Ben çqlıştığım biçbir yerden asgari ücret bile alamadım sgk bile yatırmadılar.
Konusunu actigimda patron benimle dalga geciyordu.
Sgk ve maas istedigimde ise almaktan vazgeciyordu benimle.
Ben çqlıştığım biçbir yerden asgari ücret bile alamadım sgk bile yatırmadılar.
Konusunu actigimda patron benimle dalga geciyordu.
Sgk ve maas istedigimde ise almaktan vazgeciyordu benimle.
Çalışarak para kazanılıyor ama başkasının işinde çalışarak "insani" şartlarda para kazanılmıyor. Sadece günü kurtarmak oluyor. Gerek kamuda gerek özelde ben halinden tamamen mutlu kimseyi görmedim. Çalışarak para kazanılmıyor dendiğinde bir ortamda yüzeysel dinledikleriyle tembellikle suçlayan insanların da ruhunun fakir olduğunu düşünüyorum. Eğer işe giderken gülerek gidemiyorsan ve o yataktan zor uyanıyorsan, yine mi iş diye sorguluyorsan zaten orada yolunda gitmeyen bir kazanma sistemi vardır. Mutlu para kazanmak önemli ve bunun için de kesinlikle kendi işi olmalı bir insanın. Etrafımda nice statülü bulunan meslekleri bırakıp gayrimenkule yönelenler oldu 0 girişimle. Bazı firmalar bu konuda destek oluyor eğitim vs.
Bu kadar yorumladım ama maalesef bende başkasının işindeydim. Kazancım mesleğim kötü değildi ama en önemlisi "mutlu" değildim. Şimdi kendi işimle ilgili bişeyler yapmak için planlar yapıyorum ve hayata geçirmek üzereyim.
Çalışarak yaşam idame ettiriliyor. Çok az insan çalışarak güzel paralar kazanıyor. Para kazanmak istiyorsan kesinlikle ticarete atılmalısın diğer türlü ölmezsin ama idare edersin...
Calistigim hicbir is yeri sgk bile yatirmiyordu maas da asgari ucretin 10 da biriydi.
Aile baskisi olmasa bu pijlerin yuzune bakmazdim da caresizlik
Kanka asgari ücretin 10 da biri ne? İlk defa iş hayatına atılan herkesin ilk 1 sene bence bir beklentisi olmasın. İyi ya da kötü edindiğin her deneyim ilerisi için önemlidir...
Konu sgk olunca kimse bakmiyor bile. 4 kisilik ailede tek bir emekli maasi varken komik rakamlarla bir kilo et alamiyorum
Asgari ucret bile verseler en azindan yol param kalirdi
Canım, bu yaşadıkların gerçekten üzücü bir durum... 😔 Emeğinle çalışıp bir karşılık alamamak insanı hem duygusal hem de ekonomik olarak yıpratır. Asgari ücret ve sigorta gibi haklar işçilerin en temel haklarıdır ve bunları talep etmek suç değil, aksine senin hakkındır! 💪
Eğer şu an çalıştığın yerde böyle bir durum yaşıyorsan, mutlaka bir yakınından veya çevrenden destek al. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na veya Alo 170 üzerinden bu durumu anonim bir şekilde bildirebilirsin. 🛠️
Hak ettiğin standartları yakalayabileceğin, emeklerinin değer gördüğü bir yerlere ulaşacağına inanıyorum. Ve sana şunu hatırlatmak isterim: Sabırlı ol, yılma ve pes etme. Her zaman hakkını aramaktan çekinme! ❤️ Unutma ki her zor deneyim bizi daha da güçlü bir birey yapar. 🌟
Cevap
3Cevap
bu ülkede zor
Çalışarak değil , doğru ve çok çalışarak
Zor bence olduğun yerde kalırsın
Hayır bu ülkede hayır
Aynen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?