Zaten 1. Yıl lise 5 gibi kendi gözlemim ve duyduğuma göre çevremden. Seçtiğin bölümdekilerle ortalama aynı zeka seviyesine ve kısmen hobilerle bile sahip olabilirsin. Bence gitmeyi düşünüyorsan yapman gereken şey rahat olup kendini geliştirmeye odaklanmak, zaten her cinsten insanla da denk gelebilirsin genel ortamda. Öncelikle gözlemleyip anlayıp ona göre hangi arkadaş ortamı sana neler katar analiz edebilirsin.. pek bi fark yok, sadece karakteri daha çok oturmuş insanlar, daha ciddi olunması gereken zamanlar belirli yerlerde. En azından ben öyle düşünmüyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
11 ayGitmeden de hazır olman çok zor zaten. Öncelikle sakin ol, sınıfında ki ve kampüste ki çoğu kişi seninle aynı duyguları yaşayacak. O yüzden gerilmene gerek yok, zaten yeni üniversiteye başlamış bir sürü insanla tanışacaksın.
Çekingen olma, bir topluluk görürsem hemen aralarına girip selam ver kendini tanıt tanışma derslerinden sonra.
Hocalar seni yönlendirecek, bölümünle ilgilenen hocalar gelip sana neler yapman gerektiğini söyleyecek. Unutma, hocalar da yeni olduğunuzun farkında ve bu işi yıllardır yapıyolar. İlk tanışma derslerinde hocaların dediklerini not almaya çalış. Heyecanla unutabilirsin söylediklerini. İlk dönemler zaten liseden pek farklı değil ama daha özgürsün.
Orada bir çok inançtan, görüşten, sosyo-kültürden insanlar tanıyacaksın. Kendin olmaya çalış çünkü bu kadar çeşitliliğin içinde göze batman falan söz konusu değil zaten. İletişime açık ve rahat olmaya çalış, kendinden başkası gibi görünmek yorucu bir süreç olur.
Eğlenmeyi ihtmal etme, sen artık ünilisin yani eğlenmen gerekiyo yoksa 4 yıl ya da 2 yıl cidden geçmez. Ayrıca üninin ilk günü asla unutulmaz. O yüzden tadını çıkar.10 Yorumla
11 ayAsıl zor kısım başlıyor ama aynı zamanda kendi ayakların üstünde durduğun kim olduğun hayata karşı duruşun insanlarla iletişimin bunlar çok güzel şeyler başarılar dilerim inan bana zor ama liseden daha güzel
00 Yorumla
11 ayDirekt sınıfa gir konuş arkadaşlarınla tanış hiç utanma. Samimiyeti kurduktan sonra zaten fazla bir şey kalmıyor derslerine odaklan asıl önemli olan dersler. Zamanla o çekinceli tavrın biticek merak etme.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç, seninle aynı duyguları yaşayan çok fazla insan olduğunu bilmelisin 🧡 Üniversiteye geçiş süreci, hayatında büyük bir dönemeç ve bu hisler tamamen doğal. Herkesin geçiş süreci farklıdır ve bu sürece alışmak zaman alabilir.
Endişelerini, korkularını kendine gizlemek yerine belki ailenle ya da arkadaşlarınla paylaşabilirsin. Onların desteği seni motive edecektir. Ayrıca unutma, yeni başlangıçlar aynı zamanda yeni bir macera demektir. Kendine karşı nazik ol, her şeye bir an önce alışman gerekmediğini unutma. Sen bu süreci en iyi şekilde yönetecek olgunluktasın 💪✨ Adım adım ilerle, bu sürecin sonunda seni nelerin beklediğini görmek için sabırsızlanıyorum. Her zaman öğrenmeye açık ol, eğlenmeyi ve yeni dostluklar kurmayı da ihmal etme 🍀 Unutma, yalnız değilsin!11 Yorumla- 11 ay
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
10 ayZamanla bu heyecanını aşarsın bence kendine iyi bir çalışma programı hazırla ve buna kesinlikle uy inan bu geçici bir durum...
00 Yorumla
11 ayHep kendi çevrende olduğun için çevrende senin değerlerine , görüşlerine göreydi.
Ancak üniversite ortamında binbir çeşit insan var , göreceksin ki ne davranışlar gösterecekler. Hepsine alışman çok zor olacak.
Ve arkadaşlıklar gerçektende iyi seçmeli ve ona göre yatırım yapmalısın. Her dönem geçtikçe etrafındaki insan sayısı azacalacaktır.
Bol şans çünkü ihtiyacın olacak.
Saygılarımla😊11 Yorumla- 11 ay
Ha! Unutmadan, akademik olarakta şunu sakın unutma:
Kalem sendeyse , silgi öğretim görevlilerinde.
Haklı olsan bile hakkını bulamazsın.
Ne isterlerse yapacaksın.
Hazır hissetmemek aslında düşündüğünden daha normal, çünkü yeni bir hayata giriyorsun ve kimse gerçekten “tam hazır” olmuyor. Kendinden bir anda uyum sağlamanı beklemek yerine küçük adımlarla ilerlersen süreç daha yumuşak geçer. Zamanla hem ortam hem sen değişirsin ve bir bakarsın o yabancılık yerini tanıdık bir hisse bırakmış.
00 Yorumla
11 ayÜniversite değişik ama keyifli bi ortam. 18 yaşından 45-50 yaşına kadar insanın olduğu, iş hayatını değilde ilerde iş hayatındaki müşteri portföyünü oluşturup kendini geliştirebileceğin bi yer. Bide belki çok klasik olucak ama genelde okul bitince dost sandıkların yazmıyor, okuldayken hiç konuşmadığın insanlarla dost oluyorsun😄
10 Yorumla
11 ayYa valla panik yapıcak ya da hazır hissetmeyecek hiç bir şey yok normal üni işte ben şu an 2. Sınıfa geçicem 2 arkadaşım var sadece gerisiyle muhattap değilim gerekte yok herkese güvenmemek lazım onun haricinde bence dersler önemli derslere odaklan daha çok gerisi olursa olur olmazsa da çok önemli değil
10 Yorumla
11 ayAklım bir karış havadaydı ben üniversiteye gittiğim sıra, farkındalık yaşı her yıl küçülüyor. Sana tavsiyem gider gitmez sosyalleşmeyip gözlemlemen olur. Her nesilde işe yarar bu.
00 Yorumlaben hiçbir sene başlangıcında hazır olmuyordum. sana en büyük tavsiyem alttan en fazla 2 3 ders bırakmaya çalış ve hicbir dersten devamsızlıktan kalma. kalırsan nottan kal
00 Yorumla
11 aySaf görünme iyi arkadaşlar bulundur yanında yalnız kalma yalnız hissetme ve en önemlisi kimseden de korkma
10 Yorumla
10 aygitmemeni tavsiye ederim, muhtemeen aile baskısı görüyosndur da, hayatından 2-4 yıl boşa gidecek
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 388 cevap paylaştı. Hazır olup okuyanı binde birdir zaten. Soğuk suya girmek gibidir üniversitesiteye başlamak. Başta ürkersin, korkarsın sonra alışır ve sıkılırsın.
00 YorumlaOkulu 1 sene uzat ama çok uzatma, okulu 1 sene uzat ve üni hayatını yaşa, ev ortamından çok daha iyi, tabii düzgün bir arkadaş grubun olursa.
00 Yorumla
11 aygitme gerek yok
üniversite diye bir şey kalmadı bu ülkede
boşa gidersin
sosyal arkadaş için diyorsan ayrı00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 732 cevap paylaştı.
11 aySorun net değil kendini ifade etmeyi beceremiyorsun ponçik üniversiteye başlayacak mısın henüz lisede mi okuyorsun
00 Yorumla
11 ayÜniversiteyi baba ocağında kalarak okuma ı tavsiye ederim
036 Yorumla
Soran11 ay1 saat mesafe çokta uzağa gitmiyorum zaten😕
- 11 ay
Hiç bekleme git. Akıllı köprüyü bulana kadar deli dereyi geçer, hayatındaki diğer sorunların için de geçerli 🫡
Soran11 ayYani iyi bir şey miydi bu😄
- 11 ay
Tabi ki, çok çok bir hata yapmış olursun ve ders çıkarırsın sana bir şey katar. Bölüm neydi buarada
Soran11 ayHata olan ne işte 😄
- 11 ay
Senin durumunda yanlış bölümü seçmekten daha kötü bir hata olamaz herhalde, şehir dışına vs gitmeyeceksin
Soran11 ayBende isterdim şehir dışına gitmeyi ama açıkta kalmamak için yazdığım yer geldi 🥲
- 11 ay
Erkek değilsin acilen yuvadan ayrılıp kendi yolunu çizmek hayata atılmak gibi bir toplumsal baskın yok. Hayalindeki bölümü kazanana kadar çalış, bu günler geri gelmeyecek
Soran11 ayİşte ben erkek gibi düşünüyorum sanırım 😄 aile baskısı varken onlara yakın olmak benim için hayal kırıklığı oldu bir yandan avantaj olsa da istediğim şey bu değildi
- 11 ay
Sen kız çocuğusun sen evlenene kadar ailen senden sorumlu, bunu bilerek daha geleceğe yönelik kararlar ver
- 11 ay
Ülkemiz sırf zaruriyetten istemediği bölümü lanet ederek okumuş insanlarla dolu, onlardan biri olma
Soran11 ayTabi orası öyle ama çocuk muamelesi de bir yere kadar ayrıca bölümüm hoşuma gitti o açıdan sorun yok sadece özgürlük kısıtlanması benim için tahammül edilemez bu bütün yılımı etkiler çünkü
- 11 ay
Şehir dışına da gitsen para pederin parası olacak. Unutma ki parayı veren emri de verir. Hayalindeki özgürlüğü tadamayabilirsin
Soran11 ayPara bendeyse ne yapacağım da bana bağlıdır
- 11 ay
Yirmili yaşların ortasında/sonlarında anlamaya başlayacaktır arinna, ne kadar çarpıcı sözler de seçsen senin gibi bakamaz şu an
Soran11 ay@Arinnaaa aile baskısı nedir bilir misin çok bilmiş
- 11 ay
Türkiye'de yaşayan herkes aile baskısını bilir, gördüğün baskı seni ailene düşman etmesin
Soran11 ayBenimki ayrı bir boyut alperen bugün yerleşmek için geldim kavga çıkardılar ve şu an hiç okuma hevesim bile yok kaydımı dondurmayı düşünüyorum onca şeyden sonra haksız benim gibi görülüyor zaten doluydum bugün koptu her şey
- 11 ay
Daha önce bir işte çalıştın mı
Soran11 ayKısa süre
- 11 ay
Elinden gelen bir iş varsa baba evinden ayrılmayı deneyebilirsin, belki böylesi senin için daha iyi olacak ya da ailen ile aran düzelecek
Dene bakalım, en kötü ihtimalle yeni bir tecrübe edinirsin
Soran11 ayBunu düşünüyorum zaten parayı ailemden almak yerine kendim kazanmak istiyorum yük olmamak için ama bunu isteyince de yoluma taş koyan yine ailem oluyor nerede duracaklarini ne konuda destek olacaklarını bilmiyorlar
- 11 ay
boş ver desteği bence kendi başına idare edebilirsin. Başarırsan çok güçlü bir kadın olacaksın ileride
Soran11 ay@Arinnaaa tamam en ermiş sensin ablam 😄
- 11 ay
@Arinnaaa senin benim gibi düşünmüyor, ben boşuna mı burada hayatın tehlikeli diplerine gitmesi için gazlıyorum 🤦🏻♂️. Yaşamadan öğrenilmiyor bazı şeyler, istediğin tecrübeyi aktar...
Ben de kimseyi dinlemedim vaktinde, yine dünyaya gelsem yine dinlemezdim muhtemelen
Soran11 ay@Alpereennnn pardon da tehlikeli dibe gitmek istediğimi nereden çıkardınız? Bağımsız olacağım derken kulüpler de sabahlayayim demiyorum? Tanımadığınız birisi hakkında yorum yapmak daha kolay tabi.
- 11 ay
Açıkçası öyle bir şey kastetmedim. Henüz bu yaşta elinde meslek veya yeterli tecrübe yokken hayata atılmanın kendisi zaten karanlık tehlikeli bir çukurdur, ama dediğim gibi tecrübe için yaşamak gerek. Bu yüzden denemeni tavsiye ediyorum
Soran11 ayHayata atılmaktan kastınız benim düşündüğümle bir değil sanırım.
- 11 ay
Hayata atılmak, kendi hayatını kurmak ve kendi yolunu çizmek 🤔
Soran11 ay+ bunları yaparken dikkatli ve sınırlı davranmak😊
- 11 ay
Yani dikkatli ve sınırlı olmakta fayda var, aksi takdirde yukarıda belirttiğim başarıya ulaşamazsın. Senin durumunda x3 dikkate ihtiyacın var
- 11 ay
@Alpereennnn zor karakter ama ailesi dışındaki insanlar ehlilleştirecektir
- 11 ay
@Arinnaaa umarım başarır, başarsa da kaybetse de buradayız 🙌🏻
Hiç endişe etme daha sosyal daha rahat bir yer hani derler ya yüksek ıq tımarhanesi öyle diyebiliriz
00 Yorumla
11 ayKonfor ortamından çıkacağın icin böyle hissediyrosun ama çıkmadan da kendini geliştirmezsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayÇok insanlarla içli dışlı olma derim.
Mesafeni koru. Sınırlarını bil
Derslerini aksatma.
Aynı sınıftan da birine aşık olma sakın 😂😂
00 Yorumla
11 ayOrtama girince hevesin dahada artar merak etme
00 Yorumlaçünki üni okuyan bitiren ne bok yiceni bilmiyor ucu karanlık
02 Yorumla- 11 ay
Zattiri zurt zurt üniversitesinde zort bölümünü okuyan biri mi bunu diyor
11 ayTakma kafana bir tane yazar şahıs şirketi kur. bi kactane banka ac kredi kredi karti al patlat 3 milyon onuda faize ver her ay 100.000 al oh mis onunlada bide ev al onuda kiraya ver ohoooo Almanya seni kıskansın
12 Yorumla- 11 ay
ne yaşıon deyi
- 11 ay
🚬🚬🚬
Gizli Üye(30-35)11 ayO zamanlar da öyle olur merak etmeyin. Biraz zaman geçtikçe ortama alışırsınız.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayHer zaman gittiğin sıradan bir yermiş gibi kur kafanda
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayGitmezsiniz olur biter eğer okumak için gitmiyorsanız bir anlamı da yok gitmenin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayHiç utanmadan yanlizlik çekmeden git başta herkes grup şeklinde takılacak ama sonra hepsi küsucek o yüzden hemen içlerine girme ağır ol öz güvenli ol pekte bir şeye gerek yok
21 YorumlaBen bunun aynısını liseye başlarken demiştim ve tüm 4 sene cehennem gibi geçmişti. Bence hiç stresli başlama nasıl başlarsan öyle gidiyo
00 YorumlaŞu fani dünyada hiç bir şeye hazırlıklı değiliz ki
00 Yorumla
11 ayBeyin beyin beyin beyin beyin beyin beyin beyin beyin beyin
00 Yorumla
11 ayAlışırsın. İnsan herşeye alışır. Senin gibi düşünen bir sürü kişi var orada
00 Yorumla
11 ayBende kendimi hazır hissetmiyorum dostum sen bana tavsiye ver
00 YorumlaÇok rahat takıl kafani gereksiz şeyler ile doldurma yeterli
00 YorumlaLisenin daha beteri, o yüzden kimseyi kafaya takma ve derslerine odaklan.
00 Yorumla
11 ayKişisel eşyaların için baştan tavrını koymalısın. Yoksa durmadan isterler
00 YorumlaDaha iyi bul tecrübeli bi erkek hazırlatsın seni ☺️
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayBen olsam okumazdım bile çünkü bu devirde okumak demek zaman kaybı gibi bir şey.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 370 cevap paylaştı.
11 ayAynı ben ya hiç gitmek gelmiyo içimden
00 Yorumla
11 ayÜniversite senden hazır olmanı beklemiyor zaten
00 Yorumla
11 ayKimseye güvenme ve derslere odaklan.
00 Yorumla
11 ayAlışırsın zamana ve akışına bırak
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ay2 ye geçtim hala hazır hissetmiyorum desem...
00 Yorumla
11 ayZamanla alışırsın ztn
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 311 cevap paylaştı.
11 ayGidince Alışırsın hazırlanırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayOkusanda bir şey olmuyorsun
01 Yorumla
Cevap sahibi11 ayAdamın yoksa
Gizli Üye(30-35)11 ayMeslek edinip iş hayatına atıl.
00 Yorumla
11 ayBu yıl ben de başlayacağım aynı hisler ya🥲😅
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayZamanı gelince hissedersin
00 YorumlaBende
00 Yorumla
11 ayNe açıdan hazır hissetmiyorsun
00 Yorumla
11 ayNereyi kazandın
00 Yorumla
11 ayKeşke bana gelseydi
Bu yıl gelmedi00 Yorumlaİlk zamanlar öyle olur... bölümün ne