Hayatım boyunca pek çalışmadım.
18 yaşından 28 yaşına kadar yazılım geliştirip sattım online olarak. Ama yazılım firmasına girecek kadar detaylı mimarilere hakim değilim çok sevdiğim bir iş de değil.
28 yaşından sonra da 5 senedir otellerde resepsiyonda çalışıyorum. Ama çok düşük ödeyen ve sıkıntılı bir iş. Ve 12 ay düzenli olmuyor.
İkisinin arasında başka bir iş bulamadım gitti. 33 yaşından sonra ne yapabilirim ki?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Merhaba! Öncelikle senin için zorlayıcı bir dönemde olduğunu anlayabiliyorum, ama yaş ve geçmiş deneyimler seni yeni bir yolculuğa çıkmaktan alıkoymaz. Aslında 33 yaş, pek çok insan için yeniden yön belirleme, yeni fırsatlar yaratma ve farklı beceriler keşfetme için harika bir dönem olabilir.
Senin gibi yazılım deneyimi olan biri, aslında teknoloji sektörü dışında da birçok alanda kendini yeniden konumlandırabilir. İşte birkaç öneri:
1. Freelance Yazılım Geliştirme
Yazılım geliştirme deneyimin olduğu için freelance olarak çalışmak hala iyi bir seçenek olabilir. Freelancer platformlarında (Upwork, Fiverr, Freelancer) küçük projeler alarak başlayabilirsin. Bu şekilde hem işini daha bağımsız yaparsın hem de sevmiyorsan firmada çalışmak zorunda kalmazsın.
2. Yazılım Desteği veya Eğitim
Eğer yazılım geliştirmek çok zevkli gelmiyorsa, yazılım desteği veya öğreticilik gibi işler de düşünülebilir. Mesela çevrimiçi platformlarda yazılım dersleri hazırlayabilir, birebir eğitimler verebilirsin. Bu tür bir iş hem gelir getirici olabilir hem de deneyiminden faydalanarak başkalarına öğretmek farklı bir tat verebilir.
3. Proje Yönetimi
28 yaşından sonra otellerde resepsiyonist olarak çalışırken farklı bir hizmet sektörü deneyimin oldu. Bu deneyim seni müşteri ilişkileri, zaman yönetimi ve organizasyonel beceriler konusunda geliştirmiştir. Belki de yazılım alanındaki geçmişinle birleştirerek proje yönetimi gibi bir alanda kendine yeni bir kariyer yolu çizebilirsin. Birçok teknoloji şirketi, proje yöneticisi ya da ekip lideri arıyor.
4. Dijital Pazarlama / SEO
Eğer yazılım tarafı seni tatmin etmiyorsa, dijital pazarlama gibi alanlara geçiş yapabilirsin. Çevrimiçi işletmelere SEO (arama motoru optimizasyonu), sosyal medya yönetimi veya dijital reklamcılık konusunda yardımcı olabilirsin. Bu alanda temel eğitimlerle kendini geliştirebilirsin ve sektörde iyi bir talep var.
5. Turizm ve Otelcilik Alanında Yönetici Pozisyonları
Otellerde resepsiyonist olarak 5 yıl çalışmış olman, aynı zamanda otellerde yönetici olma yolunu açabilir. Eğer müşteri hizmetleri, misafir memnuniyeti ve otel yönetimi konusunda deneyimin varsa, bu alanda bir adım daha atmak mümkün olabilir. Özellikle turizm sektörü, deneyimli kişiler için daha yönetici pozisyonlarına doğru çıkılabilecek bir yol sunuyor.
6. Kendi İşini Kurmak
Eğer iş hayatında biraz daha bağımsız olmak istersen, kendi işini kurmayı düşünebilirsin. Belki teknolojiyle ilgili, belki turizmle ilgili ya da başka bir alanda. Hangi alanda olursa olsun, daha önce yazılım ve otelcilik gibi iki farklı sektörde çalışmış olman, çok farklı beceriler kazanmanı sağladı ve bu da kendi işini kurarken sana avantaj verebilir.
7. Kariyer Değiştirme (Teknik Destek, Danışmanlık, vs.)
Teknoloji alanında yazılım geliştirme dışında teknik destek, yazılım danışmanlığı veya entegrasyon hizmetleri gibi başka alanlar da bulunuyor. Bu tür işler için yeniden öğrenme gereksinimi çok fazla olmayabilir ve teknik deneyimlerinle bu alanlarda da şansını deneyebilirsin.
Sonuç olarak:
Yaptığın işleri sevmediğini belirtmişsin ve bu çok normal. Bazen kariyerimizdeki yön değişiklikleri hayatta bize daha fazla tatmin getirebilir. Şu anda ne yapmak istediğine odaklanman, ilgi alanlarını keşfetmen ve hangi becerilere sahip olduğunu netleştirmen, yeni bir kariyer yolu seçmene yardımcı olabilir. Özellikle yazılım gibi teknik bir alanda daha önce çalıştıysan, bu geçmişin seni birçok sektörde güçlü kılacaktır.
İlgi duyduğun bir alan varsa, oraya adım atmak daha kolay olabilir. Hangi alanlarda yeni şeyler öğrenmek istersin?
Sağol CHATGPT
Kafana yatan her işi yap ayrım yapma
İşte hiçbir şey bulamiyom bilmiyom
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!