Ya aklımda şu var koca 1 yıl ve 1 yaz işsizdim bu arada bulamadım. Çünkü benim yirmili yaşlarım aşırı verimsiz geçti. şu an misal tüm arkadaşlarım hayatlarını kurmuş iken ben kuramadım o yüzden aşırı Yalnızım. Ben hem kursa gidebileceğim hem part time iş istiyorum. İş de sanatla ilgili olsa misal Edebiyat, işte blog yazarlığı işte sanatla ilgili satış işleri gibi gibi ve benzeri Sanat 🎨 ile ilgili işte bu mümkün olabilir mi? Ve bu gibi işleri nasıl araştırılabilirim? Misal sabah kursa öğleden sonra akşama kadar part time bir işe akşam da kpssye hazırlancam. Birde bu fikri kime danışabilirim? Bunu kimler bilir? Lütfen fikir.
Hiç bir şekilde iş bulunmazken istediğim gibi iş bulmak daha mı zor?
Maalesef gelinen konum şu ki maliyet artışları ve kur fiyatları bir çok işletmeyi olumsuz etkiledi. Özellikle ihracat yapmayanlari ve ihracat yapan da faizlerin yüksekliğinden dolayı işlerini ceviremediği için konkordato yoluna gidiyor. Bir de siyasi olaylar bunu zorluyor. İş bulma imkanı artık o kadar zor ki çoğu şeyi otomasyon sistemine atıyorlar ve yakın gelecekte yapay zeka çoğu işi eline alacak. Bugün okudum daha orta derece ülkelere ne zaman gleir bilinmez ancak 2027 yılında gelişmiş çoğu ülkede tekstil artık robotların elinde olacak gibi. Buda maliyetten geride kalan ülkeleri etkiler ve sektörleri böyle bitirirler. Şu an yapabileceğin iş meslek yoksa mağazalardaki part time işler olabilir. Kalan zamanda kurs imkanı olur. Çünkü diğer yerlerdeki part time işlerde daha düşük ücret veriyorlar. Tabi bu çalıştığın şehire göre de değişir. Çünkü işveren de bir kapitalisttir alt tabakaya göre. İstediğini vermez sana ancak kurumsal olanlarda ücret bellidir. Kalan zamanda KPSS çalışılabilir.
Yorumunuz için o kadar teşekkür ederim ki. Evet ben tekstil şehrinde yaşıyorum Bursa'da Bursa gibi yerde iş yok. Bulamıyorum belki yüz yere başvurdum. Birde daha, önce başvurdum iş yerlerinin iş ilanlarını görüyorum internette o beni çok üzüyor. Maalesef işler yok ülkeyi maf ettiler bitirdiler. Birde işler çok aşırı zor Pazartesi araştırcam part time iş.
Oart time sıkıntı bu dönemde ancak dediğim sektör de bir nebze daha bulunabiliyor. Yaşadığınız şehirde olanak olabilir. Dediğim gibi bu sektörle ilgili bir makaleyi bugün okudum. İnşaallah bulursunuz. Başarılar...
Bak şimdi anna avrat küfür etcem şöyle diyenlere o kadar sinir oluyorum ki arıyorum zaten yok Allah kahretsin yok köpek gibi iş arıyorum ben nerde var sürekli kapanıyor her yer işçi çıkıyor bitirdiler Türkiye'yi 25 yılda maf ettiler