20 sene bu işten geçindim. İstediğiniz her konuda yardımcı olabilirim:
Programlama dilleri, yazılım, SEO, online pazarlama, affiliate marketing, dijital müzik yapımı, oyun yapımı gibi konularla ömrüm geçti. Ve Amerikan İngilizcesi ve aksanına çok ilgiliyim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Merhaba ben yazilim okuycam universitede okan universitesinden mezun olmam bana is buldururmu
Okan üniversitesi neresi? Hangi bölümden mezun olursan ol, kendini geliştirmene bağlı olarak iş bulabilirsin ancak. Okurken teorik bilgileri öğrenmekle beraber durmadan pratikte çalışman lazım. Benim diplomalarım beş para etmez mesela.
Ama iş yerim ona bakıyo oda lazım çok iyi donanım olsamda mesela bu işde bilgisayar programcılığı okusam iyi bi maaş alırmıyım
Tabi diploma iyi olursa giriş anahtarı daha kolay çalışır ama yine yeteneğin önemli
Çok iyi bilsen neler geliştirmek istersin
Valla uygulama site oyun herşeyi isterim sınırsız projem var peki bilgisayar programcılığı olsa yetermi 2 yıllık yani iyi maaş alırmıyım senin maaş kaç
Ben maaşla çalışmadım ki hiç. Ürünler sattım. Öyle her şeyi isterim deme. Belirli hedeflerin olsun. Mesela aynı anda oyun ve websitesi değil, örnek web tabanlı uygulamalar yapacağım diye hedef koy ilk etapta
Alakasız diplomayla bile iyi maaş alan var
Bu sitede bir bilgisayar programcısı 90bin maaş aldığı söylüyo 21 yaşında mezun olmuş 3 yıldı aynı yerde diyo yazılıma talep azalıyo iş uok bilgisayar programcılığında iş var haklımı
Bide şunu merak ediyom müzik yapıyonmu
Evet yüzlerce beat yaptım rap de yazdım. 15-25 yaş arasında.
Mükemmel benim bi arkadaşda yapıyo rap müzik daha çok mix master yapıyo şarkısını söylüyor bu iş asıl kazançlı gibi
Tabi müzikte tutan her zaman daha şanslıdır zengindir. Yazılımı milyon kişi yapar, müziği azınlık başarır
Beat satıyon mu hala mesela boombap bi beati kaça satıyon
Hayır beat satış yapmıyorum. Ama tarzım 90lar boombap ve gangsta rap. İngilizce raplerim de vardı. Üstüne gitmediğim için pişmanım. Ama artık rap çok bozdu. En sevdiğin 5 rapçi kim
Oldscholldan ceza allame hidra cashflow massaka olabilir. Ama daha çok yeni nesil seviyom o daha dolu olan gürültüsü hoşuma gidiyo uzi lvbelc5 blok3 gibi sanatçılar daha çok hoşuma gidiyo saydığım oldschoollar artık insanlar için yetersiz kalıyo yeniler eskileri her zaman yenicek gibi beni bu saydıklarımda eskiyecek yenileri gelcek.
Amerika'dan kimler var ilk 5?
Yok
Saydıkların rapçi değil ama. Medyatik fenomen onlar
Bende c# öğrenmeye başladım
Efsane seçim. 12 dil üstünde çalıştım ama C# söz dizimi olsun, okunulabilirlik olsun en iyisi hala bana. Ama son zamanlarda daha basit ve hızlı olsun diye JavaScript teknolojilerine geçtim çoğu şey webte halledilebiliyor.
Evet başlangıç için kolay da birçok alanda kullaniliyo bide
Aslında aşırı kolay değil. C# orta seviyeden biraz daha zor. Python, PHP filan kolay
Evet pytona kolay diyolar ama ona başlamadım hiç
Şöyle görsellere bak bir. Python syntax yaz. Bildiğin kısa ve tek kelimelik ingilizce komutlarla çalışan aşırı kolay bir dil. Python 1/5 ise C# 4/5 zorluk
Hadi ya o zaman c# öğrensem çoğu dili daha rahat ogrenirim
Evet. Kaliteli ve çok yönlü bir seçim. Koskoca Microsoft var arkasında. C# kapsamlı öğrenirsen hepsini öğrenmen çok kısa sürer. Ama tutup da C++ gibi dillere geçersen onlar zor, ama onlara bu devirde ihtiyacın olmayacak sistem yazmadığın sürece
Çok farkı var mı c ve c++ nin c# ile illa c ve v++ öğrenmem de gerekir mi
Hayır tutup da çok dip seviye sistemler yazmıyorsan gerek yok C ve C++ çok ağır kalır. Zorluk 5/5