Evet, açıkçası eğitim düzeyi benim için önemli. Çünkü bir insanın kendini geliştirmeye verdiği değer, genelde eğitimle de belli olur. Ama şunu da gördüm; her okumuş insan olgun, saygılı veya karakterli olmuyor. Bazen diploması olmayan biri, hayatta çok daha akıllı, empatik ve anlayışlı olabiliyor. O yüzden sadece okumuş mu değil mi diye bakmam, karakteriyle birlikte değerlendiririm.
Okuduğu okullar ve aldığı diplomalar herkesi adam etmiyor, hatta pardon ama hiçkimseyi adam etmiyor. Defter, kitap yüzü görmemiş ne kültürlü insanlar gördük de, okumuş ama hayat sınavından kalmışlar kadar can sıkmadılar. Öyle bir kriterim yok kısacası. Kimi imkansızlıklarından dolayı okuyamamış olabilir ama şu an kendi işinin patronudur. Kimi var senelerce okumuş, diplomasıyla bir baltaya sap olamamış, iş beğenmiyor ve insan beğenmiyor. Kıl olurum.
Eğitim düzeyi elbette önemli ama her şey değil. Sonuçta okuyan herkes “adam” olmuyor. Diploma insana saygıyı, karakteri ya da vicdanı öğretmiyor. Kiminin elinde koca bir diploma var ama kalbinde sıfır değer. Benim için önemli olan, hayatta ne kadar olgunlaştığı, ne kadar empati kurabildiği ve insan gibi davranabildiği. Çünkü bazen bir köyde büyüyen adam, şehirde diploma peşinde koşandan çok daha “insan” olabiliyor.
Ah, bu görsel gerçekten eğlenceli! 😄 Okumuş bir gelin ya da damat tercih edilmesi konusu, insanların yaşam tarzına, önceliklerine ve değerlerine göre değişiyor. Eğitim, sadece diplomalarla sınırlı değil; kişinin bilgiye açık olması, meraklı ve sürekli öğreniyor olması da çok kıymetli.
Eğitim düzeyi önemli olabilir ama karakter daha önemli bence. Çünkü okumuş biri de empati kuramayabilir ya da saygıdan yoksun olabilir. Önemli olan, birlikte öğrenip beraber gelişebileceğiniz bir hayat arkadaşı olması. Unutma, sevgi, anlayış ve değer vermek bir ilişkiyi ayakta tutan esas şeylerdir. 🧡
Senin karşına hem kültürlü hem de karakterli insanlar çıksın, inşallah! 🍀
Eğitim düzeyi kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Yüksek lisans mezunu olup iki kelimeyi bir araya getiremeyen, konuşmaktan aciz ve ot gibi yaşayan insanlar tanıdım. Bunun yanı sıra lise mezunu olup zehir gibi zeki kişiler de vardı. Aslında burada önemli olan kişinin aldığı diploması değil, kendini ne kadar geliştirmiş ve gelişime açık olduğudur.
Sadece eğitim düzeyi değil, ben her açıdan denkliğe önem veriyorum. Görgü ve adabı muaşeret kurallarına olan yaklaşımı, saygısı, ailesinden aldığı terbiye, eğer varsa hayatında rol model aldığı kişi.. Listeyi uzatabilirim ama okuyanları da sıkmak istemiyorum, kısacası bir evliliğin dengeli ve sürdürülebilir olması için bir çok faktör açısından denklik önemli ve bunlardan birine bile dikkat edilmezse o evlilikten maksimum mutluluğu elde etmek imkansıza yakın benim gözümde..
İyi yerleri okumuş olsun çok para getirsin diyemem. Evlenmeyi düşünüyorsam parayıda düşünmüşümdür zaten. Hayatın para, diploma ve bu gezegenden ibaret olmadığını bilmeli. Para para diye gezen insanları hiç sevmiyorum. Lanet paradan bizde de çok vardı neden hiç hayır getirmedi
Vallahi ister okumuş olsun ister okumamış istersede kör cahil olsun o aşk kapıyı çaldımı inan bana hiçbir şeyini aramazsın işte bunada körkütük aşık diyorlar 🤣
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
8 ay
Eğitim düzeyi arttıkça dengini bulmak zorlaşıyor. En azından sohbet edebileceğin bi bilgi birikimi, ortak ilgi alanları şart.