El yazım günden güne okunamaz hale geliyor 🥺 ama yine de bir düzenim var 😬
Ders ağırlıklı gibi olsa da sorum, aslında hayatın her alanı için geçerli.

El yazım günden güne okunamaz hale geliyor 🥺 ama yine de bir düzenim var 😬
Ders ağırlıklı gibi olsa da sorum, aslında hayatın her alanı için geçerli.
hızlı değil, yavaş yavaş hazmederek ve anlayarak ilerlemek. yeterli ölçüde tekrar yapmak. doğru bir öğretmenden öğrenmek. zihni öğrenmeye mani olan engellerden temizlemek. belirli ve net bir hedefi olmak. az yemek. az konuşmak. iradeyi güçlendirmek. doğru bir ortamda çalışmak. not alarak ilerlemek. tüm bunlar öğrenmeyi kalıcı ve kolay hale getirecektir.
Bence öğrenmenin kolay bir yolu yok yani bu hayatta iyi ya da kötü bir şey çok öğreniyoruz ama bunun için zaman harcıyoruz yani kendimizden fedakarlıklar yapıyoruz. bir şeyi öğrenmek için ilk önce kendimizi hazır hissetmeliyiz öz güvenli olmalıyız yoksa dinlesek bile anlamayız ya da unuturuz. sürekli çalışmalıyız ve tekrar yapmalıyız. bilgiyi doğru yerlerden öğrenmemiz de gerekiyor yanlış bilgi bizi hataya götürebilir çünkü. yani kısaca zaman ve enerji harcamak gerekiyor bir şeyleri öğrenebilmek için.
Kendini keşfetmek. Yazarak mı okuyarak mı yoksa dinleyerek mi öğrendiğini bireyin kendisi keşfeder.
Teşekkürler
Öğrenmenin en kolay mı bilmiyorum da en etkili ve kalıcı yolu öğrendiklerini başkasına anlatmaktır.
Cevap
11Cevap
Rahatsiz oldugun konudan tavsiye vermek istiyorum, yazıyı bastırarak yazmalısın daha güzel yazacaksın
Evet ben denediğim için öyle düşündüm 😊
Rica ederim🌸
Şahsen ben de yazarak çalışmayı severim özellikle not almayı ve önemli yerlerin altını çizmeyi çok severim en çok sevdiğim ders çalışma metodu diyebilirim sonra O yazdıklarımı okumayı da tekrar etmeyi de severim
Bana göre dinlemek ve not tutmak bence en iyi ve kolay öğrenme yöntemi.
Sık sık tekrar.
Yaşamak yeğenim
Taktik değiştirmek gerekir 😃
Günlük hayatta uygulamak
Tecrübe etmek 😅
İnsan önce kendi öğrenme stilini keşfetmeli.
Anlamaya çalışmak
Bence yazarak calismak
Benim yazım karınca duası gibi
Yazarak tatlım
Tekrar etmektir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?