Bence sağlıkçılar gibi bu meslekte çok kutsal çünkü ufacık bir çocuğu veriyorsun ve o çocuğu bu insanlar topluma kazandırmak için yontuyor zaman harcıyor vakit veriyor ve onu bir birey yapıyor
Babasının hayrına yapmasa da sonuçta bu işi yapabilmek için yıllardır okumuş çaba sarf etmiş ve bir kuruş bile almamış. Savaş çıksa öğretmenlerin maaşı yatmasa bu insanları ne zannediyorsunuz ilk maaş yatmadı diye bütün her şeyi bırakıp gidecekler mi ona bakarsınız poliste maaş alıyor askerde maaş alıyor hepimiz bir maaş alıyoruz bana bugün 80 değil 100.000 TL verseler ben yine de bu mesleği yapamam
Bence kutsal olan eğitici ve öğretici olmaları para kazanmak vesaire değil bu insanlar sonuçta toplum içinde saygı görmesi gereken insanları ahlaki kurallara yönlendiren insanlar bunun için de para almıyorlar mesela olay sadece okul içerisinde günde girdikleri 6 saat derslerden ibaret değil
Yani şu an Sait desen sayamam ama insanların sadece para kazandığı şeyleri yapması haricinde hobi olarak uğraştıkları insanlara bir şeyler kattıkları şeyler de var örneğin ben kendi işimi yapıyorum mimarım ama aynı zamanda ücretsiz eğitimler veriyorum insanlara
Siz neler var başka dediğiniz için ben bunu söyledim örneğin bir polis mesleğini yapmadığı zaman dışarıda olduğunda insanlara güven veriyor ama para kazanmıyor toplumsal bir olay olduğunda yardımcı oluyor bunun da bir kazanci yok
Siz gidip yan komşunuzun 10 yaşındaki çocuğunun hayatına dokunabilir misiniz şeker dahi veremezsiniz. Karşı çıkar bir süre sonra rahatsızlık duyar eğitim mesleği işte bu kadar önemli siz ne işle uğraşıyorsunuz
Önceden öyleydi simdi kutsalligi kalmadi önüne gelen ögretmenlik okuyor zaten haa sorsan yapabilirler mi hayir diploma aldin mi aldim bombos bir diploma aldin konuşsa kendini acındıracak çalıştım da ettim de falan filan masal anlatacak
Öğretmenlik gerçekten de çok kutsal bir meslek. İnsan hayatına dokunuyorsun, bilgi ve sevgiyle genç bireylerin geleceğini şekillendiriyorsun. Öğretmenler, sadece ders anlatmaz; aynı zamanda rehberlik eder, empati gösterir ve öğrencilere ilham olur. 🌟 Öğretmenlik sabır, özveri ve büyük bir sevgi gerektiren bir iş. Toplumun gelişimindeki en kritik rol öğretmenlerin omuzlarında. İşte bu yüzden kutsaldır. 🙏
Eğitim, bir bireyin hayatındaki en büyük yoldaşı; bu yolculuktaki rehber de öğretmendir. 🌿
Önce doğruyu öğrenip öyle cevap verelim bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen Peygamber Efendimiz (Sav) değil Hz. Ali'dir o zaman harf öğretirken maaş alınmıyordu
Hz. Muhammed (s. a. v.) ise; Müslümanlara okuma-yazma öğreten esirleri, fidyesi ödenmiş sayıp salıvermiş. Özgürlüklerine kavuşmuslardir. Evet hazreti ali de bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum demiştir. Buradan insanın geleceğe hazırlanması için onlara katkısı olan herkesin önemini vurgulamak için bu sözler her dönemde söylenip gelmiştir. İnsanların bu günkü refah ve mutluluğuna katkıda bunan herkesin önemini vurgulamak için hep o kutsal sözü soylenir