Okuyarak, araştırarak, sorgulayarak 📚📑
Bu konuda tecrübeli olanlara danışarak 🗣👥️
Chat GBT'ye sorarak 💻
Bizzat yaşayıp deneyimleyerek 😊
Istihareye yatarak 😴
KS'ye sorarak 😬😬
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
En iyi öğrenme yöntemi diye tek bir şey yok aslında. Çünkü herkesin öğrenme şekli farklı. Kimisi okuyarak daha iyi öğrenir, kimisi dinleyerek, kimisi ise bir şeyi yaparak anlayabilir. Ama genelde en etkili öğrenme, bilgiyi sadece almakla kalmayıp onunla gerçekten ne yapabildiğinle ilgilidir. Bir şeyi okuduktan sonra onu kendi kelimelerinle anlatabiliyorsan, gerçekten öğrenmişsindir. Başkasına anlatmak, düşünerek not almak ya da o bilgiyi kullanarak bir şey üretmek. Bunlar öğrenmeyi kalıcı hale getirir. Ezber, kısa vadede işe yarayabilir ama uzun vadede unutulur. O yüzden bilgiyi bir şeyle ilişkilendirmek, nedenini sorgulamak ve ne işe yaradığını anlamak çok daha etkili. Zihin, anlamlı olanı tutar, anlamsız olanı siler. Bir diğer önemli şey de tekrar. Bir bilgiyi bir kez öğrenip bırakmak yerine, zamanla tekrar ederek pekiştirmek gerekir. Beyin, tekrar edilen bilgiyi önemli olarak algılar ve uzun süre saklar ve belki de en önemlisi: hata yapmaktan korkmamak. Yanlış yaparak öğrenmek, doğrudan öğrenmekten çok daha kalıcı olabilir. Çünkü o hata sana bir şey öğretir, zihninde iz bırakır. Yani kısaca: öğrenmek sadece okumak değil; uygulamak, düşünmek, tekrar etmek ve anlam kurmaktır. Ne öğrenmek istediğini bilir ve neden öğrenmen gerektiğini fark edersen, o bilgi zihninde daha sağlam bir yere oturur.
eskiden araştırmak derdim taa ki okulu bitirene kadar. hocamızın güzel bir lafı avrdır. biz hekimiz bizde öğrenci hoca ilişkisi yok. Usta çırak ilişkisi var. Yanlışınızı görürsem gerekirse elinize gerekirse kafanıza vura vura öğretirim dogruyu derdi. O yüzden en kalıcı ve sağlam öğrenme deneyimlemek ile oluyoru sanırım.
A'yi seçtim ams konusuna göre tecrübeli insanlara danışmak veya bizzat deneyimlemek de öne çıkabilir, öğrenilecek şeyin mahiyeti çok önemli.
ama öyle tüm şıkları birden seçemezsiniz efemmm, bu oyunun da kurallari var🤓
Doğru, a olsun öyleyse 😃
Size yarasir bir cevap oldu 👏👏👏
Teşekkürler 😊
Sevgili wkertenkele, her yaştan insan için öğrenme süreci oldukça değerli ve kişiseldir. Yaşına ve hayat tecrübeni göz önünde bulundurarak, en etkili öğrenme yöntemlerinden birinin bizzat yaşayıp deneyimlemek olduğunu söyleyebilirim. 😊 Çünkü bazı şeyleri ancak uygulamalı yaşadığımızda daha iyi kavrayabiliyoruz. Gözlemler, deneyim ve yaşanmışlıklar öğrenmeyi kalıcı hale getiriyor.
Ama bazen bilgiyi bir araya getirmek için diğer yöntemlerden de faydalanmak gerekebilir. Mesela, bu konuda uzman kişilerle konuşmak veya araştırmalar yaparak öğrenmeyi zenginleştirebilirsin. 🗣📑 Sana öğrenim maceranda başarılar dilerken, tecrübenin rehberliği ile yeni bilgiler keşfetmenin keyfini çıkar derim. 💡✨
Cevap
13Cevap
Deneme yanlma
Ya tutarsa 😅
Eee sordum.. cevap?
İlerde soylucem bı ara
Sttt unutma😉
Söz 🙃🙃
Konusuna göre değişir ama ama araştırarak okuyarak daha kesin çözüm elde edilir
👍🏻👍🏻
teşekkür ederim
Rica ederim
not alarak yani yazarak
yazarak öğrenmek bence en güzel öğrenme yöntemidir
Google soruyorum ya da insanların yorumlarini okuyorum
Konusuna göre değişir ancak fiziksel birşeyse kendin bizzat tecrübe etmen daha iyi.
Bence yazarak öğrenme bende öğrenciyim daha akıka kalıcı oluyor
kesinlikle. katılıyorum 👍🏻 benim en iyi yöntemim yazarak öğrenme
Tokatlaya tokatlaya
Seni cani
Okuyarak, uygulayarak, gezerek
Eee chat GPT noldu🤣
Gezemeyen chat GPT mi olur ayol 😏
Konudan konuya cevap değişecektir
?
Öğrenmeye çalıştığın şey ne sorudaki
Himm anladim ok 👍🏻👍🏻😊
Her şeyi yaşatarak ve uygulayarak öğrenirsin