Üniversiteyi kazanmak için çalışmam lazım ama 1 aydır iş bulamıyorum. Işsizlik psikolojisine girdiğim içinde derse odaklanamıyorum?

Herkese selam. Çok zor dönemden geçiyorum. Ailem kardeşlerimi okutuyor. Bende evin büyük kızıyım bu yüzden sorumluluğumu kendim almalıyım. Üniversiteye hazırlanıyorum. 22 yaşındayım. Hem ders çalışıp hemde biraz geçimimi sağlamak için part time çalışmam gerekiyor. Ama 1 aydır iş bulamıyorum. Ailemde beni çok sıkıştırıyor. Psikolojimi bu kriz anında nasıl yönetmem lazım. Ailem, akrabalarım falan herkes üzerime geliyor. 13 yaşımdan bu yaşıma kadar psikolojik hastalıklarla mücadele ediyorum zaten. Tam kendimi toparlamak isterken her şey yine dibe vurdu. Aklımı oynatacağım. Herkes benim ne kadar mutsuz, enerjisiz, gamlı baykuş olduğumu söylüyor. Etrafımda beni anlayan 1 kişi bile yok. 22 yaşında olduğum için ailemin bana bakma zorunluluğu yokmuş. Ama kardeşim ikinci üniversitesine başlayacak ona kimse bir şey demiyor. Birde bana herşeyin en güzelini sana yaptık diyorlar. Herkesin bana kendimi bu kadar değersiz hissettirmesinden o kadar bıktımki. O kadar yıpranmış bir ruhum varki. Lütfen bana dua edin. Kendimi cok yalnız hissediyorum. Hayallerime kavuşmak istiyorum artık. Birde sizce nasıl üstesinden gelirim bu sürecin? Nasıl kontrol altına alırım kendimi?

Üniversiteyi kazanmak için çalışmam lazım ama 1 aydır iş bulamıyorum. Işsizlik psikolojisine girdiğim içinde derse odaklanamıyorum?