devlet okulunda yeni medya veya uluslarası ticaret okumak mı
özel de 50 veya 25 burslu psikoloji mi? 600 bin tl gibi
özel de 50 veya 25 burslu psikoloji mi? 600 bin tl gibi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Durumun varsa psikoloji tabi ki
Uluslar arası ticaret sakın okuma bok boş bölüm yeni medya daha cazip eğer durumun yoksa
evet haklısın.. teşekkür ederim fikrin icin bende böyle düşünüyorum. durumumuz şöyle var iki evimiz var birini kiraya versek her ay gelecek olan gelir okulumu karşılar annem babam emekli zaten
ama bilmiyorum onlardan gelecek böyle bi maddi desteğe izin vermelimiyim
İyide sadece okul taksidiyle bitmiyor ki senin başka başka giderlerin de olucak e emekli maaşı onlara yetersiz gelebilir bence iyi bir hesap yapmalısın sonra ki senelerin zammını düşünmelisin
evet işte 800₺ i bulur aynı sehirde okumayı düşünüyorum
66 bine geliyo aylık gider
ev kirası 65 bin gelir zaten kiraya versek
işte onlarda diyor baska sehire gideceğine burada özelde oku diyor
Bence küçük şehirde konaklama dahil 65 bin yeterli olur fazlasıyla ama özelde sadece taksit o para ve hiç yoktan okul ders ihtiyaçları hariç senin 20k bazında cep harçlığına ihtiyacın var bana aynı şehirde özel hiç mantıklı gelmedi
taksit 50 bin aylık
65-70 yeterli iste özelde
Kankam 15-20 neyine yetecek yoku yemeği var okul çıkışı kahvesi var hocaların ders için isteyeceği kitapları var özelde hep oluyor bunlar
Gitsen devlete en baba 20 lira ev giderin olacak üstü cebine kalacak
psikolojide devlet olmaz, obpm kırık.. cok iyi sıralama yapmam lazım 120k lık yere gitceksem 60k sıralama yapmam lazım
Yeni medya da güzel bir bölüm iş imkanı oldukça çok
kararsızım ya prestijli de olsun istiyorum
Yeni medya oldukça prestijli psikoloji iş imkanın daha az klinik açma hayali falan sakın kurma binlerce işsiz mezun var ama yeni medya bilinmeyen ve oldukça personel açığı olan bir bölüm
öylemi dersin? klinik açmak isterim ilerde ama
O dediğin kolay olmuyor al eline diplomanı kirala bir dükkan al ruhsat gibi ilerlemiyor klinikte 5 seneye yakın staj o da bulursan buldun orada ki kişiye muhtaçlığından kaynaklı sürekli kapris falan inan zor iş
zaten yüksek lisansta yapmam lazım klinik psikolog olabilmek için
Yeni medyadan mezun olduğun gibi havada kaparlar maaşı da iyi başlangıç 60-70 bandında oluyor yeni mezun için bulunmaz nimet
hmm düşüneyim bu konuyu , dediğin gibi psikolojide 4 milyon para gitcek:((( sen ne okudun ne iş yapıyosun
Ben dış ticaret ve bilgisayar programcılığı okudum ama kendi işletmem var ikisiylede ilgilenmiyorum
ne üzerine işletmen?
Kafe
ne güzel hangi sehirdesin?
sosyoloji okuyup cift anadal psikoloji yapmayı düsündüm ama çok zor diyolar
İnanılmaz disiplin gerektiriyor sistemli olman gerekiyor eğer bir kez sistem bozulursa mesela alttan dersin kalırsa geçmiş olsun daha bitmez o okul varsa o disiplinin dene
evet zor dediğingibi..
Çok iyi düşünmeni tavsiye ediyorum umarım yanlış bir karar almazsın başarılar şimdiden
umarım ya… bide 21 yasındayım yani gec de oldu
Yok ya geç değil hiç gidince anlarsın geç olmadığını 30 küsür yaşında insanlar vardı okulda
demi her yastan var
Tabi ki abi abla dediklerin olucaktır ahahahha
ya şöyle yeni medya güzel evet ama sözel bölüm ya sanki iş bulamıcam gibi geliyor ucu açık bölüm olduğu icin… somut bi bölüm istedim hep direkt meslek sahibi olunabilecek bi bölüm atıyorum hukuk psikoloji
Keşke sıralaman daha iyi olsa da onları okusaydın ama şu şartlarda bu seçenekler arasından çevremden de gördüğümden söylüyorum yeni medya gayet ideal adalet okuyup bir şey olamayınca yeni medya okuyan arkadaşlarım var psikoloji okuyup mal gibi ortada kalan bir sürü arkadaşım var
ben ea ya da sözelede calıscam bakalım puanıma göre tercih edeyim
Daha vaktin var çok değişir fikrin şimdiden stres yapma bunlara
psikolojide kendini geliştirmen gerek ve yğksek lisans şart onu yapmadın mı kalırsın ortada.. ve binlerce sertifika lazım
Devlette oku
ama psikolojide iş olanağı daha fazla gibi… devlet olma ihtimali zor obpm kırık
Psikolojı ozaman nerde okuyacaksın
İzmir veya bursa
Mantıklı
cok masraflımı olur ya değermi acaba yoksa yenimedya falanmı
Olur tabi nerde yaşıyorsun normalde
İzmir'de yasıyorum diyorum acaba psikolojiye gidecek olan para çokmu olur 5 yılda yaklaşık 4 milyon gider yemi medya mı okusam acaba
4milyon çok
600 bin çok ya
devlet okulunda oku
ama psikolojide iş olanağı daha fazla gibi… devlet olma ihtimali zor obpm kırık