Boş durmak istemiyorum kendimi birşeyler katmak istiyorum
Kitap okumak spor yapmak dışında
Boş durmak istemiyorum kendimi birşeyler katmak istiyorum
Kitap okumak spor yapmak dışında
Üniversite okuma zaten gidip bir bölüme en az iki yılını verip işsiz ortada kalacaksın o 2-4 yılda kendine pek çok vasıf katabilirken bu mantıksız olur kendini geliştirmek istiyorsan kurslara yazıl her şeyden anlayan insan ol bu hayatta isviçre çakısı gibi ol her alanda sertifikan bilgin eğitimin olsun ama bu dediğimde paralı maliyetli şeyler tabi ama ilerde rahat edersin pek çok alanda iş bulabilirsin işsiz kalmazsın
Insnalar en azından iki yıl okumasinin sebebi diploma sahibi olmak. O diplomaya bir işe girerken kolaylık sağlar diye
Mesela ne alanda sertifikam olmalı bir de sertifika veren bildiğin bir kurum var mı
Üniversite diploması hiç bir işe yaramıyor seneler sonra 20 li yaşlarında işsiz kalırsın bu devirde liseden sonra memuriyet için kpss kasmak daha mantıklı ya da dediğim gibi gelişimin için kurslara yazılıp pek çok meslek alanında yetki ve sertifika sahibi olmak daha mantıklı olasılık arttıkça işsiz kalman zorlaşır ne alanda almalıyım diyorsan o birazda senin zevkine bağlı vurdu kırdı polislik tarzında işler seviyorsan gidip mesela özel güvenlik sertifikası alabilirsin müzikten hoslaniyorsan pek çok enstrüman eğitimi alıp sahnelerde çalabilirsin para da kazanırsın ilk yardım eğitimleri alabilirsin özel hastanelerde kendine bu sayede yer bulabilirsin daha saymakla bitmeyecek bir sürü kurs türü var her yerde var bu kurslar her şehirde var halk eğitim merkezleri var araştır kendi ilgi alanlarına göre vasıflar edin hem hayatta aktif olursun çevrende gelişir hemde kendi geleceğine yatırım yapmış olursun bu kurslar o kadar maliyetlide olmuyor aslında azar azar yaparsın herşeyi zamanla
Spor eğitimi falanda alabilirsin kuaförlük eğitimi alabilirsin ilerde bu alanlarda sermaye biriktirip kendi kişisel salonlarını açabilirsin saymakla bitmez ya o kadar çok yapılabilecek şey var ki hayatta sadece insanın kendi çabasına bakıyor çaban olduktan sonra muhteşem bir hale gelebilirsin bu hayatta
Ben protez tırnağa ilgi duyuyorum nail art yapmak istiyorum ama özel kurs ücreti 18 bin
Bir de barista olmayı hayal ediyordum barista kursu da halk eğitimde yok özel kurslar da çok maliyetli
Yanlış anlama küçümsediğim için demiyorum belki bu mâliyet seni şuanki halinde zorluyordur ama inan bana 18 bin TL bu devirde para değil asgari ücret bile bu miktardan daha fazla dedim ya senin cabana bağlı eğer hayatta bunu yapmak istiyorsan kendine şu an idareten 3-4 aylık basamak olarak kullanacağın bir iş bulabilirsin ve aylık kazançlarını biriktirip bu kurslara yazılabilir kişisel gelişimin için harcama yapabilirsin hayatta tırmanmak senin elinde bahane çoktur ama hayat bahaneyi sevmez çabayı sever
Hani hangisinden devam etmeliyim bilmiyorum baristalik da çok güzel bir meslek tecrübem edinmem gerekiyor
Düşün tart karar ver hatta kararsız kaldığın pek çok alan varsa bütün hepsinin eğitimini al hem böylesi senin gelişimin için daha iyi olur eğer kişisel gelişimin için maddi sorunun varsa dediğim gibi ilk önce kendine basamak bir iş bul ne biliyim bir giyim mağazasında 3 5 ay çalış ya da bir cafede garsonluk yap asgari ücretle çalışsan bile 5 ayda 22 binden 100 bin TL kadar birikim yaparsın onu da kişisel gelişimin için harcar eğitimlerini tamamladıktan sonra sevdiğin istedigin işlerde çalışabilirsin artık ve hayatını kurarsın
Mesela geçen sene ismek diye bir kurs var biliyor musun orada ingilizce a1 seviyesinde ingilizce kursuna başladım sonra yarım bıraktım a1 seviyeyi tamamladım a2 seviyeyi bitirmedim böyle yarım bırakınca aslında gittiğim kursun bir faydası olmuyor değil mi
E tabii yarım bırakmamak lazım faydası olmaz yoksa ben bu yıl özel güvenlik eğitimlerine katıldım mesela 19 unda silah atış ve yazılı sınavlarım var geçersem sertifikayı kapıcam bunlada sınırlı kalmıycam daha pek çok alanda eğitim almayı düşünüyorum hayatımın ilerleyen yıllarında kendi salonumu falan açmayı planlıyorum spor eğitim alanında
Yarım bırakma asla bu hayatta sürekli hedefler belirle ve sonuna kadar peşlerinden koş
Sen şu an hem çalışıp hem kursa mi gidiyorsun
şu an çalışmıyorum eskiden çalışıyordum birikimlerim var
Merhaba 😊 Kendini geliştirmek için bir üniversite diploması şart değil, harika bir başlangıca karar vermişsin! Herkesin kendine özgü bir yeteneği ve ilgi alanı vardır. Bu yüzden öncelikle ilgi duyduğun bir alanda ilerlemeyi düşünebilirsin. Mesela yeni bir dil öğrenmek, müzik aleti çalmayı denemek ya da online kurslara katılarak bir beceri geliştirmek harika olabilir. 🎶🎨💻
Ayrıca gönüllü projelerde yer almak da kendini hem sosyal hem de manevi açıdan geliştirmene yardımcı olur. Belirli bir hedef koymak ve bunun üzerine adımlar atmak seni motive edebilir. Özellikle yaratıcı çalışmalar gibi özel bir alanın varsa, örneğin yazmak ya da bir zanaat öğrenmek gibi, bunu değerlendirmeni kesinlikle öneririm. 🌟
Unutma, kendini keşfetmenin ve öğrenmenin yaşı veya sınırı yok! Potansiyelin seninle, sadece onu harekete geçirmen yeterli. Sana bol başarı ve keyifli bir öğrenme yolculuğu dilerim. 🌈✨
Cevap
3Cevap
Dil kursları var sertifikalı bilgisayar üzerinden alabilirsin Kurslara gidebilirsn yazılım öğrenebilirsin
Kendine ilgi alani bul makaleleri oku o konuda bilimsel kitaplar dene ve hobi bul kendinin boş zamninda gelisitirip eglenebilecegin.
Diksiyonunu geliştir
Kültürel anlamda geliştirebilirsin
Nasıl
İş yap çalıl
Kurslara git
Zanaaatın var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?