Kızlar için değil tabii ki 😂. Içime bu dili öğrenme isteği doğdu dün nedense. Dilin fonetiği/karakteristiği hoşuma gidiyo.
https://youtu.be/OpDRP1Z76FI?si=yhKfelNw3GxpmNg1
https://youtu.be/OpDRP1Z76FI?si=yhKfelNw3GxpmNg1
Cevap
4Cevap
Çok hoşuma gidiyor uzun bir zamandır dilin yapısı ve kulağa hoş geliyor. ayrıca Sovyet yazarlarının eserlerini orijinal anlayabilmek isterdim
Bi yorum vardı. Onun gibi oldu. Almanca öğrenip K. Marx'ın Das Kapital'ini almanca okuycam diyodu birisi 🙂
Öyle dedin de bugün benimde aklımdan benzer düşünceler geçti. Bu birazda doğduğun ülkeyle alakalı aslında yani entel bi çevrede doğan birisi genelde bu karakteristik özelliğe sahip olur. Tabi afrikadan bile entellektüel insan çıkıyo ama buna sahip biri olsa bile insan kendini var olduğu toplumda yalnız ve diğerlerinden bi ayrı hissediyo. Bir bilimsel soru sorduğumda mesela burada yanıt alamıyorum bi türlü ama buranın ingilizce versiyonunda alabiliyorum. Ne üzücü
Katılıyorum her ne kadar doğduğumuz ülkeye bağlamak istemesem de sohbeti nefis insanlar bulmak bile zor. Sohbet sanatını bilmeyen ve kavrayamayan, ot gibi yaşayan insanımız çok. Türk milletimizin zeki olmasını çok isterdim ama eğitimli ebeveynler olmadan gelecek nesillerde de ümit olmayacak. Ben şahsen babam sayesinde çok şanslıydım, o olmasaydı da kendimi geliştirmek ister miydim, o ayrı soru. Yine de zeka ve intellectuality daha fazla abartılmalı ve gençler özendirilmeli
Kabul ediyor ve ekliyorum. En başta gençleri zehirleyen şu mafyotik varoşvari sokak dizi/filmler yasaklanmalı. Çocuk onu görüyo ona özeniyo. Oda onlar gibi olmak istiyo. Bu konuşmalarına edindiği alışkanlıklara giyimine davranışlarına hayata bakışına vs vs yansıyo sonra. Bi diğer konu; Eğitim sisteminin de değiştirilmesi lazım. Insan boğuluyo insanı sıkıyo bu eğitim biçimi. Sevdirilmeli önce. Insan sevmediği bişeyle ilgilenmez öğrenmekte istemez. Mesela sınıfta ben tarih anlattığımda arkadaşlar oklava yutmuş gibi fokuslanıp dinlerlerdi beni ama hocayı dinleyen kim derste
Kesinlikle. Bence en başta her bireyin ilgilendiği konulara yönlendirilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Örneğin tarihe olan tutkunuzdan varsayıyorum ki dinleyicinin dikkatini çekmişsiniz. Sohbet ve gelişim bunlarla başlar aslında. Kişisel gelişim herkesin dilinde ancak gerçekten uygulayabilen ya da maruz kaldığımız medyada/televizyonda böyle motivasyon verecek şeyler neredeyse yok. Müfredattaki öğretmenlerin çoğu da hayattan zevk almayı unuttuklarından anlattıkları konuları anlatmak için anlatıyorlar. Gerçek tutkusu ve ilgisi olup da anlatan/öğreten kişiler olsa ne mutlu
Ve derken bi söz geldi aklıma; Keşke herkes mesleğini en iyi şekilde icra etseydi 🙂.
Biraz kötü bi örnek olacak ama Kuzey Kore bu konuda bizden iyi 😂. Ülkede 3 tane TV kanalı var sadece ve bizdeki gibi diziler filmler yok😂. Onun yerine öğretici yayınlar yapıyolar bu kanallarda. Propagandada var tabi ama biz iyi yanlarına bakalım onu alalım 🙂
Hahahahs belki duymuşsunuzdur Rus halkı Türk dizi/filmlerinin ailevi kültürel yapılarını bozduklarından şikayetçiydi. İzleyici geniş kadın kitlesi var ve genel anlamda erkekler bizim dizilerin onların beynini yıkadığını düşünüyorlarmış hiç şaşırmamıştım 😂 kuzey Kore’yi övmenize şaşmamalı
Evet evet hatta instagram reelslerinde bi video vardı 😂. Ruslar türk dizilerini protesto ediyodu halkımızı ahlaken zehirliyo türk dizileri, mehmetle değil ivanla evlenin diyolardı😂. Kuzey Kore rejiminden çok ayrı düşünüyorum ben özgürlükçü bi fikir yapısındayım. Herşeyin çok fazla kısıtlandığı bi ülke. Belki onlar için, içinde bulundukları koşullar için belkide bu gereklidir. Bi söz vardı; Çin'de ilk McDonald's açıldığında Çin'de komünizm bitti diye. O geldi aklıma öyle diyince 😊. Çünkü ülkeyi liberalizmin ellerine bıraktıkları anda tüm dünyanın benimsediği gibi Amerikan kültürü onlarıda ele geçirecek şüphesiz. Bu ailenin en büyük korkusu da bu aslında. Rusya ve Çin'e bağımlı olmuş/kalmış içine kapanmış ve de otarşi içinde sıkışmış durumda. Hülasa (özet) benim almamızı istediğim şey; pragmatist, rasyonelist, bilimsel olan. Hangi ülkeden alırsak alalım farketmez 🙂
Evett o ropörtajdan bahsediyordum. Konu ülke yönetim biçimlerine gelince gerçekten özentilik durumu beni de alakadar etmiyor ne yalan söyleyeyim 😂 Ülkeyi ne ilerletecekse onun peşinde olmak daha stratejik olur ve ben kapitalizmi geçecek başka bir fikrin henüz ortaya atıldığını sanmıyorum ne kadar modern kölelik gibi gelse de komünizm anlayışından bin kat daha mantıklı bir idare olduğunu düşünüyorum. Şahsen özellikle şeriat ve diktatörlük içermeyen ve o tehlikeleri barındırmayan bi ülke için çabalasak en doğru adım öncelikle bu olurdu 😔
Tabi tabii. Anlıyorum seni ☺️. Zihin yapılarımız hemen hemen aynı binevi aynı düşünüyoruz kısmen fikir ayrılıklarına düşsek dahi😉. Kapitalizm yani öz sermayecilik insanlık alemini tüm ülkelerde adeta bir örümcek ağı gibi (!) sarmış durumda. Bunun etkilerini kıran gelişmeler elbette ki olmakta yakînen takip etmekteyim örneklerini diğer gelişmiş ülkelerde. Bu tür girişimler; bi türlü doymak bilmeyen sermaye sahibi domuzu (!) diz çöktürmek zorunda kalmakta artık. Çünkü o domuzda biliyor ki; Yalnız yiyen yalnız ölür! Kurdukları düzenden taviz vermek zorunda kalıyorlar artık. Buna örnek olarak; Almanya'da 4 gün çalışma 3 gün tatil modeli uygulanmaya başladı misal 😊
Evet. Hatta ülkemizdede bu sistemin deneneceğine dair söylentiler dolaşıyo 😊. Elbette. Insanlığın veya daha içsel bi tabirle toplumumuza faydalı olan her yeniliği kabul etmeye hazırız 😊. George Orwel'in 1984 romanını okumuş biri olarak bu kitap bana bilinçli bir propaganda aracı olarak görünüyo 😃. Netice itibariyle kendisi bir Hint-Ingiliz yani daha samimi bir söylemle Ingiliz devşirmesi bir Hint. Ingilizden daha ingilizci! Ingilizlerin çok adamı oldu böyle işgal ettiği bölgelerden devşirdiği. Bunu bugün bile (!) görmemiz mümkün ingiliz yerel yönetimlerine baktığımızda kraldan daha kralcı, tam bi dalkavuk kişilikler diyebiliriz 🤭.
Gerçekten bende çok keyif aldım bu sohbetten 😅.
Öyle diyince Almanyanın Nazi dönemindeki Bilgi Bakanı Joseph Goebbels'in hatıratında yazdıkları aklıma geldi diyordu ki Ingilizler sinsilikle elde etmek istediklerini elde etmeye çalışan insanlardır🙂
Umutlarının veya dileklerinin yersiz olduğunu söylesem umarım kızmazsın bana 😊. Çünkü önce avrupada denenir bu sistemler yıllar sonra bizde uygulanır 🥲
Ama bu böyle kısacık kalmasın😅. Sizi takibe geçeceğim bu entellektüel sohbet sonlanmaması için. Çünkü yıllardır sizin gibi bilimsel aklı ilke edinen biriyle karşılaşmış değilim ve düşünüyorum ki sizin içinde aynı "şey" veya "şeyler" kümesi geçerlidir ☺️
Bir sözü hatırladım tam bu esnada ☺️. Mevlânâ'nın bi sözü vardı; Bir uyanık yeter tüm uyuyanları uyandırmaya. Belkide Türk milletini uyandırmaya bir uyanık gerekiyordur 😉
Rica ederim hanımefendileri ☺️. Düşüncelerinizde o kadar haklısınız ki doğal olarak bu düşüncelerin destekçilerini bulmak zor genelin seviyesi düşük olduğu için☺️
CS:GO daki rusları anlamak için öğrenmeyi düşünmüştüm de onun yerine japonca öğrenmeyi seçtim daha kolaydı. rusça zor geldi bana biraz
😂😂😂
Dil işini asimilasyon olarak görüyoruz, ilgi alanımızda değil
Neden asimilasyon olsun ki dostum? Yabancı bir dil öğrenmek aynı zamanda o dili konuşan insanların kültürünü öğrenmek demektir
Hiç değilse genel kültür amaçlı öğrenmiş oluruz
İspanyolca çok çekici geliyor bana bide Fransızca
Latin dillerine ilgilisin yani genel olarak
Konuşmaları çekici geliyor
Çok ilgim olduğu söylenemez yani
Bi vakit ilgim olduğu gerçektir bazı yeniliklerin medeniyetin varisleridirler doğru! Ama sonraları soğudum latin ırkından bize olan bakışları çok önyargılı geldi
Beğendiğim diziler var sadece benimde
Peki latino özentiiino 😂
😀
Özentilik hiiccc benlik değil
Sorry for that 😅
If sooo😂
Türkçe konuş lütfen 😀😀😀
Bunun için üzgünüm, eğer öyleyse dedim, gizli 😂
Üzülme yq hu
Canın saolsun nolacak 😀😀
Saol yaa😂😂😂😂
Rica ederim ne demek 😀😀
Zaten biliyorum sıkıntı yok
Nasıl öğrendin, çalışmaya falan mı gitmiştin?
Süper. Tavsiyen önerin varsa istifade etmek isterim
Hayir hiç olmadi
Yok çok kaba
Önyargı🙃
Zorrrr
Ona bakarsan ingilizcede zor 😊. Batı dilleriyle aynı aileden bile gelmiyo dilimiz ama onuda öğrendik sıkı çalışma ile.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😊 Öncelikle harika bir merakın var, tebrik ederim! Rusça gerçekten etkileyici bir dil, zengin ve oldukça melodik bir yapıya sahip. Öğrenmek istediğin diller arasında ilgi çekici bir seçenek. Ayrıca bu dile başlamak demek, yeni bir kültürü anlamaya, edebiyatını keşfetmeye ve dünya görüşünü genişletmeye başlaman demek. Mesela Tolstoy, Dostoyevski okumak bir başka keyif verir! 📚🎭
Eğer içinde böyle bir istek doğmuşsa hiç erteleme, hemen başlamanı tavsiye ederim. Kendine küçük hedefler koyarak Rusçaya adım atabilirsin. Hem sonbaharın verdiği bu yenilenme enerjisi tam da bir şeylere başlamak için doğru zaman! 🍁 Eminim dilin fonetiği ve melodisi seni motive edecektir. Удачи! (Bol şans!) 😊