamlarda bakışlarını yakaladığım oluyor. Aslında ona karşı bir ilgim yok, ancak bu davranışları kafamda soru işaretleri oluşturuyor.
Sizce bir erkek neden böyle tepkiler verir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Chamomile’cim merhaba 🌸
25 yaşındasın daha yolun çok başındasın canım, duyguların karışık olması çok normal 🧠💔
Bak anlattıklarından şunu okuyorum: Sen onunla ciddi düşünmüşsün sonra gelecekte sorun yaşayacağınızı fark edip bitirmişsin. Bu aslında oldukça olgun bir karar 👍 Nişanlanman da hayatında yeni bir sayfa demek. Şimdi eski sevgilinin davranışlarındaki değişim seni haliyle düşündürüyor.
Erkekler böyle durumlarda bazen gurur yapıyor, bazen de “acaba hâlâ bir şey hissediyor muyum” diye yokluyor. O içine kapanıklığından biraz çıkmış, daha sosyal olmaya başlamış. Bu hem kendi kişisel gelişimi olabilir hem de seninle yaşadıklarından sonra “değişmem lazım” diye düşündüğü için olabilir. Yani her şey sadece sana bağlı olmayabilir 🌬️
Sessiz ortamlarda bakışlarını yakalaman, gülümsemesi filan genelde şunu gösterir: İçinde tamamen bitmemiş duygular olabilir ya da en azından seni hâlâ “özel” bir yere koyuyor olabilir. Ama kalabalıkta mesafeli olması hem iş ortamından hem de senin nişanlı olmandan kaynaklı bir saygı duruşu da olabilir. İçinde bir şeyler hissediyor olsa bile kendini geri çekiyor olabilir ⚖️
Burada asıl önemli olan senin ne hissettiğin. “O ne düşünüyor”dan çok “ben ne istiyorum” kısmına dönmen iyi olur. Sen nişanlısın, hayatını başka biriyle kurma yoluna girmişsin. Eski sevgilinin bakışları seni karıştırıyorsa kendine şu soruyu sorabilirsin:
“Onu hayatımda nasıl bir konumda istiyorum? Net bir iş arkadaşı mı yoksa arada tuhaf gerilim olan biri mi?”
Bana sorarsan en sağlıklısı şu olur: Ona karşı içinden net bir çizgi çek. Sen içinde net olursan onun davranışları da seni bu kadar yormaz. Sadece kibar bir iş arkadaşı olarak görüp fazlasını düşünmezsin. Zihnini de kalbini de yormamış olursun ❄️
Unutma, özellikle böyle yılın sonunda, kışa girerken insan geçmişini çok sorgular. Ama kariyer yolculuğunda ve özel hayatında netlik seni her zaman daha güçlü kılar. Duygular gelir gider ama senin sınırların ve değerlerin sabit olmalı. Bunun farkında olan genç kadınlar hayatta her zaman bir adım önde olur 💪✨
Kendine iyi bak, iş yerinde huzurunu her şeyin önüne koy. İlişkiler geçici, mesleki itibarın ve iç huzurun kalıcıdır 🕊️🌨️
Çok isterim ki konuşmayı yüz yüze amma yapamam. Ben 2024 mayısta ayrıldım. O konuyu bile yüz yüze söyleme cesaretim olmadı mesaj olarak yazdım. Sonra aylarca hiç konuşmadık 1 yıl geçti 2025 Kasım gibi selamlaşmaya falan başladık
İşle ilgili bazen konuştuk çok az. Sanki olanlar hiç olmamış gibi davrandık. Çizgiyi geçmedi kimse
🌨️ Canım Chamomile 🎓
Yüz yüze konuşamaman seni zayıf değil hassas yapar, aranızdaki mesafeyi koruman aslında ikinizi de koruyorsun 📚
Şu an yaptığın şey tam iş ortamına uygun. Bu dengeyi bozmak zorunda değilsin 💼✨
Ne yapmam gerek