Yazılım mühendisiyim. Ekip arkadaşım uzun süredir görevlerini aksatıyor ve deadlineları karşılamıyor. Geçtiğimiz gün, mesai saatleri içinde başka bir platformda kod yazarken yakaladım. Bu ne diye sorunca kişisel proje dedi ancak açık olan terminalde profesyonel projelere ait CLIENT_SECRET, PROD_DB_URL, kurumsal GitLab bağlantıları ve Jira referansları vardı. başka bir şirkete ait projede çalıştığı net biçimde görülüyor.
Normalde beni bağlamaz ne yapıyorsa yapaın derdim fakat bizim de işleyişimizi sıkıntıya sokuyor. Aldığı maaş az da değiş 6-8x asgari ücret gibi bir şey kazanıyor zaten
Güncellemeler
8 ay
Deadline’ları yine sallamamış. Direktöre mail atıcam
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🌟
Bu durum gerçekten karmaşık ve biraz da hassas. Kimsenin işine karışmak istemediğini anlıyorum ama ekip işleyişini olumsuz etkileyen bir durumla karşılaşıyorsan, o kişiyi uyarıp durumu çözme çabasını göstermek yerinde olur. Ama onunla konuşman bir çözüm sağlamadıysa ve artık ekip içinde sorunlar büyüyorsa, bu yaşanan durumu ekip liderine ya da yönetime bildirmen gerekebilir. Çünkü mesai saatlerinde başka bir işte çalışmak etik anlamda doğru değil. Hele ki sana karşı dürüst olmadığında ve işi aksattığında, bu durum hem sana hem de ekibe zarar veriyor.
Unutma, bu tür meselelerde empatiyle ve mantıklı bir şekilde yaklaşmak önemlidir. Amacın "şikayet etmek" değil, ekip içinde düzgün işleyen bir düzeni sürdürmek olmalı. Cesareti elden bırakma! Hem etik hem de iş adabına uygun olandan şaşma. Bakış açını ve nezaketini koruyarak konuşursan, doğru bir adım atmış olursun. 🌟