+1 yılArkeoloji mükemmel bir bölümdür hatta bana göre sanata ve zamanna sahip çıkan sayılı bölümlerdendir ama bir sorun var. Haziran sıcağında okuldan çıkıp bir sırt çantasıyla herhangi bir höyüğe gidip o sıcakta aylarca duş almadan dağın başında kazı yapabilecek misin? Çadırda kalabilecek misin. ? Ya da Oturup bir testinin, üzerindeki işlemenin hangi dönemi anlattığını, kulbunun kıvrım sayısına ve ya şekline göre hangi dönemi temsil ettiğini ya da halaf keramiğini bir bakışta açıklayabilmek için sayfalarca not tutup. ellerin kanayana kadar çizim yapabilirim diyorsan evet tam senlik bölüm :) Not : Yazdıklarım seni korkutmasın her işin kendince zorluğu vardır. :) Hayatta başarılar bacısı.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılBenim çocukluk hayalimdi cidden inanılmaz bir bölüm ara ara derslerine giriyorum ve şöyle söyleyeyim cidden merakın varsa gitmelisin o işten bir kişi kazanacak olsa o sen ol! Çalışmakla mümkün her şey. Ben yüksek lisansa ertelemek durumunda kaldım ancak pişmanım. Bu ara bir kazıya gitmiş bulundum Arkeoloji hocamla birlikte hayatımın en mutlu günlerinden biri olduğunu söylemeliyim o tarihi atmosferde insan kendini kaybediyor. Bayanlara da yakışıyor çünkü dikkat isteyen narin bir iş bu arada evleenceğim insanın hep arkeolog olmasını istemişimdir.. :P
02 Yorumla- +1 yıl
Yurt dışında daha rahat tabi.
- Eğitim & Kariyer konusunda 832 cevap paylaştı.
+1 yılboş iş. tanıdığım bütün arkeoloji mezunları boşta. okuduğun yıllara yazık. oku, öğretmen ol. arkeolojiyi de boşver gitsin.
14 Yorumla- +1 yıl
bence arkeoloji mezunu biri ile görüşmelisin. çok zor bir iş. öğrencilik döneminde mutlaka kazıya katılıyorsun. kazı berbat. sabahtan akşama güneş altında çalışıyorsun diğer amelelerle birlikte. Sonra kazı evine dönünce de çıkan materyallerin çizimini yapıyorsun. Kazı döneminde yaptığın bu meşakkatli çalışma (sabahtan gece 12'ye kadar sürüyordu tanıdığım kişilerin çalışmaları) beş kuruş para almıyorsun. Okul bitince okulda kalmak da zor. O kadar mezun arasında 1-2 kişi ya okulda kalır ya kalmaz. Notların iyi olacak bir de yalaka olacaksın ki hocan seni sevsin. Okulda kalmazsan iş imkanı söyle bana? Kültür bakanlığı müzeye personel alacak da sen de gireceksin. Sen arkeolojide harcayacağın performansı eğitim fakültesinde harcasan zaten birinci sınıf öğretmen olursun.
- +1 yıl
tanıdıklarımdan biri ev hanımı, biri evde tercümanlık yapıyor, biri ilaç mümessili... boş iş gerçekten çok mezun var az iş imkanı... sen bilirsin.
+1 yılBence cok havali olur. ben senin yerinde olsam istegimin pesinden kosarim :)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
Geçen yaz arkeloglarla çaliştim daha doğrusu staj görüyorlardi :)) aklimda kalan tek şey seramik ve frezko bulduğumuz 6 bayan 6 erkek stajyerlerler vardi ama yanilmiyorsam 2 erkek arkeolog vardi 1 tane master yapan bir kiz arkadasimiz vardi gözde ablam <3 çok eğlenceli bir o kadarda zor bir iş :)) ustunu başini cikartamamak en kotu sey kalabaliksin diye :)) sicaktan pisiyorduk :))
05 YorumlaKadın arkeolog olur. Kadın bunu yapamaz erkek şunu yapamaz gibi tabular toplum tarafından yıkılmaya başladı artık. Bazı eski kafalar bu ve türevindeki tabuları sürdürürse de toplumun büyük bir bölümünde rağbet göremez. Bu soruların altında yatan neden insanların sizi nasıl karşılayacağı ise evet aklınızdan geçtiği gibi karşılayanlarda olacak.
Umarım masa başı bir iş olmasa bile iş bulup bulamayacağınız kısmını kaideye alırsınız...00 Yorumla
+1 yılBende hep arkeolog olmak istemistim dogru bir secim yaparsin farkli yerler gezmek farkli kulturlere ait papitlari incelemek gun yuzune cikarmak hem heyecan verici hemde mutlu eden birsey aksi durumda masa basi rahat gorunsede cok sIKICI bir is macera heyecan oalacak
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıluğraşılacak bir meslek değil ayrıca hiçbir bayanın ben arkeoloğum dediğini duymadım ne güzel meslekler varken sen kazı işleriyle uğraşıyosun başına bela alırsın çok saçma düşünüyosun bu mesleği gözünde çok büyütme inşaat yerlerindemi çok eğleniceksin? topraktamı? çamurdamı? hayatın bu meslekle geçicek ve ne güzel meslekler varken örneğin; psikolog hemşire gibi meslekler varken bu mesleği tercih ettin çok şaşırdım senin bileceğin bir iş bişey diyemicem artık
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBak bu mesleğe hayatını verme 1 sene daha bekle yeniden gir sınava kazanırsın çok düşük maaşı var çekilecek dert değil ne güzel meslekler var ama çok istiyosan bir şansını dene eğer yapabiliyosan devam edersin yapamıyosan hiç eziyet çekme
+1 yılNeden olmasın ki gayette güzel olur yaptığı çalışmalarda incelikle temiz işçilik çıkartarak en güzel şekilde yapar. Mutlu olduğun ve zevk aldığın mesleği seçmende fayda var ucunda parasına bakmadan yapacağın birmeslek seç derim..
01 Yorumla
+1 yılFazla geçimi olmayan, iş bulunmayan bir meslek tarih öğretmeni ol kadınlar için öğretmenlik güzel bence :) Biz türklerin tarihini hep yabancı tarihçiler araştırmış sen bir Türk olarak araştırırsan kariyer yapabilirsin :) Ben tıp yazıcam :)
00 YorumlaBende hastasiydim bir ara okumak istemistim ama turkiye sartlarinda arkeologlar para kazanmiyor malesef. yurtdisinda olursan guclu bir ekiple calisirsan paraya para demezsin
02 YorumlaBence çok güzel olur neden derseniz erkeklerin eli titrer ama bayanların eli titremez.
Bir kazı çalışmasında zarar vermeden çıkartmana yarıyacaktır elinin titrememesi :)00 Yorumla
+1 yılOlabiliyorsan ol. Ören yerlerinde sadece sapları görmek istemiyoruz. Kadın arkeolog candır. Bir turist rehberinden selamlar..
04 Yorumla- +1 yıl
Hafiften zor. Ama çok zevkli
- +1 yıl
Turist rehberliği :)
+1 yılNeden olmasın,;ama yurtdışı ya da üni. araştırma görevlisi olman lazım ki hayatını ekonomik olarak yönetebilesin
01 YorumlaEğer akademik kariyer yapacak kadar paran varsa tercih et üniversitede çalışırsın. Diğer türlü işsiz sin tüm dünyada
00 YorumlaMezarcımı olcan mezar mı kazacan A:SDA böyle derler hep arkeologlar için buna alışman lazım ilk başta :D
00 Yorumlaelbette kadın arkeolog olur ama %90 işşiz kadın arkeolog olur böylece masa başı işin olmaması da garantili ;);)
00 Yorumla
+1 yılKadın erkek fark etmez bu işte. Evet bende isterim böyle bir şey ama iş olanağı yok benim bildiğim. Yani mezun olduktan sonra işsiz kalıp oturursan evde daha çok üzülürsün. Bence iyi düşün.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 461 cevap paylaştı.
+1 yılhayallerimin mesleğiydi ne oldu? hiç :D inşallah olursun.
01 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılArkeologlardan boşta olan çok diye biliyorum. Hobi olarak okuyacaksan olabilir.
00 Yorumla
+1 yılTürkiyede tarihi esere taş , çanak , çömlek gözüyle bakılıyor arkeologlar arabayla limon satıyor. Bende çok istedim arkeoloji okuyayım ama iş yok.
00 Yorumlaçok Seksi olur.. çekici olur.. ol bence kardeşim.. arkeolog bayanlar çok hoş geliyor bana göre..
02 Yorumla
+1 yılYahu size ne yaptılar böyle kızlar... Kadından herşey olur... Arkeolog neden olmasın. Şu aralar sayenizde erkek halimle erkek düşmanı oldum. Eşitiz yahu biz...
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. meslek güzel lakin türkiyede iş bulamazsın. vazgeç bu sevdadan
01 YorumlaNeden olmasın ancak istediğin şekilde iş alanı bulabilir misin onu araştır önce
02 YorumlaHer okuyan arkeolog mu oluyor sanıyorsun :D
PTT deki gişe memurlarının yarısı arkeoloji okumuş :D
Olsun vezne de eğlencelidir :D02 Yorumla@KetçaplıBrokoli
Anlarsa bu adam anlar ancak... :P00 Yorumla
+1 yılaslında kadından arkelolog olur. annelerden nınelerımızden gelen bir yetenek onlarda zamanında az çapa sallamadı :)
00 Yorumla
+1 yılilk seferinde ürolog diye okudum :/ tabiki olabilirsin neden olmaısn
00 Yorumla
+1 yılSeveceğine ve mutlu olacağına inanıyor isen oku. Ama TRde iş sıkıntısı çekeceğini tahmin ediyor olmalısın...
00 Yorumlaonu bunu bırakta 18 gün kalmış ygsye :( napcam ben spor akademisi düşünüyorum mat sıfır zaten. Türkçeden hangi konuya çalışsam bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılİşsiz kalma ihtimalleri fazlaymış. Ben de düşünüyordum bir ara :/
01 Yorumlaolurniye olmasın ama senden olurmu bilmiyom hacı bilemem hayırlısıD:
05 Yorumlaevet çok eğlenceli olsa gerek kulağa hoş geliyor : özgen acar ilk türk kadın arkelog
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 338 cevap paylaştı.
+1 yılyani erkek oluyorda kadın niye olmasın tabikide olur. ama iş ve ekonomik anlamda sıkıntın yoksa tercih edebilirsin.
00 Yorumla 10 gun calisiyon 350 gun oturuyosun ama is bulmasi zor ayri konuda her insandan arkeolog olur ama issiz olmanbgerek :Ddjdj
00 Yorumla
+1 yılen sevdiğim alan , imkanım olsaydı bende çok isterdim..
01 Yorumla- +1 yıl
olabilir
Oluyor çok gördüm Marmaray Yenikapı İstanbul şantiyede istemediğin kadar
00 Yorumla
+1 yılBence zevkli iş zaten sanatın her türlüsü güzel. Direk yaz
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArkeolog kadına jinekolog demiyorlarmıydı...
Tamam sustum :)00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇevremde pek çok arkeolog arkadaş var ve bunların hemen hemen yarısı bayan.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet, ama iş bulabilenler kendilerini çok şanslı sayıyorlar. Durumları pek rahat değil. Varlıklı bir aileden gelmiyorsan zorluklara hazırlıklı olmalısın.
olurda hiç okuma aman aman uzak dur
015 YorumlaBence erkelerden daha iyi olur :)
00 YorumlaKadın polis oluyor arkeolog ne ki
05 Yorumla- +1 yıl
siz ne olucaksınız peki merak ettim veteriner mi? :)
- +1 yıl
bu antalyada herkes mimar filan oluyor ne ayak yha :D bende autocad filan ögreniyorum bende olsam ucundan azıcık :D
- +1 yıl
sizi saglık sektöründe filan hayal etmiştim :D daha yakışırdı gibime geliyor..
+1 yılolur mu nasıl soru, var zaten hemde yüzlerce...
00 Yorumla
+1 yılMeslegin cinsiyeti mi olur kiz:))
00 Yorumla
+1 yılBende çok istiyodum kazcak yer kalmadı dediler
02 Yorumla- +1 yıl
Bilemiyorum
olamazsan definecilik yap. o işte para varmış :)
12 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 885 cevap paylaştı. olmaz ama olsun , bilime açılsın kadınlarımız
00 Yorumla
+1 yılolabilir güzel meslek
00 Yorumlaolur tabi neden olmasın?
00 Yorumla
+1 yılOlur olur fidaha iyi bence
00 YorumlaHakkind hayirlisi umarim aradigini bululursuunn :)
00 Yorumla
+1 yılOlur tabi neden olmazsinnn
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 612 cevap paylaştı. olur neden olmasın
10 YorumlaEvet olur
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılNeden olmasın
00 Yorumla tabiki olur
10 YorumlaEvet olabilir
00 Yorumla
+1 yılolur tabi
00 Yorumla
+1 yılCokta guzel olur
00 Yorumla
+1 yılOlur
00 Yorumlaneden olmasın
00 Yorumlaolur
00 Yorumla- Devamını Gör (9)