Gizli Üye(30-35)7 ayBunu okurken gerçekten içimin sıkıştığını hissettim. Çünkü yaşadığın duygunun ağırlığını çok iyi anlıyorum; bir noktadan sonra mesele okul bile olmuyor, insan kendiyle savaşmaktan yoruluyor. O yorgunluk, o nefesim kalmadı hissi… bunlar hafife alınacak şeyler değil. Bu his, şu an seni ele geçirmiş olabilir ama senin gerçeğin bu değil. Üniversitede 6. yıl… kulağa uzun geliyor ama bu seni başarısız yapmaz. Kimse mezuniyet süreni mezar taşına yazmayacak. Dışarıda o “hayatım çok iyi gidiyor” gibi gördüğün insanların da bilsen ne fırtınaları var… sadece kimse göstermiyor. Sen kendi fırtınanın tam ortasındasın, o yüzden nefes almak bu kadar zor geliyor. Bitmemiş bir okul, bitmiş bir umut demek değildir. Okul uzar, insanlar biter, inanç düşer… ama geri dönülmez bir durum yok.
Şu anki duygun mezun olamayacağım değil; aslında dayanamıyorum. Yorgunsun, tükenmiş hissediyorsun, bu çok normal. Senin eksiğin yok. “Eksiğim var” diye düşündüğün dönem, zaten en dibe vurduğun dönemdir. Bir insanın değeri kaç senede mezun olduğuyla ölçülmez.
Ben olsam ne yapardım biliyor musun? Bir günlüğüne kendimi her şeyden çekerdim. Telefon, okul, aile baskısı… hepsini kapatırdım. Sonra bir oturup “Bu dönem neyi halledebilirim?” diye minicik bir plan yapardım. Dev bir plan değil. Minicik. Çünkü tükenmiş bir insan dev plan taşıyamaz. Bu dünyadan gitmeyi düşünmek, aslında yaşamak istediğinin kanıtıdır. Çünkü insan gerçekten yaşamak istemese bu kadar acı duymaz. Acı, yaşam isteğinin çığlığıdır.
Başaramadım diyorsun…Ama hâlâ buradasın, hâlâ yazıyorsun, hâlâ bir şeylerin düzelmesini istiyorsun. Bu bile güç.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
7 ayİkinci dönem başında, okulu dondur.
Bu sene YKSye gir.
Aynı okul, aynı bölümü yaz.
En kötü ihtimal aynı bölümü yaz.
Okulu dondurduğun için transkriptin duracak.
Okulu kazandığında başarılı olduğun tüm dersleri saydır. Hepsinden muaf olacaksın.
1. Sınıftan başlayacaksın ama mevcut transkriptin 4 senelik zaten o yüzden otomatik yeniden 4. Sınıf olacaksın.
Alttan kaldığın tüm dersleri al ve mezun olup git. Bu kadar basit.
Liyakatın bittiği bir ülkede diploma için ağlamayın, sistemin açığını yakalayın.
47 Yorumla- 7 ay
O sınavları geçmek yksden kolay kazanma ihtimalide yok niye boşuna vakit kaybetsin
Soran7 ayO kadar mantıklı görünüyor ki gerçek olduğundan şüphe ettim. Tavsiyeniz için minnettarım beni umutlandırdınız sağ olun var olun.
Tıp falan okusam da uzatsam neyse derdim ama bölümüm tarih. Lisede de yapamazdım düşük alırdım. Sırf yapamıyorum diye yazdım bölümü, hiçbir hedefi olmayan tembel biriyim. Bir şey başarırım sandım. Olmadı.
Tarih bölümüne girdiğim zaman pandemi oldu. 2 senesi pandemide ve deprem sonrasında uzaktan eğitime geçildiği zaman boşa gitti uzaktan eğitime katılamadığım için. Onları toparladım ettim derken çoğu dersten kaldım, bazılarını da alamadım. Güç bela 6. Seneye geldim, şu an 16 dersim var, 8 tanesini hiç alamadım ortalama çok düşük diye. Diğerlerinden kaldım. Dd DC notuyla geçtiklerimi saymıyorum bile. Genel ortalama 1.71 2 senede 16 dersin hepsini AA versem bile ortalama 2 yi zor görecek.
Bırakmak istemiyorum ama tutunacak gücüm de kalmadı- 7 ay
@GıcıkAdam34 vakit kalmamış ve sınavları artık veremeyeceğinden emin. Bu bir çıkar yoldu.
- 7 ay
Hiç merak etme, bu dediğimi yap. Hatta o okulu sevmiyorsan ya da takık olduğuna inandığın hocalar varsa başka bir okul dene. Hangi üniversitedesin bu arada?
- 7 ay
Ben iyi bir devlet okulunda tarih bölümünü bitirmiş birisiyim mezun oldum şu anda başka bi bölümde yükdek lisans okuyorum. Sorun varsa bana sorabilirsin. Sen hangi derslerden kaldın ona göre sana yardımcı olayım
Soran7 aySüleyman Demirel üniversitesi. Üniversiteye lafım yok hocaları da iyi yardımcı olmaya çalışanlar bile oldu. Hocamın biriyle konuştum bugün, üst makamlara resmi yazı yazmak gerekebilirmiş iş ciddileşmeden biraz düşün dedi.
Soran7 ay@KarizmaGenç1 üniversiteye başlarken akademisyen olurum sanıyordum. Ortaçağ tarihini de çok sevmiştim özellikle avrupadaki reform dönemleri hoşuma gitmişti. Kaynak önerebilecek bir tanıdığınız var mıdır okuma yapması bile çok keyifli oluyor. Artık o hayallerimi bıraktım zorlasam da 2.50 olmayacak ortalama
7 ayBen de 6 yılda bitirdim, hem de BESYO'yu. Öğrenciliğin nimetlerinden faydalan derim. Bizim de okul pandemi ve deprem dolayısıyla uzaktana döndü ve yüz yüzeye dönünce ayak uydurmakta çok zorlandım. Bir noktada kulüplere katıldım, ilave eğitim kovaladım ve yeni insanlarla tanıştım. Sana da tavsiyem bu olur. Ayrıca geçemediğin dersleri başka okullardan alma opsiyonun da var (denklik) bilesin. Görmeyecek olsalar da bana ısrarla hak ettiğim notları vermeyen 3 kadın hocama buradan selamlar…
12 Yorumla
Soran7 aySizin adınıza çok sevindim. Korona olmadım deprem bölgesinde de değildim ama ne halt ettiysem 6 seneye uzadı. 7. Senede anca bitecek. Vizenin birinden 30 diğerinden 50 aldım çalıştığım halde. Bildiğimi bile yazamaz hale geldim. Ortalamam mezun olabileceğim kadar yükselecek mi ondan da emin değilim. Üni ev arası mekik dokuyorum sadece
- 7 ay
Benim de ortalamam düşüktü. Düşük notlu kolay dersler alıp yükseltebilirsin, ben öyle toparlamıştım. Kaç yılda bittiği pek önemli değil emin ol. Öyle böyle yolunu bulmak önemli olan. Ki kendini başkalarıyla asla ama asla kıyaslama. Ne sen onların hayatını yaşıyorsun ne de onlar seninkini. Herkes kendi tercihlerinden sorumlu.
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Geçmişi düşünüp 6 sene oldu demenin faydası yok. Çözüm istiyorsan, bugünden itibaren planlı ve düzenli bol tekrar yapacaksın. Bunu ders degil de bir merak olarak algılayıp, gerekirse dışarıda kütüphanede veya cafede eğlenerek çalışacaksın. Yapılmayacak şey değil, ezber gerektiriyor.
22 Yorumla
Soran7 ayİşin kötü yanı 2 sene sonra 7. Sene dolunca başıma ne geleceğini kestiremiyorum. Yapay zekaya bütün notlarımı attım akts kredi hesaplattım en iyi ihtimalle bile zar zor mezun olacağımı düşünüyorum. Dün bunun etkisiyle bu soruyu sordum. Şimdi sakin kafayla cevapları tekrar okuyorum. Tek derdim mezun olabilecek puana ulaşabilmek. Umarım yapabilirim
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, böylesine karamsar hissettiğini okumak beni çok üzdü… Ama bil ki her şeyin bir çıkış yolu vardır ve yalnız değilsin. Şu an dipsiz bir kuyunun içinde gibi hissediyor olabilirsin ama bu his hep böyle devam etmeyecek. Herkes hayatında inişler ve çıkışlar yaşar. 6 yıl boyunca bu duruma direnmiş ve sabretmişsin. Bu, aslında sandığından çok daha güçlü olduğunu gösteriyor. 🌟
Biraz sakinleş ve zorlandığın noktaları düşün. Belki eksik kaldığın konular için bir rehberle ya da danışmanla ilerleyebilirsin. Ailene ve çevrene bir şey anlatmak istemiyor olabilirsin ama profesyonel bir destek almak, içindeki düğümleri çözmende yardımcı olabilir. Sakın, ama sakın kendine olan umudunu tamamen yitirme. Sen değerlisin, başarı tek bir doğru yol değildir!
Bu sonbaharın tazelik hissi ile birlikte tüm umutsuzluklarından arınıp, kendine bir yenilik şansı tanımaya ne dersin? Minik bir adım bile olsa, ilerlemek için hala vaktin var. 🌿 Eğer istersen, daha fazla konuşabiliriz; seni içtenlikle dinlerim. 🌟00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
6 ayNiye başaramasın ki? Bence öncelikle kendini topla ve iyi bir ders çalışma programı hazırla 6 senen geçmiş bu 6 sene emek demek inan başaracaksın mücadele etmeden zafer kazanılmaz yeter ki bunu yap kimselere de aldırış etme, başarılar...
00 Yorumla
7 ayHe anladım. eeee ya ben. Artık hiç bir şeyim yok. Her sabah intihar etmek istiyorum. Yani ben mezun oldum Ne oldu ki mesela? Yani Düşünsene sen bir tanesini bitirememişsin işte üzülüyorsun bilmem ne yapıyorsun Ben 6 tane bitirdim 7 tane bitirdim ya da 10 tane bitirdim Ne oldu bana anlatsana? Neyin var ki yani ne kazanıyorum Ne yapıyorum bu ülkede ya da Nem Kaldı bana yani onu anlatsana? Ya şöyle düşünüyorum mesela kadına çektiğim o hasreti Özlem'i Bana kim Geri getirecek? Yani üniversite bitirse Ne olacak bu ülkedeki üniversiteyi bitirmek Yani iş olduğunu düşünüyor musun? Ya bir şey demek istemiyorum ben sana ya ölsem gam yemem demişsin Ben size her gün ölmeyi düşünüyorum ki artık yaşamak Kim istiyor ki
20 Yorumla
7 ayBende üniversirede iyi bir devlet okulunda tarih bölümünü kazanıp okuyup mezun oldum. Tarih o kadar zor bir bölüm değil ki. Neyine bu kadar zorlandın anlamadım. Tarih bölümünde bi Osmanlıca dersi zor çünkü bu ders diğer derslerden ayrı olarak bi dil dersi. Bi de Bizans tarihi dersi zor çünkü lisede hiç Bizans tarihi görmedik, ilk kez Bizans tarihi dersi görenler zorlanabiliyor. Bi de bizim bazı arkadaşlar Hitit tarihi dersinde de zorlandılar. Çünkü Bizans ve Hitit tarihi derslerinde bu 2 devleti de yöneten her kralı iyi bilmek lazım. Sınavda bu 2 ülkeyi yöneten kralların hayatıyla ilgili sorular geliyor bu krallar siyasi ve askeri olarak neler yaptılar diye. Bi de biraz Roma tarihi, İslam tarihi, Rus tarihi ve Çin tarihi dersleri de zorlayabilir. Sen hangi dersleri alıyorsun bilmiyorum fakat bu dedğim dersleri geçtiğin vakit geriye zor bir ders pek kalmıyor geriye kalan dersler çocuk oyuncağı 😄
06 Yorumla
Soran7 ayUzaktan eğitim yapıldığı zamanlarda derslere ve sınavlara erişemeyince çoğundan kaldım. 3. Sınıfta yüz yüze derse dönüldü toparlarım sandım ama onu da beceremedim. Osmanlıcadan kaldım sürekli Rika çok zorluyor. Cumhuriyet dönemi derslerini göremedim daha ortalama yere çakıldığı için alamadım öylece kaldılar. Ortaçağ güzeldi, islam tarihi ve eski mezapotamyayı anca toparladım. Resmen 2 sene geriden geliyorum öyle söyleyeyim. 16 ders var 6 sı hiç alınmamış cumhuriyet dönemi ve siyasi tarihler diğer 10 dersin 4 tanesi seminerle bitirme ödevi ikiye ayırmışlar, oradan kalan 6 tanesinden ikisi Osmanlıca son 4 tanesi de İlhanlı, 20. Yy Avrupa, Osmanlı kurumları ve Osmanlı siyasi tarihi. Bu son 4 tanesi 3. Sınıftan kalma anca alabildim. Böyle saçma sapan bir şey işte
- 7 ay
Bi özelden yazar mısın bana
Soran7 ayHayır.
- 7 ay
Yardım edecektim de ama sen bilirsin 😄 Sana izlemen için youtubedan güzel tarih videoları çeken kanallar önerecektim ve güzel kaynak kitaplar tavsiye edecektim
Soran7 ayBuradan yaz?
- 7 ay
Olmaz bu sitede kavga ettiğim kişiler var, onların yazımı görüp tavsiyelerimden faydalanmasını istemiyorum
7 ayİşinin hakkını veremden çalışan ve onursuz karakteresiz insanlr meslek sahini olsa ne olurki:)
Hayatım boyunca her zman işinin hakkını veren öğretmen ya da bşak insanlr hayran olmuşumdur ve sadece eğitimci olarak böyle gördüğüm tek insnalr okuduğum ortaokulda böyleydi ve ondan sonra lise sonda üniversite derhanesinde ve sizce bunların hepsinin ortak noktası ne chp li atatürkçü insnalr sizce sizin deyiminzile kafir sevmem çok mantıklı değil mi
Okuduğum üniveristede bile böyle insnalr çok nadirdi akademisyenlerden ve anladımki rütbe değil ya da sözde çok bilmek aldığın ünvan değil az öz bilsen bile hakkını verip doğru bilmekmiş03 Yorumla- 7 ay
Ne anlattın sen simdi
- 7 ay
@KezbanŞirin ben yarısından sonrasını okumadım bile. Değmez
Soran7 ayÜniyi okurken böyle hissettim resmen şuna bak Türkçe yazılmış ama gram anlamıyorum
7 ayBak güzelim ben şu an 1 sınıfım bu yıl başladım makine mühendisliği okumaya. Oda arkadaşım 2 sınıf işletme okuyor benden günde daha fazla çalışıyor bu hafta vize haftamızdı günde 2 tane sınavımız olur1 hafta boyunca , herkesin böyle.
Benim 8 dersim var onun da 8,9 tane falan.
Her geldiğinde yurda sınavım kötü geçti diyor o kadar çok çalışmasına rağmen ben biraz gözlemledim çok şikayet eden ve ders çalışmasını bilmeyen bir kız. Şöyle diyim bir sayfalık yazı düşün onu özetlemen lazım diyelim bu kız onu olduğu gibi ezberliyo bende 3,4 kelimelik özetleyip deftere yazıyorum sınav zamanı okuyorum ve sınava giriyorum.
6 dersim iyi geçti 2 dersim kötü geçti.
Ben mükemmel değilm olamam da zaten sende olamazsın kimse de olamaz. Ama elinden geleni yap. Önemli olan çok çalışmak değil akıllı çalışmak.02 Yorumla- 7 ay
hoş geldin ❤️💚
- Eğitim & Kariyer konusunda 626 cevap paylaştı.
7 ayPonçik Hiçbirimizin hayatı mükemmel değil Hepimizin bir tarafi yıkık. Bu dünyada kimsenin kimseye faydası yok düştüysen kendin kalkacaksın Kalk ayağa okulunu bitir ve yoluna bak
12 Yorumla
Soran7 ayOturup bu lafa ağlayacağım çok haklısınız
- 7 ay
Nerede okuyorsun peki sen
Bu konuda başarısız olup bu kadar takmana gerek yok bence. Sevmediğin için belki de bitiremiyorsundur. Otur ortaöğretim kpssye çalış meslek lisesiysen atanma şansın olur. Veya başka bir alana yönelebilirsin insanlar kırkından sonra neler yapıyor eminim seninde iyi oldugun konular vardır. Ve gerçekçi olalım ben öğretmenlik mezunuyum kesinlikle küçümsemek için söylemiyorum lisanstan mezun olunca artık hayatın değişmiyor atanma şansımız düşük zorla bitirdiğin bölüm sana bir şey katmayabilir. Daha gençsin hayatını etkileyecek senin basarabilecegin bir yol bulabilirsin.
03 Yorumla
Soran7 aySağlık lisesi mezunuyum stajda yaşadığım mobingden dolayı sağlığı bıraktım. Tarihi oldum olası yapamazdım, nolur dedim belki başarırım, hiçbir meslek beklentim yok bu bölümden. Sadece okumak ve anlamak istiyordum. Bunu bile beceremedim.
- 7 ay
Eminim seninde iyi yaptığın bir şey vardır. Bende az çok senin gibiyim hala aşamadığım şeyler illaki var. Bunun büyük sebebi ailede yaşadığın şeyler oluyor ama şunu kendine hep hatırlat ailen ya da başkasının seni nasıl gördüğü onların fikri aynen diyip geçeceksin mobing uygulayanlar bile senin arkanda geçmişte kaldı hepsi geçici bunu unutma.
Şu an kendine çok ağır yükleniyorsun, bir dönem uzadı diye hayatın bitmiş değil. Herkesin yolu aynı hızda ilerlemiyor, bu seni eksik yapmaz. Biraz nefes al, bir hocayla ya da danışmanla konuş ve önündeki tek dersi tek hedef yap, hepsini birden düşünme.
00 Yorumla
7 ayHayatta her zaman her konuda başarılı olamayız bazen işlerimiz çok ters gider belki de böylesi daha hayırlıdır diye düşünmek lazım ve Allahtan umud kesilmez kendine güvendiğin başka dala atlayıp başka bir işe girip mücadele etmenin gerekir Allah bir şekilde yardımcı olur kafana takma şeytana uyma
00 YorumlaKafayı topla alttan aldığın dersleri vermeye çalış sosyalligi rafa kaldır bir süre için hatta buraya bile girme kafan odağın dağılmasın kendini derslerine ver düzenli güzel not tutan arkadaşlarından ders notları al onlarla çalış bu dediklerimi harfiyen yaparsan belki bir düzelme olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayMalsın... Kızlar genel manada aptal ama dünyanın en zeki yaratığı gibi görüyorlar. Ünüversiteye gelecekte ki eşini bulmaya gitmek haricinde... diş hekimliği avukatlık ve doktorluk gibi bölümleri belki sağlık bölümlerinin bir kısmı hariç boşu boşuna gidiyorsunuz. Eşte aramay gitmiyorsanız bu bölümler de değilse gidin çalışın çok daha iyi.
10 Yorumla
7 ayO bırak diyenlere kulak verme asla. Ne olursa olsun kendini zorla hem de çok. Sadece o süreli zaman içinde kendini zorla. İnanın mezun olduğunuzda özgüveniniz artacak ve insanlar sana bakışlarını değişecek. Umarım en kısa zaman içinde mezun olursunuz 🙏
10 YorumlaReis biz de çok uzattık yani ne var bunda lütfen elalem ne der diye kendini tüketme işine odaklan ve hala çok genç olduğunu unutma çünkü sıkıntısız insan bulamazsın herkes ama herkes mutlaka bir şekilde sınanır, sağlık olsun de devam et
10 Yorumla
7 aySeverek mi tercih ettin...
Yalnız değilsin. Ve hayatının sonu da değil. Muhtemelen hevesin yok yoksa Tarih çok eğlenceli ve güzel bir alan. Merakla çalışsan yaparsın olmadı açıktan başka bir bölüm oku.00 Yorumla
7 ayOlmayan kısım kader değildir. Kabahati kadere yüklemek kaderi yaratan a yüklemeye çalışmak olmaz mı? Hata kaderde olsa, kaderinde böyle güzel parmaklarla buraya yazabilir miydin?
02 Yorumla
Soran7 ayNe bileyim rahmetli dedem hep böyle derdi o aklıma geldi bir an
Soran7 ayOlduğu karar olmadığı kader derdi de ben yanlış yazmışım kadar diye shhshs
- Eğitim & Kariyer konusunda 343 cevap paylaştı.
7 ayNormalde boyle bir tavsiye herkese bulunmam ama durumuna üzüldüm cözümü biliyorum fakat buradan yazabilmem mumkun degil herkesin ögrenmesi dogru degil. Gorus bildirenlere baktigimda pek hak etmiyorlar da.
00 Yorumla Bence duruma şu açıdan bak; demekki senin için doğru olan bu değil yani sen herkes gibi üniden mezun olup atanıp vs şekilde düz bir hayatın olacaksa, belkide ticarete yönelip, internet üzerinden ya da belli sermaye ile bir yer açıp paranı kazanabilirsin. Ayrıca ben yüksek lisansa kadar okudum. Eğer nasibinde yoksa çalışmak olmuyor. Çoğu üniversiteye başvurdum iş için. Olmadı yani. Bu yüzden bazen dipteysen bakış açını değiştir ve öyle çık oradan 🫶🏻🙌🏻
10 Yorumla
7 aySalla gitsin ahirete yatırım yap, Allahu Teala ben insanları ve cinleri yalnız bana kulluk ve ibadet etsinler diye yarattım diyor hem evi geçindirmek erkeğin işi sen mecbur değilsin yani calismaya
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 317 cevap paylaştı. tavsiye istiyorsun. bence bekarsan evlen. bi kızın kozudur bu. orada basarılı bi erkek vardır tanısırsın adamı kafeslersin sonra ilerde okuluda yavas yavas bıtırırsın yani
00 Yorumla
7 ayHangi bölümü okiyorsun. İş bulabileceğin bir alan değilse erkenden buraksaydin keşke. Kaldı ki 6 yıla uzatacagina işe girip tecrübe edinmek daha mantıklı olurdu
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)7 ayBu kadar olumsuz ve kendine karşı acımasız olman doğru değil. 6 olmazsa 7 olsun hatta 8 yıl olsun ne olacak. Kendini toparla ve mezun ol. Bölümünü merak ettim sakıncası yoksa öğrenebilir miyim? Belki benim bitirdiğim bir alandır tavsiyem olur.
013 Yorumla
Soran7 ay8. Sene diye bir şey yok. 7. Sene bitince kovulucam.
Cevap sahibi7 ayAf var, şu var bu var. Bölümün?
Soran7 ayTarih
Cevap sahibi7 ayBen 94 te bıraktığım bölümü 2024 te bitirdim mesela.
Soran7 aySizin adınıza çok sevindim. Kendimde böyle bir şey görmüyorum.
Cevap sahibi7 ayYaaaa çok severim. Tarih okumadım ama aşırı ilgim var bence çok güzel bir bölüm. Geçmişi bilmek, gelecek için tahlil yapmak dünyayı ve toplumları anlamak için harika bir bölüm. Tek gıcık yanı yakın tarihte olayların tarihini ezberlemek.
Soran7 ayBen anlayamadım işte. Aklımdan zorum var herhalde. Lisede de iyi değildi. Sırf tarihim iyi değil diye seçtim bölümü. Belki ayrıntılarıyla görürsem, anlarsam bir şeyler başarırım diye düşündüm. Olmadı. Bu sene 6. Sınıfım. Seneye son sene olacak.
Cevap sahibi7 ayLütfen yorumlarda kendini gömmekten vazgeç. Bugün bir video izledim instada adam 15 yıldır Hacettepe Matematikten geçemiyormuş. Hala uğraşıyordu yaşı 40 a yakındı.
Cevap sahibi7 ayTarihi iyi anlamak bilmek için okuduğun zaman hayal kurup o döneme gitmelisin, empati yapıp o dönemi içinde yaşamalısın. yanlış bir tercih yapmış olsan da 6 yıllık emeğini heba etmemelisin.
Soran7 ayOrtada emek falan yok. 6 sene bomboş geçti. Mutsuzum dert yanayım dedim, anlatacak kimsem olmadığı için buraya yazdım millet Instagram sohbet peşinde. Keşke hiç yazmasaydılar. 6 senelik not listesini ChatGPT ye attım, mezun olman bile çok zor diyor. Saldım artık. Mezun olamazsam da ağlar geçerim.
Cevap sahibi7 ayPeki hanımefendi. Anladığım kadarı ile çözüm, nasihat, fikir istemiyorsunuz, içinizi dökmek istiyorsunuz. Benden bu kadar, size kolaylıklar dilerim umarım bir çıkış yolunuz bulunur.
Soran7 ayZaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bende böyle kestirip atacağım. En kolay çıkış yolu bu. İyi geceler
Cevap sahibi7 ayRica ederim. son olarak bir şey yazayım belki bu sana ilham olur.
Çok çabuk pes ediyorsun, bu yaşta bu karamsarlık ve bıkkınlık beni şaşırttı.
Ben 40 yıldır öğrenciyim. 9 bölüm bitirdim, 10. bölümü okuyorum. 11. bölüm için (yurt dışı lisans tamamlama) yarın bir görüşmem var. Umarım bunu defalarca okur ve Ya ben ne yapıyorum diye düşünürsün. Her şey gönlünce olsun.
7 ayBen bitirdim de. Noldu beş yıl ilahiyati noldu yani basım gige mi erdi ortaöğretimden devamet
11 Yorumla
Soran7 ayDemeyin öyle sonuçta diplomanız var. Ben aileme ne diyeceğim onu bile bilmiyorum. Bazen üstüme kara bulutlar çöküyor daralıyorum artık.
Üzülecek bir şey yok. Olmuyorsa bırak , kendini üzmene strese girmene gerek yok. Sende insansın.
10 Yorumla
7 ayBir daha dene sonra bir daha kalk devam et. Duzenli bir şekilde çalış ve başarınin sana gelişini izle
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
7 ayBölümü ne yapıp edip bitirmelisin. Bir yerden başla harekete geç, her türlü hareket, eylemsizlikten iyidir.
00 Yorumla boş ver inceldigi yerden kopsun ya sen bu dunyaya bir defa geldin o yuzden kendini heba etme bak keyfine relax
00 Yorumla
7 ayUmudunu kesme. Umutsuz olursan kazanamazsın. Pozitif ol ve pes etme. Mucizevisin. Böyle düşün. :)
00 Yorumla
7 aybölüm sana uygun değildir ama halledilir hepsi
04 Yorumla
Soran7 ayTarihi hiç yapamazdım zaten. Bölüme girmemin sebebi de buydu. Hiçbir hedefim yoktu başarım olmadı. En azından tarih bilgim gelişsin istedim onu da beceremedim
- 7 ay
Kendini keşfet
Soran7 ayYaş 24 daha ne keşfedicem bugüne kadar ortaya çıkmayan yarın da çıkmaz.
- 7 ay
Öyle deme
Gizli Üye(25-29)7 ayhangi bölüm tıp, diş , mühendizlik , mimarlık veya hukuksa okudugun bölüm mezun olamaman normal ailenede anlatamayacak bir durum yok diger bölümlerse eğer senin okula olan ilgisizliğinden olmus olabilir veya üniversten kazık soruyor olabilie
00 YorumlaBaşarmışsin bak ne mutlu bence artık kendine bir hafif hedef koyup ona ulaşınca biraz daha büyük hedef koyarak devam etmelisiniz
00 Yorumla
7 aySanırım çalışma hevesin kalmamış. Tek çare var ya bu hevesini canlandıracaksın, sana yardımcı olacak insanlar bulacaksın, işin ucunu bırakmayacaksın ya da son çare olduğu gibi kabullenip vazgeçeceksin..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayTakma kafana... Ben de o yoldan geçtim
6 yılda bitirdim zorla sevmeye sevmeye
Ama katlan ve sevmeye çalış
Sevmesen de bitirmeye çalış
İnan benden kötü olanlar 4 yılda bitirdi.
Yani hayat sonrasında daha güzelleşiyor
Okulu fazla uzatmamaya calis
Bitir gitsin, katkısı sosyallik harici çok yok
kurs vs gittiysen onların katkısı olur
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 490 cevap paylaştı. Fazla karamsar olmayın derslerinize çalışırsanız başarılı olursunuz
00 Yorumla
7 ayBende tarıh bıtırdım ıstersen yardım ederım hangı konuda zorlanıyorsan.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayOkumayı bırakmayı düşündüğüne değil yaşadığın bu duyguya üzüldüm... her şey gönlünce olsun seni çok teselli etmek isterim. Gönlü güzel birisin. Belki Rabbim sana daha kestirme bir yol nasip etsin
00 Yorumlas. et ne takılıyon 6 yıl üni okuman baştan hata bu ülkede
00 YorumlaNegatif düşünmeye devam ettiğin sürece kaybedersin. Ne olursa olsun enerjini kaybetme.
00 Yorumla
7 ayHiç üniversiteye gidemeyenlerinde senesi yanıyo sen azından gittin bitirebilirsin korkma
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 aySen böyle sızlanmaya devam ettikçe hiçbir şey yapamazsın bizden teselli bekleme intihar et gitsin
06 Yorumla
Cevap sahibi7 ay@Smyll E ne diyeyim kalkmış 5 yaşındaki çocuk gibi vızıldanıp duruyor bizden kendisini pohpohlamamızı bekliyor
Cevap sahibi7 ay@Smyll olur
Soran7 ayDert etme canım tatlıdır hayatımı sonlandıracak cesaretim yok. Böyle ağlaya zırlaya yaşayıp gidicem. Bazı geceler düşüncelerim ağır basıyor ağlıyorum. Bugün yazdıklarımı tekrar okudum, verilen cevaplara baktım insanların zaman ayırıp yanıt vermesi bile beni çok sevindirdi. Bir kişinin önerisi dikkatimi çekti yarın onu araştırıcam yapabilir miyim diye. Size de teşekkür etmek istiyorum zaman ayırıp yazmışsınız
- Eğitim & Kariyer konusunda 632 cevap paylaştı.
7 ayHangi üniversite ve hangi bölüm ve alttan ne kadar dersin var?
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 641 cevap paylaştı.
7 ayBir çıkış yolu illa ki vardır da niye bu kadar uzadı. Ona bakmak lazım biraz.
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 368 cevap paylaştı. Bunları buraya yazmak yerine derslere odaklansan kalmazsın 🤷♂️
00 Yorumla
7 ayBu kadar sıkıntı yapma kendine şunu unutma ki hala mükemmel bir popon var ❤️
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayÜniversiteye kazanacak kapasiten varsa bitirecek kapasiten de vardır. Bence kazanmak o bölümü okumaktan daha zor. Ben kazanamadım :(
00 YorumlaSen yanlış yerlerde cebelleşiyon demek ki tarih senin kalemin değil başka şeyler deniceksin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayToksik sevgili olayları yüzünden mi bu duruma düştün acaba
00 Yorumla
7 ayHersey okul degil gelecegi okulda aramayi birak senin yerin degil belkide baska bir yol secmelisin ve devam etmelisin okulu cikis yolu olarak gormek sacmalik olur.
00 Yorumla
7 ayumudunu kaybetme
benim kuzen işletmeyi 12 senede bitirdi. sen de mezun olursun.
01 Yorumla
Soran7 ay12 sene mi? 7. Senede atıyorlar diye biliyorum çok ilginç sevindim onun adına kurtulmuş en sonunda
7 ayGeceyi gündüze katmanız lazım ve hangi ders Geçemiyorsanız Kıtabını alın.. Benimde vardı Maliyet Muhasebesi Zorlandım ama çok çalıştım sonra verdim..
00 Yorumlabenim de uzadı sormak istediğin her şeyi sorabilirsin
03 Yorumla
Soran7 ayAileme ne diyeceğim ben...3 dersen kaldım sanıyorlar oysa 16. 11 tanesi güzde, diğerleri yazda. 30 almışım birinden. Hepsini aa ile geçsem bile ortalama 2.20 den yukarı çıkmaz. 1.70 şu an. Mahvoldum. Pişman falan değilim, aklımın yetmediğini bile bile girdim. Lisede de tarihim iyi değildi. Şimdi de değil. Kendime çok kızgınım.
Soran7 ayGit başkasıyla konuş
7 ayÜzülme
Ben 10 yıldır Açık Öğretim okuyorum 😅😅😅
Her yıl kaydımı yeniliyorum 🤗00 YorumlaDoğru çalışmak lazım tabi yanlış çalışınca çok çalışmakla da olmuyor
00 YorumlaSen yanlış yerlerde cebelleşiyon demek ki tarih senin kalemin değil başka şeyler deniceksin
00 Yorumla
4 ayUmarım sana bir kapı açılır
01 Yorumla
Soran4 ayİyi dileğiniz için çok teşekkür ederim
Gizli Üye(25-29)7 ayBende 5. senemde mezun oldum üstelik birde mezuna kalmıştım onu da sayarsan 6 senem gitti üniversite için
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 414 cevap paylaştı. Geç değil, sadece adım at
06 Yorumla
Soran7 ayGeç kaldım. Adım atacak halim kalmadı artık. Yoruldum. Başarısız olmaktan yoruldum
Soran7 ayOlmuyor işte. 16 ders var. Aklımı toplayıp ders çalışamıyorum bile. 30 almışım. Hepsinden iyi not olacak aklım olsa üniyi uzatmazdım. O kadar sinirliyim ki kendime. Yüksek lisans yapanlara bakıp ağlıyorum. Hep geriden geldim zaten. Neyi zorluyorum bilmiyorum çok yoruldum
Soran7 ayTarih
- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne