Güncellemeler
7 ay
Uzunca düşünüp çevremdeki herkesle fikir alışverişi yaptıktan sonra üniversiteyi hiçbir şekilde bırakma gibi bir lüksümün olmadığını anlayıp buna boyun eğmek zorunda olduğuma karar verdim en azından diplomamı alır sonrasında da önüme bakarım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
en kotu kalirsin baktin dersler cok birikti oyle birakirsin
Yüksek ihtimalle zaten ya sınıf tekrarı yapacağım ya da devamsızlıktan kalırım en iyi ama sorun değil şu an biraz daha iyiyim içerik üreticiliğine başlayacağım bir de tekrardan en azından elimde bir b planım olsun zaten hedefim içerik üreticisi olmaktı animasyon kanalı açmak istiyorum animatör olmak istiyorum bu yüzden güzel sanatlarda okuyorum o yüzden bırakma gibi bir lüksüm de yok pek
Bence sen okuma abisi bölüm sana göre değil
Hadi ya öyle miymiş nereden anladın ya bunu 🙂
Nerden anladım. Bir bölüm yeteneklerin ve ilgi alanında degilse çalışırken motive olamazsın. Ayrıca ülkede profesyonel fotoğrafçılık alanında aileden yetişmiş, alaylı, analog dönemi bilen son bir kaç isimden biriyim. 40 yaşında biriyim. 30 yıldır sektörde yer alıyorum. 98 den beri programları bilen, 2000 den beri dünyaya tasarım ve çekim yapan bir abin olarak yeterli tecrübem olduğunu düşünüyorum.
Sana asla küçük düşürücü bir şey demedim. Bölümle uymamak meselesi üzerinden baktım. Başka şey okumak sana iyi gelebilir belki.
O konuda haklısın ya yani bölümden nefret etmiyorum tasarım yapmayı da seviyorum ama okumam istediğim bölüm bu değildi ve bu da beni zora sokuyor her şekilde zaten şu an zorlanmamın sebebi de grafik tasarıma giriş dersini bayağı boşlamış olmam aslında
Bölüme ilgin olsa bu boşlama olmaz. Temel bilgi çok önemlidir. Sana bir sürü detay sayarım bunları bilmediği için işsiz kalan kalmasa bile mesleği bozan kişi çok. Bakınca basit durur ama asla değildir.
Tasarımcı olmak hedefim değil açıkçası yoksa temel bilginin öneminin ben de farkındayım tasarım bilgisi bana sadece işimi görecek kadar lazım içerik üreticisi olmak istediğimden sallıyorum açacağım animasyon kanalının bannerını tasarlama logo ve karakter tasarımı gibi noktalarda tasarımla uğraşacağım sadece onun dışında şirketlerde tasarımcı olarak çalışma gibi bir planım yok aslında bakarsan direkt şirketlerde çalışma gibi bir planım yok beceremem de zaten ben kendi işimi kurmak istiyorum
Kendi işini kuracaksan işini bütün detayları ile bilyor olman gerekir ki alt personeline hakim ol
Hayır personel falan yok sadece ben varım direkt tek başıma ilerleyeceğim
Bir de evet animasyon konusunda daha fazla şey öğrenmem ve çalışmam lazım bunun üzerine zaten o yüzden animasyon kanalı açmak istiyorum hem pratik yapabilirim hem de bir şeyler öğrenirken aynı zamanda içerik üretebilirim
Ben o yolun pek gideceğini sanmıyorum. Beni nolur yanlış anlama. Benim dedigim her meslekte geçerli ilke. Bak kardesim elektrik elektronik mühendisi ama en alttan pano toplayarak başladı şimdi otomasyon kod yazsa da. Uluslararası çalışıyor. Bu pano toplama bir dönem hidrolik pnömatik sistem montajı vs hepsinin faydasını görüyor
Kime sorsam aynı şeyi söylüyor ama açıkçası benim başka yapabileceğim bir şey yok yapabileceğim en iyi şey içerik üreticiliği ve bir animasyon kanalı açmak çocukluğumdan beri en büyük hayalimdi hatta bunu birkaç defa denedim bir speedpaint kanalım vardı çocukken şu anda da kanalım var zaten 3 tane animasyon denemem duruyor hâlâ daha tabi ailem bu konuda önümü kesmeye çalışıyor olmasaydı ve destekleyici bir aile ortamında yetişmiş olsaydım zaten şu an çoktan ilerlemiş olurdum ama yine de vazgeçeceğimi sanmıyorum zaten hayatım kurtarabilmemin çok da imkanı yok ben kendim için bir gelecek olduğuna inanıyorum bari en azından sevdiğim işi yaparak ilerleyeyim
Kendini kesfetmek adına bu ülkede kimse bir şey bilmez uzmanlar dahil ama bunu yaparsan sen kazanırsın. Basit düşüneceğiz önce
Peki yani bu ne demek oluyor tam olarak
İçinden doğmak demek yorumlara sığmaz abim
Hayır yani içerik üreticisi olarak ilerleyebilirim demek mi oluyor bu neyse bilmiyorum ama yüksek ihtimalle ben böyle yapacağım ya
Ya abim yaparsın ama ne yapacağın nasıl yapacağın dediğim yerden geçiyor
Şimdi anladım
Bak mesela klavye belli programlar belli ama herkesi izlersen farklı sekilde çalışır. Kendisine ait yoldur en basit örnek bu
Çalışma hayatı asla kolay değil. Sana bir süre verilir ve iş o tarihte istenir araya sayısız revize girebilir vs vs
Biliyorum farkındayım ve dediğim gibi ben herhangi bir ekiple veya şirketle çalışmayı asla düşünmüyorum benim hedefim hep içerik üreticisi olmaktı kendi projelerim haricinde de mesleki hiçbir atılım yapmayı planlamıyorum ilgimi de çekmiyor zaten
Bak yine her şeyi bilmek zorundasın çünkü sen yapacaksın her şeyi. Bunu ben uzun yıllar yaptım. Tek başıma ajans oldum dergi oldum.
İnan farkındayım benim içinde aynı bu işi çocukluğumdan beri yapıyorum zaten ilk kez yapışım değil bir şeyler yazıp da paylaştım çizimle zaten ilgileniyorum hatta 14-15 yaşlarımda kendi çapımda bir ünüm vardı bu konuda şu an internete yazınca hâlâ 14-16 yaşları arasında yaptığım çizimler çıkıyor blog açmayı denemişliğim youtubeta birkaç defa içerik üretmeye çalışmışlığım var daha öncesinde müzik sayfası açmaya çalıştığım oldu kısa bir dönem yine sosyal medya aracılığıyla çeşitli karakterleri canlandırıp içerikler üretmeye çalıştığım oldu ve tek başımaydım hepsinde çevremden destek falan görmedim kimseye de ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum zaten
Yine uzunca bir sene çizim sayfam vardı onu yönettim tonla etkinliğe katıldım
Böyle böyle 21 yaşına kadar geldim işte içerik üreticiliği benim tüm çocukluğum gençliğim o yüzden bunu yapmak istiyorum
Yap ama başka bir gelir kaynağın daha olsun
Bir yandan freelance olarak çalışabilirim olabilir dediğin de doğru
Sadece oraya bağlanmak kötü
Dediğim gibi ben başka bir şey yapamam zaten yapmak da istemiyorum yeterince yıllımı kaybettim istemediğim alanlarda yeterince süründüm biraz daha sürünemem ben bir içerik üreticisiyim şu ana kadar para kazanmadım belki çünkü küçüktüm daha çok hobi olarak ileriyordum ama hep yapmak istediğim ve özendiğim şey buydu kimsenin beni desteklemiyor olması da umrumda değil ben bu işi yapacağım açlıktan sürünüyor olsam da bunu yapacağım evsiz kalsam da şu an bir tiktok hesabım var onunla qbaşlayacağım ilk olarak ben orada kendi çapımda bir şeyler yapıyordum haliyle takipçi sayım yükselmeye başladı yakında orayı düzenleyip konseptimi oturtup para kazanmaları açacağım animasyonlarımı da bir süre orada üreteceğim ufak ufak sonra oradaki kitlemi animasyon kanalım için kullanacağım
Dene korkma
Ben çocukluğumdan beri sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyorum sadece takılıp bir şeyler tüketmenin de ötesinde bir şeyler üretiyor olduğum için çoğu platformun algoritmasına kültürüne ve trendlerine aşinayım
Güzel
Bu yüzden beni korkutmuyor çoğunlukla ufak çaplı da olsa bir ün kazanmam pek zor olmuyor benim
Yap bakalım
bırak gitsin iş yok zaten.
Bırakma , senin pes etmek gibi bir lüksün yok.
Gelecek yoksa bırak, varsa sabret.
Boş bir bölüm için o kadar zahmete değmez
Boş bir bölüm değil güzel sanatlar fakültesinde okuyorum ve aslında iş imkanı konusunda bayağı geniş iş alanlarına ve imkanlarına sahip dijital tasarımla alakalı bir bölüm ama cidden çok zor gereksiz yere çok zorluyorlar bizi
Aşko iş yok ondan dedim
Aynen gereksiz yapıyorlar nefret ediyorum
Bizim camiada iş bol işte öyle bir durum var tasarımcı olarak ilerleyeceksen de iş var animasyondan ilerleyeceksen de ben işin o kısmında değilim
Sen ne okuyorsun ki
Tıp
Ama bizde de boş seçmeli dersler oluyordu boş şeylere gereksiz anlam yükelerlerdi o yüzden sinirlendim
Tıp zorluk açısından çok daha beterdir muhtemelen benim hayatta kaldırabileceğim bir bölüm değil
Olabilir canım herkes farklı☺️
birakma
Bırakma okulunu