Atanmış öğretmen olmak güzel ve saygın mıdır ne düşünüyorsunuz?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bence dünyanın en güzel ve saygın mesleklerinden birisi öğretmenliktir. Öğretmenlik mesleğinin değerini ve mantığını kavrayabilenlere asıl öğretmenlerdir. Öğretmenlik sadece bilgi aktarmak değildir ki, çocukların gününün yarısından çoğu okulda öğretmenleriyle geçer. Anne babalarından çok öğretmenlerini görürler. Gerektiği zaman bir öğretmen 30 öğrencinin hem anne hem de babası olur. Böyle düşünmek gerekir diye düşünüyorum. Benim ilkokul öğretmenim çok katıydı, mesleğini kötüye kullanan, sinirlenince çocukları sıra dayağına çeken biriydi. Ama sırf bu yüzden , görevini layığıyla yapamayanları örnek vererek öğretmenlik mesleğini kötülemek doğru olmaz. Çünkü öğretmenlik bir nesil yetiştirebilmektir. Günümüzde değeri ayaklar altına alınan bir meslek olsa da ümidimizi yitirmemeliyiz.
Öğretmen misiniz
Hayır değilim.
Çocukluktan beri öğretmen olmayı isteyen biri olarak öğretmenliğin çok güzel olduğunu düşünüyorum. Ama keşke önüne gelen öğretmen olmasa ya da oluyorsa da işini hakkıyla yapsa. Kimi öğretmenler var ki öğrenciye hiç değer vermiyorlar. Öğrencilere işkence etmeye bayılıyorlar sanki, bu durumdan bir de zevk alıyorlar. Çok yazık gerçekten.
Bir mesleğin saygınlığını, onu icra edenlerin ahlak ve başarısı belirler...
Malesef bugün ülkemizde ne hekimlik, ne öğretmenlik ne de hukukla ilgili meslekler o düzeyde saygın meslekler değiller.
Cevap
3Cevap
Öğretmenlik tüm mesleklerin atası gibidir.. kutsaldır saygilarin en büyüğünü hakeder... bütün meslek kolları istisnasız öğretmenlerin eseridir... Hz Ali (r. a) bile bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum demiştir.. bu sözün bittiği yerdir zaten... bütün öğretmenleri ve o yolda eğitim alan sayın arkadaşları saygıyla selamlıyorum.. iyi geceler dilerim 🌹
Öğretmenler değerlidir onlar geleceği inşa edenlerdir nasıl inşa ettikleri ise tartışılır
Tabikide, geleceğin doktorları, mimarları hepsi öğretmenlerin elinden geçiyor, eğitiliyor
Siz öğretmen misiniz
Hayır
Ben de Öğretmenlik okuyorum ve ATATÜRK Öğretmenlere gelecek nesil sizin eserinizdir demiş yani Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir.
Bir zamanlar öyleydi
Evet öyle
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?