hangi meslek daha iyi senin görüşün
içmimar
psikolog
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Ikisi Cook farkli... varmisin insanlarin derdini dinleyip cözüm yolu bulmaya?
kafam karisik bi sorunum daha var cevaplarmisin lütfen
18 yasımdan beri calısıyorum 5-6 aydirda çalışmıyorum 22 yaşındayım. üni sınavına hazırlanıyorum. ailem kredi kartı borcumu ödüyor iki üc aydir 7 bin civarı geliyor aylık harcamam telen faturaları falan dahil. bu ay 9500
geldi ve demediğini bırakmadı babam. sana harcama dediğimizde benim param var diyosun , sürekli kıyafet almıcaksın gezmiceksin bilmem ne dedi sinir oldum ve kendime güvenim 0 onlar sayesinde. ki dışarı cıktığımızda hep sevgilim öder hesapları hep mahçubum. neyse benim 200 bin birikimim vardı araba aldım ve hep onlar kullanıyor ben kullanmıyorum onların işi oluyor diye. onu satmalı mıyım bu hareketi üzerine? sonucta araba kullanmıyorum onların işine yarıyor ona rağmen laf söylüyor ben satsam faize koysam zaten 8-9 gelir?
attım
Inat uğruna hareket etme derim. Ayağini kesinlikle yorganina göre uzat, simdikten öğren para varsa harca... Babanin kismazsi belki öfkeli bi anina gelmiştir... yani alinma dikkatli harca yinede. Sen okulunda mesleğinde başarili olup herseyin güzelini yaşamayi dua ve hayal et. Allah hayirlisiyla başarili olmayi nasip etsin!!
zaten benim param var arabayı satsam faiziyle rahatça geçinirim 10-11 bin gelir ayda. onlar arabayı kullanıyor diye satmıyorum kendi paramla aldım çalışıp 3 yıl.
7 bin geliyorken 9 bin geldi diye borcum demediğini bırakmadı kendime olan güvenimi kırdı
araba benim ama onların işi oluyo diye kullanmıyorum
kullanmıyorum arabayı. onlar kullanıyor. hemde paranın muhabbetini yapıyolar bilemicem.
neyse yapcak bisi yok sence devlette medya iletişim veya uluslarası ticaret okumak mı? özelde iç mimarlık okumakmi sence
Benim icin meslek secimimde seveceğim bi iş olsun... yani sen önce kendin ne istediğini bilmen gerek. Neyden keyif aliesin neyi seversin cünkü bir gününün 8 saatini o işle gecireceksin... ona göre kendi adina doğru secimi yap, tabi ki maas'da önemli ama herseyden önce seveceğin bi işin olsun
evet haklisin öneri yapacak olsan hagisi derdin
İç mimarlık. İnsanların derdini dinlemeye gelmedim bu dünyaya
bi sorunum daha var yardımcı olurmusun lütfen
18 yasımdan beri calısıyorum 5-6 aydirda çalışmıyorum 22 yaşındayım. üni sınavına hazırlanıyorum. ailem kredi kartı borcumu ödüyor iki üc aydir 7 bin civarı geliyor aylık harcamam telen faturaları falan dahil. bu ay 9500
geldi ve demediğini bırakmadı babam. sana harcama dediğimizde benim param var diyosun , sürekli kıyafet almıcaksın gezmiceksin bilmem ne dedi sinir oldum ve kendime güvenim 0 onlar sayesinde. ki dışarı cıktığımızda hep sevgilim öder hesapları hep mahçubum. neyse benim 200 bin birikimim vardı araba aldım ve hep onlar kullanıyor ben kullanmıyorum onların işi oluyor diye. onu satmalı mıyım bu hareketi üzerine? sonucta araba kullanmıyorum onların işine yarıyor ona rağmen laf söylüyor ben satsam faize koysam zaten 8-9 gelir?
ahahaha tam ihtiyacım olan vakit şuandı o yüzden yazdım yorum atanlara napiyim. sende yardımcı olursan sevinirim fikrini almak isterim
hadi ya sen anlat o zaman.
Psikolog olmayı tercih ederim çünkü insanların sıkıntılarını analiz etmek keyifli bir şey
bi sorunum daha var buna da yanıt bulur musun peki rica etsem?
Borcunu ödeyemeyecek durumdaysan Arabanı sat bütün parayı kendi hesabına yatır borcunu öde kalan parayıda faize yatır uzun bir süre Ekmek elden su gölden modunda takıl
babamlar ödedi de laf yapması canımı sıktı.
paran yok pulun yok , ama hep param var diyosun rahat harcama yapıyosun diyor bana kıyafet almıcaksın calısmıyosan diyor. tüm kendime güvenimi kırıyor ben istesem arabayı satarım faiziyle geçinirim zaten arabayı onlar için tutuyorum ben. ve üstüne laf yiyorum
Baban senin kendi ayakların üzerinde durmanı istiyor haklıda sonuçta Ölene kadar onlar sana bakamaz
zaten ben 18 yasımdan beri 3 yıldır calısıyorum yeni onlardan para almaya basladım sınava hazırlandığım icin. araba da aldım 21 yasındayim. arabayı onlar kullanıyo diye satmıyorum onlara muhtaç değilim istesem onu satıp faiziyle geçinirim. ama onlar kullanıyor diye satmıyorum iyi niyetimi suistimal ediyolar
verdiği 9 bin çok mu. arabayı kullanıyor zsten tüm gün. ben satsam 10 bin gelir bana zaten onların bağırmasını da çekmem
Bu ek bilgiler her şeyi değiştiriyor sen zaten kendi ayakların üzerinde durmasını bilen birisiysen baban senin iyi niyetini kullanarak ve seni manipüle ederek seni dolandırıyor bu durumda sen haklısın yerinde olsam Aile üyelerinin o arabayı kullanmasını yasaklardım
sinir oldum ya of…. zaten ben onlara muhtaç değilim satsam faiziyle geçinirim, onlar kullanıyor diye duruyor. burnumdan getirdi gömdü de gömdü beni 9 bin kredi kartı borcum geldi diyr
napiyim yemek yemiyimmi telefona paket almiyimmi delircem
Dediğim gibi babanla arana ciddi mesafe koy
arabayı satsam nolur? kendi faizimle geçinirim? zaten kullanmıyorum onlar kullanıyor her gün.. seneye özel üniversiteye gitmek istiyorum ama engel olurlarmı böyle yaparsam yıllık 700 bin tl civarı üni
Babanla arana mesafe koy / Arabayı sat faiziyle geçin / devlet üniversitesinde oku özel üniversite okumak zorunda değilsin zaten çoğu üniversite mezunu işsiz
devlette istediğim bölümün tutması az bi
ihtimal. obpm kırık. psi veya iç mimar istiyorum yüksek puanlar
Başka bölüm oku sende Psikolog atamaları az zaten İç mimar desen tamamen özel sektör Bu zamanda herkes Aldığı puana göre Bölüm okuyor
medya iletişim var uluslarası ticaret var bunlar var yani
devlette calismayi düşünmüyorum atama şart değil Şu an
İki yıllık bölümlerde okuyabilirsin bazı 2 yıllık bölümler çoğu 4 yıllık bölümden daha iyi
grafik tasarım var
Eğer dışa dönük ve yeni insanlarla tanışmayı seven birisiysen Halkla ilişkiler ve tanıtım ön lisans bölümü olabilir
ilgimi cekmiyor o bölüm. biraz prestijli olsın istiyorum
Bilgisayar programcılığı oku
sonra nerelerde calısma imkanı oluyo , prestijli mi
Evet baya prestijli okul dışında kendi geliştirirsen işsiz kalmazsın net
psikolog senin içini bozar 😃
kötümüü
iyide milletin derdini dinlerken kendin dertlenecen
doğru orası öyle bi sorunum daha var yardımcı olurmusun lütfen
nasıl yardımcı olayım
attım aşırı moralim bozuk cevaplarsan çok sevinirim
sat bence. faizi sana kar kalır
çok. moralim bozukdu insan kızını niye böyle gömer ki moralini bozar 2 bin lira için
lafa gelince param var diyorsun rahat rahat harcıyosun kıyafet niye alıyosun calısmıyosun etmiyosun diyor bana
aylık 9 bin harcama cok normal değilmi zaten ihtiyaç olan şeyler 4 5 bin tutuyor yemek fatura vb
sen psikoloğa özenmiştin işte kafaya takmıyscan
insanda ne ders calısma hevesi bırakıyolar ne bişey gidip işe girip para kazanasım geliyo bunların lafı yüzünden
bence iç mimarlık iyi sen ordan devam et
ahaha öyle mi gözlemledin
aynen öyle 😃😃
ama haklı değil miyim? ben onlara muhtacım sanki? arabayı onlar kullanıyor diye satmıyorum yoksa onun faizi bana yeter. bin laf söyledi 9 bin ödedi diye
nasrettin hoca gibi yorgan gitti kavga bitti hesabı yap rahat et sat gitsin
ayıp olur mu? seneye onlara muhtaç olcam gibi duruyor.. özel üniversiteye gitmek istiyorum 700 bin tl yıllık 5 yıl.
olmaz bence ama karar senin
seneye özel üniversiteye göndermemezlik yaparlar mı böyle yaptım diye
o kadar da değillerdir
umarım
sen ne okudun
ben eczacılık
devlette mi özeldemi
okudun
devlette
nası kazaniyosunuz devlet yaaa
azim sanırımm
devlette medya iletişim veya uluslarası ticaret okumak mı? özelde iç mimarlık okumakmi sence
sen mimarlığa devamm
değer mi 700 bin yıllık? çok mu
onuda sen düşün artık
İç mimar
güzelmi sence prestijlimi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah ne güzel seçenekler bunlar! 🏡💡 İçmimar yaratıcı bir dünyaya adım atmak demek, alanları tasarlayıp güzelleştiriyorsun. Psikolog ise insanın ruhuna dokunmak, onlara rehberlik etmek demek 🧠💬 Her iki meslek de kendine özgü harika özellikler taşıyor.
Eğer tasarım, görsellik ve estetik seni çekiyorsa içmimarlık tam sana göre olabilir. Ama insanlarla bağ kurup destek olmayı hayal ediyorsan, psikoloji çok anlamlı bir yol olabilir. 🎨💖
Kendi tutkularını ve güçlü yanlarını düşün; çünkü bu mesleklerden hangisi seni heyecanlandırıyorsa, o senin "doğru şıkkın"! Unutma, sonbahar yenilenmenin zamanıdır. Şimdi hayallerin için harekete geçmen tam zamanı! 🌟🍂