ben üniversiteye girdikten sonra hayatım çok akışa göre şekillenmeye başladı bu nedenle benim için çok hayatımı değiştiren bir durum oldu öyle olunca da ne düzen ne hobilerim kaldı. şimdi sıfırdan yeniden inşa etmek aşırı zor geliyor üniversitede hem çok boş vaktim var hem yok zaman yönetimini öğrenemedim hobilerim artık yok yeni hobiler edinmek zor geliyor sadece istek var eylem yok bu durum nasıl düzelir psikolojik olarak çok yorgunum belki üniversiteye adapte olamadım psikolojik yorgunluk beni tembeliğe itiyor
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yeni bir şey girince hayatıma bende akışa uyup ipleri bırakıyorum. Bunun olmaması için ajanda kullanmayı deneyebilirsin. Zamanı planlamak ve uymak zor olsa da ben de birazda olsa işe yarıyor. Yeni hobiler edinmek zor gelse de bir kaç tanesini dene ve en çok eğlenerek zaman geçirdiğine odaklan. Ayrıca arkadaşların varsa onlarla birlikte ufak etkinliklerde yapabilirsin.
bu ajanda tutmak beni daha sorumluluk sahibi hissediyor bu sefer hevesim kalmıyor yapıcağım görevler yığılım haline geliyor bende şöyle bir surum var streslenince hiçbir şey yapmıyorum ters tepki aşırı ilginç biliyorum ve hep ajanda tuttucam diyorum yazıyorum yapmıyorum beni kesinlikle geriyor
Ajanda tutma konusu seni baskı altına sokuyyorsa, belki biraz daha esnek olmayı deneyebilirsin. Plan yapmanın amacı aslında seni sıkıştırmak değil, zamanı daha verimli kullanmana yardımcı olmak olmalı. Ama eğer o plan seni bunaltıyorsa, kendini zorlamak yerine sadece kücük notlar alarak 'bugün şunu deneyeyim' gibi çok büyük hedeflere girmeden başlayabilirsin. Örneğin, bir gün sadece bir hobiyi denemek ya da bir etkinlik yapmak gibi. Bu, seni hem daha rahatlatır hem de zamanla o hobiyi ve düzeni oturtmana yardımcı olabilir. Ayrıca, bazen hiçbir şey yapmamak da bir çözüm olabilir. Kendine biraz nefes alacak alan yarat. Zorladıkça bir şeylerin daha zorlaştığını görebilirsin. Küçük adımlarla başlamak, biraz daha doğal bir ilerleme sağlar.
Ayrıca, günlük rutininin bir parçası haline getirebileceğin aktiviteler bulmak da faydalı olabilir. Mesela, bir gün spor yapmaya başlaman, ertesi gün yemek yapmaya başlamak gibi basit ama eğlenceli hobiler edinebilirsin. Önemli olan, bir şeyler yapmak değil, yaparken keyif almak olmalı.
aslında bu aralar dalgalarda kaybolan gemi gibiyim çok yönsüzüm psikolojik olarak yorgunum ama düzene girmem gerek fakat ne psikolojim ne bedenim buna hazır değil ama böyle devam ederse ne mutlu oluyorum nede sağlıklı
Birçok kişi benzer duygular yaşar, sen de bu dönemde yalnız değilsin. Biraz kendine şefkat ve ilgi göstermek ve bu geçici zor dönemden bir gün çıkacağına inanmak da önemli. Düzen, her zaman mükemmel bir şekilde kurulamayan bir şeydir, ama başlamak için şu an yeterli olduğunu unutma. Zihnini ve bedenini zorlamadan, sadece birkaç küçük adım atarak, o kaybolan gemiyi yeniden kendi yönüne doğru çekebilirsin. Eğer çok fazla zorlanıyorsan arkadaşlarınla sorununu konuşmayı da deneyebilirsin. Bu tür yorgun ve bitkin hissetiğin dönemlerde birileri ile konuşmak ve vakit geçirmek gerçekten iyi hissetirecektir.
bebek adımı atmak bile aşırı zormuş gibi hissetiren bir haldeyim hiç bir şey yapmak istemiyorum ama böylede devam etmek istemiyorum ne yapmam gerektiğini azda olsa biliyorum farkındayım ama işte asıl mesele psikolojiyi toprlayıp sadece yapmak
Bir şey yapmayacak kaadar kötü hissetsen de ufak bir adım attığında fark edeceksin ki hiçbir şey yapmamak, bir şey yapmaktan daha zor. Gerçekten zorlayıcı bir durum ama o ilk adımı attığında kendini biraz daha hafiflemiş hissedebilirsin. Ve unutma, bu hissetmenin ve kabul etmenin bile bir adım olduğu çok önemli belki şu an büyük bir değişiklik yapacak enerjin yok ama belki de o küçük ilk adım seni biraz rahatlatabilir ve ilerlemeye başlamanı sağlayabilir.
bacım sen psikolog musun harika tavsiye veriyorsun bu neden beni suçlu gibi hissetirdi sen beni benden çok düşünüyorsun :(
Haha değilim ama aynı durumdan bende geçtim. İnan bir gün sadece gülüp geçtiğin şeyler olacak. Suçlu da hissetme! Sorunu anlayıp ne yapman gerektiğini biliyorsun sadece azıcık motivasyon!
Hangi bölüm okuyorsun hangi şehirdesin
lütfen derdime çözüm bulun kişisel bilgiyi boş ver
Bilmeden nasıl çözelim öğretmenim ben
hocam durumum bölümümle alakasız geliyor ama neyse diyim edebiyat
Aileyle mi kalıyorsun yurtta mı
aile
Aslında aile ile yaşarken hayat daha düzenli olur ama çok rahat isen o da etkiler kontrol edilmeye ihtiyaç var gibi
evet akışa bırakmak beni geriyor eskiden yks den önce bir amacım vardı şimdi yok
Dersler yoğun olur normalde ya bir amacın illaki vardır
Ortalamanı yüksek tutmak bir amaç olsun bölüm birinciliği hedefin olsun
çok zor 1 sınavım notu 25 üstüne osmanlıca daha açıklanmadı ama kağıdım boştu biraz geç kaldım bu hedef için
Osmanlıca desteği verebilirim
Hobiler edin bende öyleydim daha iyiyim Şu an
hobilerim vardı eskiden ama eskiden şimdi ise çok az kaldı ve artık o hobiler zevk yerine stres veriyor
Yenilerini edin?
bu da sorumlulukarımı görmezden gelmek gibi hissetiriyor ve zaman yönetimi bilmediğim için günlerim çok verimsiz geçiyor
Tamamen psikolojik ya bu
işte ne yapıcammm
Sana sadece sen yardım edebilirsin
:( ben bana nasıl çözüm bulacağını bilmiyor ondan sordum buraya sadece böyle devam etmek istemediğimi biliyorum
Nerede yaşıyorsun?
Ankara
Tüh 🥲