Üniversiteyi bırakmalı mıyım?

Herkes her alanda başarı sahibi olacak, akademisyen olacak elbette değil. Olabilir yine düzeltebilir ve hedeflerine ulaşabilirsin. Bunda herhangi kötü bir durum yok. Ve şunu belirtmek istiyorum; üniversiteyi kazanamayan o kadar çok öğrenciler var ki.. eğer bırakırsan, işte hayatına ve kendine en büyük kötülüğü yapmış olursun. Sakın hiç bir şeyden vazgeçme lütfen..
Bunu kabullenemiyorum işte. Yetersizliğimi kabul edemiyorum.
Çok yanlış düşünüyorsun. Kısmetin nerde olduğunu bilemezsin ki eğer okulu bırakırsan işte o zaman çok büyük bir hata yapmış olursun. İleride de keşke demeni istemem
Bence bırakmamalısınız. devam etmelisiniz, çünkü hayallerine ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz, umudunuzu kaybetmeyin birde şöyle düşünün sonuçta bir şey kaybetmezsiniz ama kazanırsanız başarılar elde edebilirsiniz. çoğu kişi bu durumda maalesef, ama bence devam edin bazen herkesin notları kötü olabiliyor, bu yüzden bence vaz geçmeyin ama tabi ki karar sizindir ve hayatta sizindir kendiniz için en doğru kararı yine siz vereceksiniz. ve yetersiz değilsiniz kesinlikle çünkü universiteye gidemeyenler bile var yani onlar bile yetersiz değilken siz en azından deniyorsunuz yani bu bile başarıdır
Görüş
5Görüş
Lisans ortalaman yuksek lisans ve doktora yapman icin önemli fakat ales puanin belirleyici olacak okulu bitir akademi olursa olur olmazsa formasyon al kpss ye hazırlan. Tarih yuksek lisans mezunu arkadasim akademi ugruna kendini çürüttü 5 yildir kpss kasıyor bakti olmadi koleje girdi ogretmen olarak devir cok zor sakin pes etme önce okulu bitir sonra akademi düşün benim ortalama 3.68di akademi hayalim vardi artik yok ne ugrasicam milletin egosuyla akademi mi kaldı Allah aşkına...
O kadar emeğin var ileridr karşına bir fırsat çıkar pişman olursun yarıda bıraktığına ben oldum çünkü sen de yapma aynı hatayı
Bir psikoloğa görünürsen iyi olabilir :) Akademik kariyer düşünüyorsan ufkunu genişletmen lazım ve akademik kariyer insanı ruhen, psikolojik olarak yıpratabilir. Kendi kendini motive etmelisin. Güç seninle olsun :)
Bölümünden memnun değilsen degistirebilirsin ama seviyorsan devam et. Zaten her türlü okul bitiyor. Canını sıkma
Seviyorum ama notlarım berbat hale geldi. Tükenmiş hissediyorum
Canım oyle şeyler. Geçersin. Çalışmaya devam et
Bende tarih mezunuyum okuması ne kadar zor bir bölumse iş bulması da o kadar zor bir bölüm haberin olsun
Bu bölümü bırakma cunku cogu iste bolumune bakmiyorlar uni mezunusun diye aliyorlar hemencecik ekstra olarak Bi bölüm okumaya çalış mesela onlisans paramedik gibi vs
ki zaten bu bölümü bitirince akademisyen olmazsan yapacağın işler de çok kısıtlı ve az paralı
Maalesef öyle. Akademisyen olamazsam ikinci üni olarak arkeoloji, turizm veya sanat tarihi okuyup o dallara geçmeyi planlıyordum. Fena batırdım
o dallardan da bir şey olmaz. sayısal bir bölüm okumadığın sürece para kazanamazsın.
Umudunu kaybetme 3 un uzerindeki zamanlarda da sen yaptın o başarıyı yine yaparsın 💪
Pandemiye denk geldi çalışmak daha kolaydı. Dersler kaydedilirdi tekrar tekrar dinleyebiliyordum. Belki de okuyacak kafa bende yoktur
Burs krediye donsun nolcak
Dönmesin. Ödeyemem
kararlı ol başaracaksın
Teşekkür ederim
Başka bölüme yatay geçiş yap bence
Bırak knk
Bırak ma bence
En İyi Görüş