psikoloji okumak
iç mimarlık okumak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Psikoloji zor bi alan. Okul açısından da zor ama. Çalışma açısından gerçekten çok zor bir alan. Ordan insanları dinlerken duyabileceğin en kötü şeyleri duyacaksın. Bunları kaldırabilecek bir psikolojiye, mental sağlığa sahip misin?
bilemiyorum ki. çok olumsuzluğa gelebilen biri değilim aslında ama prestijli bi meslek hosuma gidiyor. iç mimarlık ile arasında kararsız kaldım
Psikoloji okuduğunda iş hayatında ne tür yaşanmış olayları dinleyeceğin hakkında fikrin var mı? Araştırdın mı?
evet var, intihar etmek isteyeninden tut, ilişkisinde sorun yaşayanlar vb sen hangi alanda gelişmişsen o alanda calısırsın. çocuk terapisti olabilirsin, aile danışmanı olabilirsin
Mesela çocuk teraspiti olunca istismara uğramış çocuklar gelecek sana. Aile danışmanı olursan eşinden fiziksel ve psikolojik şiddet görmüş, bitmiş durumda kadınlar gelecek. Bunları dinlemek, dinlerken duygularını kontrol etmek vs vs gibi bi çok şeyin bir arada komplek bi durum var. Sabredebilecek misin?
sen bu alanla ilgilimi calısıyorsun?
soğukkanlı biriyim ağlayanın yanında bile ağlayamıyorum. bilemiyorum şimdi zamanla alışılabilir bi durum gibi duruyor benim icin.
bu bölümü seçen çoğu kişide girerken eğitimli olmuyor sonucta diye düsünüyorum
Hayır bu alanda çalışmıyorum. Ama terapi aldım geçmişte. Şimdi de alıyorum. Üstelik böyle uygulamalarda bir çok insanla sohbet ettiğim için olabilecek en kötü şeyleri de dinledim, gördüm. Ama bişe bilsem bile mantıken orası sorunlu insanların gittiği bir yer. Her gün bu konuları dinlemek, bunları yaşayan insanların gözlerine bakmak.. Ne bileyim zor gerçekten. Üstelik terapistlerin azımsanmayacak bir kısmı antidepresan kullanıyor, bunu biliyo muydun bilmiyorum.
antidepresan kullanıklarını bilmiyordum ama onlarında terapi aldıklarını biliyorum tanıdığım klinik psikolog ama hali vakti yerinde. insanlara yardımcı olmak güzel bişey ama hayatlarına dokunmak. iç mimarlık nasıl sence
Tabiki birinin hayatına dokunmak, yeniden ayağa kalkmasına yardım etmek müthiş bi durum. Konu sadece bu kadar kötü şeyi hergün duymaya, karşı karşıya olmaya dayanabilmek. Ben psikolog olmadığım için biriyle sohbet ederken duygularımı belli ediyorum. Sinirlenince sövüyorum mesela. Ya da çok üzüldüğünü görünce gözlerim doluyor hatta onla ağlayabiliyorum da. Ama bi psikolog bunu yapamaz. Sağlam Bi psikoloji ve mental sağlık dışında olması gereken bazı yetiler de var. Mesela empati yapabilmek gerek. Karşındakinin nasıl baktığını, ne hissettiğini ve aslında ona göre nasıl olması gerektiğini anlayabilmek gerek. Anlayacağın çok detayı var. Kendini okurken epey geliştirmen ve yetiştirmen gereken konu var. Hepsiyle ilgili konuşabiliriz istersen.
İç mimarlık güzel bi meslek. İnşaat sektörü devam ettikçe varlığını sürdürecek bi meslek. Aslında ikisi de çok iyi meslekler.
sağol fikirlerin icin ne güzel anlattin hepsi doğru kolay meslek değil derin bi meslek bu derinlikte hosuma gidiyor. ama bi yandanda esnaf bi ailede büyüyen cocuktım haliyle ticareti de seviyorum 3 yıl kuyumcuda calıştım 22 yasindayım suanda ticaretle ilgili mesleklerde hosuma gidiyor, iç mimarlık gibi pazarlama çizim alanı
ben duygusal değilim sinirliyim sadece
Neden sinirlisin peki?
yapım öyle. koç burcuyum diye herhalde ahhaha veya yetistirilme seklinden olabilir abimde öyle. babam sinirlidir
Öfke kontrolün nasıl peki?
ortaaa, üst
üste biri sinirlendirirse tutamam kendimi 1 de icime atarım 2 de atarım 3 te atarım sabirliyim çok fazla icime atarım hatta. 4 de coşarıııımm
Diyelim ki biz senle arkadaşız, iyi arkadaşız. Ben seni sinirlendirecek bişe yaptım. Bunu içine mi atarsın, yoksa benle konuşur yapmamamı mı söylersin?
içime atarım arkadasliğimiz bozulmasın diye sonra düşünürüm, aklıma yatmazsa gerçekten bana yük olursa söylerim.
ha atıyorum yük olmadı söylemedim hiçbi sekilde, icime attım. tekrarlanirsa uzaklaşırım
özelden yazdım
Biz Berk ve Şenay! Bu iki alan da kendine has güzelliklerle dolu 🧠🎨. Eğer insan davranışları, zihin ve ruh ilgini çekiyorsa psikoloji, sanat ve mekanlarla iç ilişki kurmak hoşuna gidiyorsa iç mimarlık müthiş bir seçenek olabilir. Bizim gönlümüz psikolojiye biraz daha yakın 🫶, çünkü toplum, birey ve ilişkilerle bağlantı kurmayı seviyoruz. Sen hangisinde kendini daha çok görüyorsun? ✨
Cevap
3Cevap
İç mimarda piskolojide bireysel başarı gerektiren şeyler ikiside yatkınlık istiyor soruyorsan bunu ikisinide seçme çünkü o konularla alakan yok
ikisine de ilgim var çizimim iyi grafik tasarıma yerleştim bu yıl ama icime sinmedi daha iyi bölüm olsun diye gitmedim. ya iç mimarlık ya da psikoloji düşünüyorum
kararsızım sadece
Psikoloji oku hem eğlenirsin staj yaparken hem de güdülecek koyun çok iş bitmez
ama yüksek lisans şart neredeyse artık. ve özellerde 1.5 milyondan baslıyor devlete girmek zor yüksek lisansta o aklımı karıştırıyor
ikisindede kafa karısıklıklarım var ic mimarlıkta da is olangı az diyolar. o yüzden kararsızım canım cok tesekkür ederim fikrin icin yinede
psikolojide mi
psikolojide yüksek lisans yapmak şart 1.5 milyon şu an.. mantıklı mı acaba okumak. cünkü okulu da özelde düşünüyorum.
özelde yıllık 650 bin tl
baska sehirde okumaya değermi sence, kendi sehrimde tutması düşük ihtimal biraz ondan. obpm kırık bu yıl yerleşip üniversiteye gitmediğim icin ceza aldim
ama iç mimarlık kendi şehrimde tutar gibi
sen okudunmu
pişman misin
evet bende öyle yaptım 18 de işe girdim direkt kuyumcuya 3 yıl calıstım ayrıldım icimde kalıcaktı üni
Sen neyi istiyorsun o önemli
cok kararsızım yıllardan beri geldim 22 yasına hala karar veremiyorum iç mimarlık mantıklımı önü acıkmı
Hiç bilgim yok o konuda
sence sadece öneri yapıcak olsan hangisi derdin?
Psikolog
teşekkür ederim cok sağol fikrin icin peki ic mimarlık prestijli bi işmi sence
Hiç bilgim yok prenses mimarlık konusu hakkında önü açık mı prestijlimi değil mi bişi diyemem
çok ilgim var psikolojiye
benimde, ama yüksek lisans yapılması gerektiği falan aklımı karıştırıyor..
evet iş bulabilmen icin. klinik psikolog olmak icin yüksek lisans şart. ve devlette yapmak cok zor yüksek lisansı, özelde de 1.5 milyon
iç mimarlıktada alamaz ama yapay zeka, artık sınırlama geldi coğu seyi tasarlayamıyo fikir veremiyo. ve ben atıyorum mimar olsamda yapay zekayı kullanıcam yani, yapay zekayo kullanmayı bilen iş yapar
öylemi dersin:) şehir dışında tutar benim psikoloji, kendi şehrimde puanlar yüksek. sence değermi şehir dışında okumaya
ayrı evde yaşarım yurt istemitorum
İç mimarlık
iş olanağı var mı sence? kimisi yok diyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?