Bugün hayatımın kazığını yedim?

Yaklaşık 1 yıldır iş arıyordum. Sonunda bi kurumda iş bulmuştum. İş yerinde 1 erkek ve 3 kızdık. Kızlardan biri bana çok samimi davranıyordu. İşe birlikte gidip geliyorduk. Sohbet muhabbet ilerlemişti bana sırlarını bile anlatıyordu. Patron’un arkasından laflar ediyordu (canım kadın, geldi yine menopozlu gibi) Kötü bi niyetim olmadığı için gidip gammazlamak aklımın ucundan bile geçmemişti. Neyse yaklaşık 1.5-2 ay olmuştu işe başlayalı. Kız bugün bir işi yanlış yaptı (daha öncede bir kaç işi yanlış yapmıştı) öğle arasına çıktığımızda bana dedi ki ‘bugün kesin kovulucam’ Bende destek olmaya çalışıyorum’ Git patrondan özür dile, bir daha olmayacak falan de’ diye akıl verdim. Neyse akşam oldu tam işten çıkıcaz patron beni çağırdı. O sırada da arkadaş olduğum kız patronun odasından çıktı. Girdim içeri ‘Masanı topla işine son verdim’ dedi. Önce şaka yapıyor sandım. Çünkü ne bi saygısızlık ne de yanlış bi iş yapmamıştım. Aksine köpek gibi çalışıyordum. Belki 5 yıldır hiç toplanmamış, temizlenmemiş depoyu bile (görevim olmamasına rağmen) öğle aralarımdan kısıp temizleyip toparlamıştım. ‘Nasıl yani? Yanlış bir şey mi yaptım?’ dedim. ‘Çalışma arkadaşlarını gaza getiriyorsun yemek parası vermediğim için laf yapıyormuşsun. Bilmediğimi mi sanıyorsun? dedi. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü o an. Çünkü ben bunları bi tek o kıza söylemiştim ve çalışan diğerler kız ve erkekte yemek parası konusunda şikayetçiydi. Ama sadece ben söylemişim gibi gidip beni patrona gammazlamış. Sırf kendi işten kovulmasın diye ve daha kim bilir neler söyledi hakkımda. Çantamı alıp ağlaya ağlaya eve gittim. Ben niye sürekli insanlardan kazık yiyorum bilmiyorum. Benim artık insanların iyi olabileceğine dair hiç umudum kalmadı.

Bugün hayatımın kazığını yedim?