Ne düşünüyorsunuz statüsü iyi bir meslek mi
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir zamanlar turkiyede öyleydi! Veliler eti senin kemiği bizim derdi! şu an tam tersi. Veliler maaşın bizim vergilerimizle ödeniyor vs rencide ediyor! Neyse olaya şöyle başlayayım! Ben 2018-2019 yılında adanada staj yapıyordum! Ilk baş metin malkavda kız lisesinde staj yapıyordum. Bi öğretmen bi kızın kıyafetine karışmış kız kıyamet koparmış! Sevgilisi mi artık ne zıkımsa gelip ogretmeni bicaklayip öldürdü. Sonra sınav yaptık. Sınavı okudum akşam notları gireceğim stajdaki bas öğretmen herkesin aldığı nota 25 puan ekle kimse 50 altı almasın dedi! Boş kağıda 50 verdik! Bende neden böyle yaptık diye soramadım. Sonraki gün staj yaparken yani sınavların okunma haftası öğretmenler odasindayim veliler öyle bir geliyor ki kudüsü işgal etmeye çalışan israil askerleri gibi! Öğretmenlerin çoğu kaçmış saga sola, çoğu tuvalete saklanmış! Tehdit telefonları alan mi dayak yiyen mi dersin her türlüsünü yaşadık! Öğrenci dersi sallamaz suçlu öğretmen olur! Sence bu ülkede öğretmene saygı var mı?
şu an abddeyim burada öğretmene, askere ve sağlık çalışanlarına aşırı saygı var! Askerler yemek yer faturayı ödetmezler! Toplu taşımaya biner kart bastırmazlar! Taksiye biner ücretsiz ya da indirimli biner! Sinemaya gider %50 indirim yapılır! Hemen hemen aynısı öğretmenler ve sağlık çalışanları içinde geçerli!
Son zamanlarda Öğretmenler hakkında Çıkan Taciz ve Şiddet gibi eylemler neticesinde Öğretmenliğin değeri Kıymeti kalmadı.
Birde olaya şöyle bakarsak Öğretmenlerinde kendi açılarından baktığımızda aldıkları maaşlarla Çoçuk yetiştirme ve Aile Geçindirme Sorunlarıyla yalnız hissediklerini düşünüyorum ve Devletin onları düşünmediklerini düşündüklerini düşündükleri için verdkleri Eğitimde Kalitesiz, Düşük.
Nerde Geçmiş Yıllardaki Öğretmenlik Öğretmenler.
Öğretmenlik Kutsal bir Görevdi Sayğındı
Sağolsunlar birçok Okul Müdürleri yüzünden ya da Milli Eğitim Bakanlığında Görevli olan Teftiş Kurulundaki Görevlilerin görevlerini Eksik yaptıkları için çok yanlışlar oluyor.
Allah herkesin Yardımcısı olsun.
Karşılklı Sayğı ve Anlayış içinde olursak Hayat hepimize daha Katlanır bir Vaziyet alır.
Aslında severek yaptığın her meslek saygındır bence. Ama öğretmen dediğimiz insan nesil yetiştiriyor. Onların mesleği saygın olmanın ötesinde kutsaldır. Tabi onu da hakkıyla yapan kişi olması kaydıyla. Yoksa insanlıktan nasibini almamış ama öğretmenlik yapan karaktersizler de var.
Kaç yaşındasın
Evet eskiden kutsal bir meslek olduğu doğruydu ama şimdi öğretmen veya öğretmenlik kavramı değişti. Şimdi sanal çağ başladı. Herkes birer öğretmen bana göre.
Cevap
27Cevap
Ben şikago yani Abd'deyim ve bende bir öğretmenim! Ya da Türkiye'de ögretmendim demeliyim! Her neyse burada Abd'de 7 den 70'e herkes öğretmen ve askerlere hayran ve aşırı saygı gösteriyorlar! Toplu taşımada öğretmenlere askerlere yer veriyorlar! Askerlere öğretmenlere özel indirim yapıyorlar vs baya saygılılar!
----------Gelelim Turkiye'ye-----------
Ben turkiyede 6 ay vekil ve 1 sene staj olmak üzere 1.5 sene öğretmenlik yaptim!
Adana metin malkav anadolu lisesinde staj yaparken ilk ayımda bir öğretmen kız öğrenciye üstünü basını düzelt dedi diye olay cıktı sevgilisi öğretmeni bıçakladı ve öldürdü! Sonra üniversitedeki dekan bizi başka okula staja gönderdi! Orası nispeten daha huzurluydu. Yazılı zamanı geldi yaptık sonraki hafta öğretmenler odasına girdim kimse yok! Bende noluyor diyordum hizmetli abla geldi birazdan anlarsın dedi! Bise demeden cıktı. Sonra yavaş yavaş veliler geldi resmen okulu bastılar. Kimi benim oğluma kızıma düşük not vermişsiniz, kimi benim çocuğumun hakkı olanı vermemissiniz, diğeri benim çocuğuma kimsinde takıyorsun, diğeri benim çocuğum gece gündüz çalışıyor keyfine göre nasıl not verirsin vs vs bildiğiniz baskına geliyorlar tehdit ediyorlar! Resmen can güvenliğimiz yok! Bizim staj hocamız bize herkese 25 puan fazla vermemizi istedi öyle kafamız rahat etti. Anlayacağınız öğretmene bu ülkede saygı maygı yok! Devlet bile saygı göstermiyor ki vatandaş göstersin! Atama yapmıyorlar bir de 3 kuruş maas veriyorlar...
Öğretmenler, doktor yetiştirir.. boş ver herşeyi öğretmenler Atatürk yetiştirir. bu kadar büyük bir şerefe sahiptir öğretmenlik.
ama eti senin kemiği benim diye gönderilirdi çocuklar okula.
şimdi dört o. rospi çocuğu yüzünden meslek itibarsızlaştı. taciz tecavüz türedi.
eee öğretmenlikte bozuldu maalesef.. soruna gelecek olursakta öğretmenlik herşeye rağmen itibarlıdır.
Ne iş yapıyorsunuz
Günümüz öğretmenlerine saygı duymuyorum sıkıya gelemeyen çoğu görevden kaçan her ay maaşım cebime girsin diyip yalap şap ders anlatan tipler karşına alıp doğru düzgün konuşamayan insanlar öğretmen olmuş çoğu ruh hastası zaten.
Hepsini aynı kefeye koyuyorsun yıllarca atama bekleyip ailesini bırakıp doğuya giden köyde soba yakıp öğrencileri için faydalı olmaya çalışan ailesinden uzakta tek başına yaşayan kadın öğretmenler yok mu?
evet öyledir.. gerçek anlamda bir öğretmense.. ötü başı oynayan dingilin teki değilse.. öyleleri de var çünkü .. özellikle doğuda el üstünde tutarlar öğretmenleri.
Nerede yaşıyorsunuz
Evet. Ben ilkokul 1e giderken tenefüste okulun bahçesinde oynamaya değil öğretmenler odasına gider öğetmenimin kucağına oturur aynı bardaktan çay içerdim. Allah Emel Kaçar öğretmenimden razı olsun. Her öğrenciye nasip olmaz.
Evet ama herkes maalesef o saygıyı haketmiyor. Öğretmenlik saygın meslek tabiki karakterli , özverili bir insanla buluştuğu zaman.
Ne düşünüyorsunuz öğretmenler hakkinda
Yalan yok değil bence bunu öğretmenlik isteyen biri olarak demem ne kadar mantıklı bilmiyorum bu yüzden vazgeçecektim ama başka bi mesleği bu kadar severek yapamam saygı itibar bi yere kadar sen güzel çocuklar yetiştir güzel bi öğretmen ol emin ol saygı duyulursun zaten
İşini hakkıyla yapan bütün öğretmenler büyük bir saygıyı hak eder
Sever misiniz öğretmenleri
Saygın bir meslek olması beklenir fakat öyle değildir.
Neden
Türkiyede müfredat kötü olduğu için öğretmenlerin elinden bir şey gelmiyorlar ve çok faydalı olamıyorlar. Bundan dolayı bir saygınlığı da kalmıyor...
Evet dedim ama sırf o mesleğe olan saygımdan çünkü şu sıralar eğitim sisteminde bulunan hiç kimseye güvenmiyorum
öğretmenler olmasa kendi ismimizi yazamazdik... bencce çok saygın bir meslek
Ne iş yapıyorsunuz
Hiç te bile okuma yazmayı annem ogretti, bizim öğretmen olacak pislik ben daha 1 e giderken kafama vurdu yanlış renk boyadim diye
Eh iste. O kadar sorunlu veliler var ki isimden soguttular
Öğretmenlik saygin ve kutsaldir fakat ogretmen saygin midir...
O değişir
Benim için oldukça Saygın bir meslek Ama sanırım artık yeterli ilgiyi görmüyorlar
Öğretmenlik kutsal bir meslek ama saygı yok ne yazık ki.
Bir zamanlar öyleydi..
Her şey gibi bunu da insanlar mahvetti..
Şimdiki öğretmenler sakal bi karış, dar paça kot pantolonlu, nargileci, sıkıya gelemeyen, öğrencileriyle ilgilenmeyen tipler. Tabiiki aralarında iyiler hâlâ var.
Bence değil yani saygınlık senin elinde olan bişey meslekle alakası yok
Türkeyde genelde sağlam meslek kapısı olarak görülüyor mlaesef
Bence cok kucuk gorulen bi meslek
Neden küçük görüyorsun
Ne zaman birine sorsam ogretmenlik diye cıkkk ogretmen iyi degil diyolar
Öğretmenlik saygın ve bir okadar özeldir eskiden daha iyiydi tabiki
Evet sorumluluğuda büyük
evet ve cok da vebal bir meslek
Kaç yaşındasın
sorma nedenini anlayamadim
Öğretmenlik degil bazi öğretmenler saygin bence
Herkes öğretici olamaz
Bütün meslekler saygındır
Evet ama gerçek öğretmen olabilenler
Evet.
En azından öyleydi bir zamanlar
Eskiden öyleydi günümüz de saygınlığını kaybetti.
Evet saygun ve kutsal bir meslek
Evet bence
Nesli eğiten onlar saygı duyulmalı
Tabi kii.
Ne düşünüyorsunuz öğretmenler hakkinda merak ediyorum
Evet ama hak eden az
Kesinlikle evet..
Kaç yaşındasın
Kesinlikle evet