Babam türk annem suriyeli. Zaten suriyede doğdum arapça da biliyorum. Bu sene univeristeden mezun oldum ve iş yeri açacağım. Kararsizim. Linclemeyin ama benim annemin memleketinden biriyle evlenmek istiyorum. Çünkü Ankara 'da yaşıyorum kürdüm , arapça konuşuyorum ve yari suriyeli olduğum için nerden baksaniz ırkçılığa uğruyorum. Annemin memleketindeki kişiler genellikle türkmen veya suriyede yıllardır yaşamış türkler. Yani ırkçılığa uğramam onlar arasında ve tam benim gibiler yani ben de suriyedeyim ve ben de türküm falan. Ankara 'da kalıp burada çalışırsam evlilik gibi bir düşünceyi unutmam lazım cunku anlasamam. Bu yüzden aslında suriyeye dönüp orada çalışırsam kendim gibi insanlarla daha çok tanışırım diye düşündüm ve sebep budur tamamen. Siz ne düşünüyorsunuz? Bazıları bana bu işler nasip işi nasibin de ayağına kadar gelir düzenini bozma diyen oldu bazıları da sana benzeyen insanların olduğu yerde kal dedi. Kararsizim
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Türk müsün Kürt müsün Suriyeli misin akraban kürtsen nasıl Türkmen bu nasıl bir soy ağacı fşfşffşf
Babam türkiye kurtlerinden
Annem suriyeli
Ben suriyede doğdum
Ve doğduğum bölgede genelde yıllardır suriyede yaşayan türkler ve türkmenler yaşıyor anladın mı
Bunu demek istedim
Anladım hayırlısı olsun
Teşekkür ederim ❤
Bazen şartlar zordur daha kolaya seçenek insana cazip gelsede senin için zor gelen seçeneği dene
Ya aslında suriyeye gitmeyi çok istedim ama turkiyeye de alıştım zor geliyor seviyorum burayı yani.
Suriyede üstelik savaş devam ediyor akrabalarımla konuşuyorum elektrik yok su yok hayat şartları hala çok zor. Kararsizim
İşlerin normale girmesi zaman alacaktir daha orada eğer burada rahatım iyiyse boşa macera arama hem çoğu kişi pek aldırmaz başka milletten olmana gereksiz konuşanlara pek aldırma keyfine bak
Yoruldum ya inan anlaşamıyorum insanlarla burada.
Suriye işi olmazsa doğuya taşınacağım
Etrafında. Duyduğun hersozu duyma şu an o konuda hassaslastigin için her söylenen batar biraz akışına bırakıp daha rahat ortamlar kur kendiliginden düzelir
Annenin yanına gitsen iyi olur
Annem burada?
Annenle beraber suriyeye gidin
Yok burada kalacağım 🤣 türkiye cennet
İyi gidin nargile için sahilde 🖕🏼
Yok turkiyedeki sahillerde içeceğim bu ülkenin vatandaşıyım ben 😁🤣
Nargilenin hortumunu büyük kalın seçmelisin
Evet öyle yapacağım
Sen iyi biliyorsun çünkü
İyi öyleyse senden bildirim bekliyorum anladın sen 😉
Ahlâk sıfır ya sen de
Adamlık da sıfır
Allah korkusu da sıfır
En büyük günahlardan birisi zaten bir kadının namusuna leke atmak da neyse boş ver. Yazma bana bir daha
Ne alaka
Kötü konuşuyorsun benimle neden?
Alırım gönlüni gel sen
Haklısın. Hangi bölümden mezun oldun?
Eczacılık
Qatar BAE falan düşündün mü hiç
Dilin de var ne güzel
Oradan daha varlıklı bir eş bulabilirsin kendine bence.
Hemde çalışır daha iyi maaş alırsın
Onlarla anlaşamam ya
Zaten ben kürtler içinde kürtçe bilmediğim için dislaniyorum ayipliyorlar
Türkler içinde suriyeli ve kürt diye dislaniyorum
Suriyeliler içinde de kürt diye dislaniyorum 🤣
O araplar zaten suriyelilerle hiç anlaşmazlar hele benimle asla.
Ülke olarak da katara gitmeyi çok düşündüm iş için ama eczacı almıyorlar ihtiyaçları yok petrol mühendisi dis hekimi ve kadın doğum uzmanı alıyorlar sadece
Kuveyt ya da arabistan da düşünebilirsin bence ya maaş iyi olduktan sonra gitmeye değer
Suriye güzel ağa yaşanır
Baban turk annen Suriyeli ise sen nasıl kurt sun
Babam aslen kürt
Haliyle ben de kürdüm hatta ısmim bile kürtçe direkt isimden anlıyor millet.
Ve ailede zaten arapça konuşuyoruz 🤣 dusun yani hem anne tarafından hem baba tarafından gelen ozelliklerimle tam ırkçılığa uğrayacak biriyim 🤣 suriyede cocuklugumu gecirdigim için zaten türkçeye dilim dönmüyor çok bu yüzden suriyeye gitmek istiyorum açıkçası yordu bu memleket beni ya
Valla sorun biraz karmaşık turkmenlerin arasına gidicem demişsin kürt demişsin anlmadim çok ama yolun açık olsun savaş bitti bencede her ağaç kendi toprağında yetişir
Ya dedim ki suriyedeyken yaşadığımız yerlerde benim gibi olan insan çok.
Aslen türk olup suriyede yıllardır yaşayan hatta suriye vatandaşlığı alan da var. Onlarla daha çok anlaşırım çünkü benim gibiler.
Bunu dedim
Peki ama sen bilirsin yani bi kıza neden ırkçılık yapilsinki erkekler hadi savaştan kaçtı diye zorbalaniyor da kadınlar bilmiyorum
Asıl kadınlar zorbalık yapıyor erkeklerden pek bir şey duymadım.
Siyasetle alakam yoktur da çok siyasetle alakalı tartışmaya çalışıyorlar anladın mı
Ismime çok laf atıyorlar mesela.
Ailemle evde arapça konuşuyorum annem telefon ediyor mesela açmak zorunda kalıyorum arapça konuşuyorum haliye bu yüzden suri suri diyen var 🤣
Univeristemize birkaç mısırlı suriyeli öğreci falan var tercümanlık yapıyorum yardımcı oluyorum. Okulda da zaten çok gruplaşma var türkler bir tarafta araplar bir tarafta ben de tam ortada kaldım ne bu grupla arkadaş olabildim ne de obur grupla 🤦🏻♀️🤣
Seni seven sahip çıkan bi erkeğe bakar
Tanismk isterim izin verirseniz
Burada