Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi eğitim fakültesi bilişim teknolojileri öğretmenliği okuyorum ve 2. Sınıftayım
Okul iyi gidiyor bundan yana sıkıntı yok ama eski mezunlarından 6-7 kişi ile iletişim imkanı buldum hepsi pişman! Hiçbiri iş bulamamış. Memleketin durumu da kötü. Bir evde 5 kişi kalıyoruz eve asgari ücretten fazla gelir giriyor ancak karnımızı dahi doyurmakta güçlük çekiyoruz. Ben okulu bırakma taraftariyim ancak cekiniyorum 🙄 sizce okulu bırakmalı mıyım?
Üniversiteyi, 3.8 ortalama ile bıraktım bu güz döneminde, daha 1. sınıftım. Bilişim ile alakalı 2 yıllık bir bölümdü,
Ayrıca bizim meslek yüksekokulu da bir şey öğretiyor sayılmazdı ben hep kendim öğrendim ne varsa, çünkü nasıl gelişileceğini biliyordum. Hocalardan bir şey beklemedim hiçbir zaman sende öyle yap, öyle yaparsan gelişirsin. Kendine hedefler koyman gerek ki gelişesin.
Misal yazılım ile uğraşmıyorum artık. Fakat benim şu an ki bahar döneminde okuyan arakdaşların wp gruplarında yazdıkları kodlara baktım, o dili de bilmiyorum. Fakat internetten 10 dakikalık bir araştırma ile adamların 1 ayda falan öğrendiği bilgiyi aldım.
Yani hedefin olursa, öğrenme isteğin olursa sana o dersler tatlı gelir, bizde veritabanı dersi vardı herkes zorlanırdı ben keyif alırdım çünkü ileride nerelerde çıkabileceğini bilirdim, zaten dersimin çoğu da diğer arkadaşlara yardım etmekle geçerdi hocanın sağ kolu gibi bir şeydim.
Kısaca, hedef koy , sevmeyi dene, öğren
Ben bıraktım, pişman mısın dersen, %40 pişmanım, %60 değilim diyebilirim. Ben zaten bu pişmanlığı göze alarak bıraktım o yüzden pek koymadı :D
Sorun ekonomik mi yoksa başka bir sıkıntı mı var? Ekonomikse hangi mahallede konakliyorsun söyle oranın muhtarına ulaşırım size yardımcı olur. Ama sorun başka biseyse çekinmeden yazabilirsin...
Geleceğin için kendini kimseyle kıyaslama ve sakın onlar iş bulamamış ben de bulamayacağım diye kendini odaklama. Herkesin bu konudaki şansı farklıdır. Ayrıca okulu asla bırakmamalısın bence o kadar emek vermişken.
bence bırakma, bu zamana kadar bir şekilde bir şeyleri başarmışsın devam et geleceğinin ne olacağını nelerle karşılaşacağını kimse bilemez, emeğine yazık edersin eğitiminde gidebildiğin bu günler bir daha geri gelmeyecek dönüp arkana baktığında arkadaşların öyle diye sen öyle olmayacaksın belkide bırakmamani tavsiye ederim 🙏
Kendini zorlayıp okulu bitirmelisin birkaç kişinin iş bulamama ihtimalini düşünme, derslerinde çok başarılı olmaya bak belki ilerde istersen akademisyenlik yapabilirsin. Kendini hep pozitif tut, sık dişini ve okulunu bitir.
Bence haklı! Çünkü bizim bölümden bir kişinin iş bulma ihtimali neredeyse sıfır 🙄 izel okullar asgari ücrete çalıştırıyor. Devlet ise yılda 50 tane ya aliyor ya da almiyor! Vekil olarak girersen ise 2800-3200 arası 😓 ben bir gelecek göremiyorum!
Dünyanın hiçbir ülkesinde İnsanların yolunu aydınlatacak şeyler öğretilmez. Sadece mevcut düzenin devamini sağlayacak beyinler yetiştirilir eğitim sisteminde... Düzen böyledir O yüzden birsey öğretilmez okullarda...
Soruna gelirsek de evet iş bulma çok sıkıntılı bu bölümde bende duydum ama mutlaka üniversite diploman olsun. Tekrar sinava hazırlanmayacaksan bırakma bu bölümü
Tabi senin tuzun kuru 😂 sınıf öğretmeni her şekil atanıyor 😢 benim arkadaşım sınıf öğretmenliği okuyor 80+ almak istiyor doğuya gitmeme için 🙄 ben 90 alacam ki doğuda en kötü köye atanmak için...
Çocuklarla herkes uğraşamaz 🙄 ben etkili öğrenme dersinde videolu bir proje için ilkokula gittim o yumurcaklarla uğraşmak gerçekten zor! 8 tane öğrenci ile video çektik gerçekten sadece seven kişiler bu mesleği yapmalı en ufak bir tereddütün varsa sevebileceğin bir mesleğe yönel! Bu sözleri proje arkadaşıma aynen söyledim okulu bıraktı 😂 babasinin giyim magazasinda tezgahtar Şu an