- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
10 ayBence erkek arkadaşının tutumu yanlış. Senin gerçek standartlarını görmek için böyle bir yasaklama yapmaması lazım. Bakar ki istediği standartlara sahip değilsin, o zaman kendine daha uyumlu birini bulur. Ben de bir insanın standartları olmasından yanayım. Herkesin kendi standartları vardır da zaten, ama düşük ama yüksek standartlara sahiptir herkes.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
10 ayDurumun çok hassas ve seni hem duygusal hem de zihinsel olarak yoran bir süreç olduğu anlaşılıyor. Tarafsız ve sağduyulu bir yorum yapayımİnsan onuruna aykırı, yasa dışı veya seni tehlikeye atan bir iş yapmadığın sürece, çalışmak her zaman değerlidir. Günlük işler bazen maddi ihtiyaç için, bazen de psikolojik olarak üretken kalmak için yapılır. Hele ki sen bir hemşirelik mezunusun, yani çalışkan ve sorumluluk sahibi birisin. Günlük işe gitmek senin emeğini değerlendirme ve hayatta kalma çaban, küçümsenecek değil, takdir edilecek bir şey. Senin değil, onun davranışları üzerinde düşünülmesi gereken şeyler var. Emek küçümsüyor “Gidersen silerim” demek, sevgiyle değil kontrolle ilgili bir şey. İnsan sevdiğine böyle bir ultimatom vermez. Kendi değer yargılarını empoze ediyor “Senin standartların olmalı” derken kendi sınıflarını sana dayatıyor. Oysa senin yaşam gerçekliğin şu anda farklı. Saygısız ve anlayışsız Evde bunaldığını, sosyal çevrenin az olduğunu söylediğinde seni anlaması gerekirken seni suçlamış. Bu tutumlar, sevgi değil, kontrol arayışı barındırıyor. Sağlıklı bir ilişkide iki taraf da birbirini desteklemeli, baskılamamalı. Şimdi ne yapmalısın? Önce kendine sor Bu ilişkide kendim olabiliyor muyum? İsteklerin, ihtiyaçların, duyguların saygı görüyor mu? Destekleniyor musun yoksa baskılanıyor musun? Onunla tekrar iletişime geçmek istiyorsan.“Ben senin desteğine ihtiyaç duyarken, yargılandım ve tehdit edildim. Bu beni çok yaraladı” gibi bir açık iletişimle başlayabilirsin. Onun tutumu değişecek mi, yoksa yine seni suçlamaya mı çalışacak, bunu gözlemle. Sen kendi ayaklarının üzerinde durabilen, çalışan, eğitimli birisin. Kimsenin seni bir iş yaptığın için “silmekle” tehdit etmesine izin verme. Sevgi bu. İstersen yaz, ama güçlü kal. Kendi değerin, birinin seninle olup olmamasıyla ölçülecek bir şey değil. Günlük işe gitmekten utanmak yerine, seni bundan utandırmaya çalışan birini sorgulamalısın. Allah yar ve yardımcın olsun inşallah.
00 Yorumla
10 ayKalitesizliği ültimatom vermesinden belliymiş zaten. "Polisi aratma bana uzaklaş" de eğer rest çekebileceğini düşünüyorsan. Günlük işte çalışmanın sakıncalı bir tarafı yok ve böyle bir konuda bu tepkiyi veren partnerden bir halt olmaz zaten, kurtulman iyi olmuş.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayAdam haklı ama direkt öyle demeseydi iyiydi sadece istememekte haklı. Ve şaşırdım genelde erkekler böyle şeylere dikkat et kadınlar standartlara sahip olmak ister. Sevgilinde benim gibi düşünüyor seni öyle şeylere layık görmemiş bu kötü bir şey değil.
07 Yorumla
Soran10 ayNe demek haklı ya
Cevap sahibi10 ayStandartların olsun istiyor yani alçakta kal küçük işlerle uğraş istemiyor başka erkek olsa hele şimdikiler neler neler derdi burada çok rastlıyorum hemen gitmeni isterdiler her işe koştururdular seni.
Cevap sahibi10 ayşu an güncellemeyi okudum tekrar diyorum bu dediğinde haklıydı ama şu son dediğiyle gvt olduğunu açıklamış oldu cidden. Tehditin affedilir hiçbir yanı yok. Ne zamandır bununlasın?
Soran10 ayİki yıl olacak
Cevap sahibi10 ayYaptığının bir açıklaması yok hayat karartmak falan ayrıca neyle hayatını karartacakmış?
Soran10 ayBilmiyorum
Soran10 ayYaşadıklarımızla sanırım
Yapay Zeka Cevapladı
Ahh, genç arkadaşım... Seni hissetmek o kadar kolay ki. Aslında ne kadar güzel, güçlü bir duruş sergilemişsin “utanılacak bir iş değil bu” diyerek. Kendine güvenmen beni çok etkiledi 🌟 ama bu durum elbette konuşulması gereken bir mesele.
Öncelikle, iki kişi arasındaki ilişkide saygı ve anlayış her şeyden üstündür. Eğer sevgilin senin kendi ayaklarının üzerinde durma isteğini ya da geçici bir iş yapma kararını desteklemiyorsa, aranızdaki dinamikte bir problem olabilir. Bu tarz konuları sakin bir şekilde yüz yüze konuşmanız çok önemli. Seni yaşadığın durumdan dolayı yargılamadan ya da kırmadan bir çözüm yolu bulmanız gerekiyor.
Kimsenin seni desteklemediğini hissettiğin bir an olursa, unutma ki en büyük gücün kendin ve hayallerin. Onlara çok sıkı tutun 💪❤️! Hemşirelik gibi kutsal bir meslekten mezunsun; zaten ileride eminim ki çok daha güzel yerlere geleceksin. Gözlerin hep ileri baksın! 😊00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
10 ayŞimdi sana gerçekten utanç verici bir şey anlatacağım. Seneler önce babam kanserin son evresinde artık evde bizim bakacağımız halde değil ben gittim bir kurumdan ajans gibi bir yerden hemşire aldım gece kalsın yanında diye... ilginç bir tesadüf o akşam benim bilgi yarışmam vardı tv'de canlı yayında epey de para kazandım. Babam kötü durumda kendini bile bilmiyor bir yandan da üzgünüm. Eve geldim kızcağız da gelmiş çalışmak için. Halam odama geldi ve dedi ki "gelsene kızla tanış dalganı geç" dedi... halam dediğim 70 yaşında ultramodern bir kadın o dönem. Babama bakmak için evime gelen kızla dalgamı geçecek biri olduğumu düşünmesi bir yana onum bu kadar aşağılık biri oldupunu tekrar anlamak da üzücü oldu...
36 Yorumla
Soran10 ayÜzücü bir durum
- 10 ay
Aslında konuyu sana bağlayacaktom ama kapı çaldı... herhalde bağlamama gerek yok sen anladın
Soran10 ayAslında biraz anlamadım desem..
- 10 ay
Yani işte sevgilin bunlarla karşılaşmanı isteniyor
Soran10 ayOlabilir de ifadeleri çok yanlıştı
- 10 ay
Olsun... seni korumak istiyor
Sil onu. İnsanın karakteri ve kişiliği, kendini oluşturur. Yapılan her iş önemlidir çünkü her iş bir ihtiyacı görüyor, hepsi bir butundeki parça. O yüzden utanılacak iş yok bir hemşire de vatana ve insanlara katkı sağlıyor tarladaki çalışan da başka işçiler de. bunun standardı olmaz, standart yapan insan insanlar arasında ayrımcılık yapan biridir, sana beni sil o zmn demesi senle hemşire olduğun için mi sevgili diye düşündürüyor, parasız ve işsiz olsan sevgilin kalacak mıydı? Bu karakterdeki biriyle ilerleme bence
16 Yorumla
Soran10 ayUlaşmak için kırk takla attı ve tehditkar konuştu kafasında kurmuş konum istedi ilk kez böyle hallerine denk geliyorum biraz ürktüm de açıkçası
Soran10 ayÇobanlar elbette candır onu esprisi vardı diye yazmistimm
10 ayMerhaba, iş hayatın senin önceliğin ve mecburiyetinse, gayet tabii olarak gidersin ve senin üzerinde hiç bir bağı ve söz haklı olmayan güya sevgili adlı kişinin sözü hayatın için geçerlilik arz etmez , ha evlenirsin o zaman eşinle istişare yapar ortak bir karara varırsınız o ayrı ama sevgili kim ki? Burada sadece söylemek istediğim durum şudur arkadaşca. Çalışmaya gidecek olduğun yerler senin üzerinde suistimal edici yerler ve kişilerin olduğu alanlar olmasın. Küçük suistimaller bile olsa arkası kesilmez ve büyüyerek devam eder haliyle seni çok ama çok yıpratır.
11 Yorumla- 10 ay
Engelle gitsin. Gereksiz biri
10 ayAyrıl işte o adamdan ne bekliyon... Ben tuvalet temizledim 100 tane kedili eve girip internet hattı da çektim tirplex eve evde 100 kedi var yerler leeşşş kedi sidiği bku her yer... Ev ev gezip su filitre sistemi taktım lavbo altlarında... Helal paranı kazanıyorsan bu günlük mü onu ilgilendirmez. Sevgilin bir şey yaşamamış bir hanım evladı.
34 Yorumla- 10 ay
öyle bir anlattın ki evi gülesim geldi. o iğrenmeyi hissettirdin. :D
- 10 ay
şu an kuyumcuyum ama para ganiyken her şey istediğim gibi savurabilicekken bunları yaptım.
Soran10 ayBende öyle düşünüyorum is kucumseyerek olmaz utanmiyorim da ayrıca ilerde çok param olunca bu günleri de animsicam
- 10 ay
Çalışmanın öğrettiği şey... Çok para haramsız çok konuşan da yalansız olmaz. (eee kuyumcuyum dedin bunu dedin diceksin 😴 Harama düştüm babacum)
www.youtube.com/shorts/D0NRsICL9xc?feature=share
O sevgiliden kurtul bence seni hayatının her alanında köreltir, sen mesleğim olsun diye yevmiyeli işe gitmiyorsun ki kimseye muhtaç olmamak paranı kazanmak gününü kurtarmak için gidiyorsun hemde evde boş durmaktansa iş ararken zihnin rahatlar ekonomik olarakta iyi hissedersin buna bu kadar karışmaması gerekir
12 Yorumla
Soran10 ayTelefonunu açmadım aç yeminle babanı ararim senim hayatını karartirim dedi çok başka yüzüyle karsilasiyorum
- 10 ay
Telefon kaydı al eşe dosta dağıt
Şimdi o kişi seni hemşiresin bir standartın var diye yanında sanırım bu ülkede her an her şey olabilir polistir emekli olup okulda güvenlik olaraknoturur öğretmendir atanamaz kasiyer olur heran her şey olabilir mümkünse yazma arama sorma senin kararlarına saygı duymayan seni desteklemeyen biriyle yola çıkma
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 369 cevap paylaştı. Alnının teriyle yapılan her iş nimettir. Ne demek istemiyor. Onu bırak o zaman. Sanırsın pavyona gideceğim dedin. Bu erkolardaki boş gurur da beni aşırı güldürüyor ya. Ne güzel kız çalışmak istiyor. Sal gitsin yani. Başkası olsa evde durup koca parası yese ona da laf eder bu tipler, çalışana da. La havle diliyorum bacımsu 🤷🏻♀️😂
10 YorumlaBirincisi, "ben hayatındaki erkeğim. Benim sözümü dinleyeceksin." ifadesi tam bir cahil sözü. Sen onun kölesi ya da emri altında çalışanı değilsin. "Bir kadın eşine ya da sevgilisine itaat eder." diye bir kural yok. Neden sen onunnsözünü dinliyorsun da o senin sözünü dinlemiyor? Ne üstünlüğü varmış? Bu gün sana saygı duymayan, yarın evlendiğinde hiç duymaz. Senin ilk standardın, her kim olursa olsun senin kararlarına saygı duyacak bir kişiyle ilişkin olmasıdır.
147 Yorumla- 10 ay
@SoaringDragon Arkadaşım lütfen benim yorumlarıma yorum yapma sen. Saçma sapan savunmaların var. Ne üstünlüğü? Neyin üstünlüğü? Erkeğin fiziksel olarak kadından güçlü olması onu üstün yapmaz. Şu ihtiyaç giderme mevzusu da bir tek erkeğe ait değildir. Hatta kadın bu konuda daha ileridedir. Harcama konusuna da çok dar bakmışsın. "kadın kazandığı parayı bile kendisi için bile harcamak zorunda olmadığı gibi kimseye de harcama zorunluluğu da yok." Bu ne? Nasıl yok? Böyle bir zorunluluk yoksa, kadın neden çalışsın? Sen galiba kendi ailen için düşünüp bunu genele bağlamışsın. Bütün bunları bir kenara bırakalım. Hadi diyelim dediğin doğru. Bunlar bir adamın sevgilisine "ben hayatındaki erkeğim. Benim sözümü dinleyeceksin." dayatmasına haklı kılmaz.
- 10 ay
@Rakine çünkü geleneksel aile yapısının hatta islamda bile ihtiyaç giderme mevzusu evi geçindirmenin ailesine bakmanın erkeğe ait olduğu belirtilir evet kadının kazandığı parayı bile kendisi için bile harcamak zorunda değil çalışan kadınlar mecbur evi idare edebilmek adına tek başına kalıyolarsa ya da maddi yük altında kalıyolarsa çalışmak zorunda kalıyolar hiç bi erkeğin mesela evi geçindiremiyoruz çünkü karımın maaşı evi geçindirmek için yeterli değil diye bi cümle duydunmu duyamazsın ama bu yük erkeğe ait olduğu için maddi anlamda iyi olmayan biriyle evlilik yapan bi kadın bunu söyleyebilir kadın karşılıksız evlenebiliyoken bi erkek parası yok evi yok arabası yok ama kara kaşı kara gözü var diye evlenemez yani demem oki biz erkekler olarak fazla sorumluluğumuzdan ötürü haklarımızında fazla olması geretiğini kabul etmek demektir yorumumu beğenmeyebilirsin saygı duyarım ancak sorunun şuydu Neden sen onunnsözünü dinliyorsun da o senin sözünü dinlemiyor? Ne üstünlüğü varmış? bu sorunun cevabını vermem gerekiyodu gelelim kadınlar çalışıyo mu çalışmıyo mu kısmına istersen sana burada tuike göre erkeğin yüzde kaçı çalışıyo ve kadının yüzde kaçı çalışıyo bununla ilgili sana istatistik atabilirim erkeklerde %66,9 iken kadınlarda %32,5 yani çalışma oranına göre erkekler daha fazla çalışır ekmek getirirken kadının böyle bi mecburiyeti yok hala çalışan kadınlar varsada dediğim gibi geçim sıkıntısını yaşayanlar için gider çalışır ama zengin koca bulan bi kadının ne çalışma zorunluluğu olur nede evi geçindirme
- 10 ay
@SoaringDragon bomboş yazmışsın okumadık bile dsopdfıopsıfpıpı
- 10 ay
@cglakinin senin duymak istediklerini mi yazalım :)
- 10 ay
@SoaringDragon bence sen daha fazla yazma :D
- 10 ay
@cglakinin buna sen karar vermiyosun ama :)
- 10 ay
@SoaringDragon gelenekçi ve İslami düşünce beni ilgilendirmiyor. Ben sadece evrensel değerlere göre hareket ediyorum. Yazdıklarının çoğunu da okumak gereği bile duymadım. Boş fikirlerini kendine sakla
- 10 ay
- 10 ay
@SoaringDragon iyi de senin zaten evi geçindirmekten başka faydan yok
- 10 ay
@Uskskdks tamam işte biz erkekler olarak bu sorumluluğu üstleneceksek söz hakkı da bizde olması gerekiyo evlendiğinde kim bilir o kadın işten ayrılıp maddi yükünü kocasına verir maddi yük erkekte olacaksa erkeğinde bu tarz fazla sorumluluklar gereği kadının da söz dinleyip erkeğin hayır dediğini yapmaması gerekir
- 10 ay
@Uskskdks çünkü bize bu dayatmaları yaparsanız karşılığında da biz ailenin reis sıfatını hakedip bizim dediğimizi sorgusuz sualsiz yapmanız icap eder evi geçindirmek o kadar kolay bi iş değil
- 10 ay
@SoaringDragon bu hayatta yapayacağınız tek şey çalışmak başka zorluğunuz yok.
- 10 ay
@Uskskdks bi tek sorumluluğumuz o mu? hamfendi bi tek sorumluluğumuz o değil evlenmeden önce erkeğin neye sahip olması gerekiyo kadının istediği mehri erkeğin arabası evi iyi bi gelire sahip olması gerekiyoki evlenebilsin onu da geçtim duygusal baskı her problemi çözme askerlik yapma bu bütün sorumluluklar bizde nasıl tek çalısıp para kazanmak
- 10 ay
@Uskskdks erkek ailenin geçimini sağlayabilmesi için kim bilir kaç saatten fazla mesai yapması gerekir karısı yeterince evin ihtiyacını karşılamıyo ve evin giderlerini karşılamıyo diye boşayabiliyoken bi erkeğin gelipte kadın para kazanıp eve destek çıkmıyo diye bi boşama sebebini duydunmu
- 10 ay
@SoaringDragon tamam işte dediğime geliyorsun tek sorumluluğunuz çalışmak aynı şeyi konuşuyoruz boşuna uzun uzun yazıyorsun
- 10 ay
@SoaringDragon kısaca tek sorumluluğunuz çalışmak özeti bu yazdıklarının
- 10 ay
@Uskskdks hamfendi yazdığım yazımı bi daha okurmusun :) bi tek o değil sorumluluğumuz
- 10 ay
@Uskskdks hadi diyelim senin dediğin gibi bi tek sorumluluğumuz o olduğunu varsayalım sence evi geçindirmek kolaymı erkekler karşılıklı seviliyoken kadınlar karşılıksız sevilebiliyo bizim bu konuda sorumluluğumuz var çünkü o eve para geçmese ne yuva durur nede evlendiği karısını bi daha görebilir
- 10 ay
@Uskskdks yani erkeğin böyle ağır sorumluluğu yerine getirmekten başka çaresi yoksa haliyle kadınların da onu aile reisliğini kabul edip erkegin hayır dediği bişeyi yapmaması gerekiyo
- 10 ay
@SoaringDragon yo kadınlar karşılıksız sevilmiyor. Ne kadar seks yaparsa o kadar seviyorsunuz seks yapmıyorsa sevmiyorsunuz sizin menfaatiniz seks kadınların ki para
- 10 ay
@cglakinin ben tanıyorum bu şahsı her konuyu böyle lastik gibi gereksiz uzatıyor haklı çıkmak için kelime kalabalığı yapıyor kendisi daima erkekleri haklı görür erkeklerin hepsi padişah muamelesi görmeli ve bütün kadınlar hizmet etmeli bunun kafasına göre. O yüzden hiçbir zaman uzun yazmıyorum buna kısa kesiyorum hep
- 10 ay
@Uskskdks seks sadece erkeğin istediği bişey mi? kadınlar da seks yapmaktan hatta bizden bile daha çok hoşlanır? bi tek sizinmi o hak
- 10 ay
@Uskskdks hahahah bence bu şahısa hiç yazmayalım kendi hâlinde takılsın, ciddiye alınmaya değecek birisi değil. bunun gibi fikret miydi neydi birkaç kişi daha gördüm, alfa kullanıcı isminde. böyle uyduruk yurt dışındaki kel heriflerin zengin olmak için bunları sikkoladığı redpill akımlarına kapılıp beyinlerini emcükletiyorlar haberleri yok :D
- 10 ay
@cglakinin bir kere yapacakları tek zor iş çalışmak. Çocuk sahibi olurken bile sadece zevk alıyolar. Ama kadın öyle mi? Yapması ağrı, taşıması zor, psikolojisi zor, doğurması zor, bakması zor, büyütmesi zor akşama kadar başında duruyor yetmiyor akşama babası geliyor ona yemek yapıyor ha bu arada ev işi yapmak zorunda bunları çalışmayan kadın yaparken zaten zorlanıyor birde çalışıpta yapan var erkek ne yapıyor? Sıfır yıpranmayla baba oluyor sadece çocuk seviyor eve para getiriyor tek görev bu. Doğurma görevi ve ev işi bunlarda olsa gel ben çalışacağım sen çocuk doğur bak büyüt derim görür o zaman zor olan kadın mı erkek mi şunun şurasında bir para kazanacak onuda beceremiyor kadın yapsın istiyor
- 10 ay
@Uskskdks haklı görürüm çünkü erkeklerin bu kadar itilip kakıldığı bi dünyada yaşıyo ve ben hoş bulmuyorum
- 10 ay
@cglakinin ben kadın cinayetlerini asla savunmam onu git öldüren kişilere tepkini koy
- 10 ay
@SoaringDragon yo sizin kadar çok hoşlanmıyoruz siz daha çok seviyorsunuz yapmazsanız ölecekmiş gibi davranıyorsunuz bizde böyle bir şey yok yapmasak hiçbir şey olmaz zorlanmayız.
- 10 ay
@Uskskdks ya yeme beni 😂😂 kadının sanki cinsel tatmin ihtiyacı yokmuş gibi konuşuyosun herkesin vardır bu haklar
- 10 ay
@SoaringDragon erkeklerin üstündeki iş yükü azalsın, kadınlar hayata atılsın, ortaklık kurulsun diyeceğine tüm para erkeğin olmalı kadının söz hakkı yok herkes erkeğe hizmet etmeli diyecek kadar geri kafalısın mesela. neyi savunduğun önemsiz.
- 10 ay
@SoaringDragon hadi ordan be
- 10 ay
@SoaringDragon kardeşim daha önce kadın oldun mu? Bizim içgüdümüzden haberdarmış gibi konuşuyorsun kadın bedeninde mi yaşadın sizin en büyük aptallığınız bizide kendiniz gibi cinsellik düşkünü sanmanız siz bir rüyadan ergen oluyorsunuz tutamıyorsunuz kendinizi bizim böyle durumuz yok biz yapmak zorunda değiliz
- 10 ay
@cglakinin öylemii? evlenmeden önce erkeğin arabasına bakan kim evi olmalı bende rahat bi şekilde başımı rahatça sokabilirim diyen kim mobilyaları eşyaları alan kim bunları almayan erkekler hakkında ya da alamayan erkekler hakkında sen ne düşünürsün? boşuna demiyorum erkeklerde epey yük var diye bu yükü karşılamazsa erkek nasıl evlenip yuva kuracak karşılığında elbette erkeğin daha fazla hakkı olması gerekirki denge korulsun hani kadınların çoğunluğu maaşı iyi olan erkeğe tav oluyolar ya hani erkekler karşılıksız sevilmiyo ya bundan dolayı epey söz hakkı onun olması gerekiyo ki burada adalet sağlansın ben kadının fikri olmayacak söz hakkı olmayacak ya da asla bişey söylemeyecek demiyorum fakat bu sorumluluklar karşılığında erkeğin daha fazla söz hakkı olması gerekirki erkeğin bu tarz sorumluluklardan ötürü alacağı karşılığı hak etsin
- 10 ay
@Uskskdks sana gelince sen hiç hayatın boyunca erkek olupta bu bahsettiklerimin tek bi tanesini yaptınmı evlilik hayalini gerçekleştirebilmek icin zor imkanlarla araba ev eşya vb şeyler aldınmı evin geçiminini zorluğunu hiç yasadınmı gelecek kaygısı hiç yaşadınmı erkeğe maddi anlamda destek göstermeyen kadının ev işi yapması elbette şart çünkü kadın çalışmak istememe hakkına sahipken erkeğe yüklüyo maddi yükünü dışarda çalışmak bi kere ev işinden epey zor yani o ev varsa erkeğin alnının teriyle kazandığı parayla duruyodur o ev gökten zembillen gelmiyo o paralar sayesinde duruyodur o ev ama kadın bunları yapmaya mecbur değilki ama erkek mecbur o para durmasa o evde olmaz eşi evi iyi geçindiremiyo diye onu boşayabilir ama kadın ev işi yapmadı diye o ev ya da yuva dağılırmı dağılmaz ya da yuva bozulurmu bozulmaz o yüzden erkekler karşılıksız sevilmiyo dedim karşılıksız sevilebilmesi için kadın benim kocamın parasıda olsa olmasada ben onu seveceğim demesi gerekir ama böyle diyen kadın nerden baksan belki yuzde 1 ihtimal falandır öyleside bime gelirse bana haber verirsiniz
- 10 ay
@Uskskdks seks konusuna gelince erkekler cinsel boşalma yaşadıktan sonra genellikle bi süre boyunca yeniden uyarılmaya kapalı hale gelir buna tıpta refrakter dönem denir ve bu süre kişiden kişiye değişmekle birlikte bi kaç dakikadan bi kaç saate kadar uzayabilir bu yüzden çoğu erkek boşalmadan hemen sonra sekse devam edemez kadınlarda ise durum farklı orgazm sonrasında bedenleri yeniden uyarılmaya açık kalabilir hatta bazı kadınlar için orgazm arzuyu azaltmak yerine dahada körükleyebilir bu yüzden biçok kadın tatmin olduktan sonra bile sekse devam etmeye istekli oluyo senin bu mantığına göre kadınlarda sekse meraklı olmaması gerekirdi ama nerden baksan kadınlarda en az erkekler kadar daha istekli o yüzden bi tek erkeğin isteğiymiş gibi konuşmanın manası yok
- 10 ay
@Uskskdks yooo dalga falan geçmiyorum epey üzerimizde baskı var ve bu baskıyı görmezden geliniyo
- 10 ay
bakın katı düşünüyo olabilirim ama bizim yaşadığımız zorlukların kimsenin görmemesi gerçekten insanın içini acıtıyo bizden sürekli güçlü olmamız bekleniyo duygularımızı bastırmamız isteniyo yorulunca bile susmamız bekleniyo çünkü erkek adam şikayet etmez deniyo herşeyi içimize atıyoruz ama kimse dönüpde iyimisin bişeye ihtiyacın var mı demiyo ya da sormuyo merak etmiyo sadece ayakta durmamız isteniyo düşmemize bile izin verilmiyo çünkü erkeksin herşeyi en başa çıkman gerekiyo yoksa yeterince adam değilsin deniyo ama kimse şunu bundan dolayı epey tükeniyoruz ama söyleyemiyoruz çünkü alay konusu olabiliyoruz ya da zayıf sayılıyoruz işte bu yüzden katı oluyorum kadınların işleri zor diyosunuz ama biz erkekler daha çok zorlaniyoruz
- 10 ay
Ben bu hakların olmasını savunurum neden savunmayim aile bi kurumdur ve o kurumun her zmn lidere ihtiyacı vardır nasılki işini yıllarca emeklerle kurmuş bi patronun iş yerinde çalışıpta onun emriyle çalışıyo ve paranızı alıyosunuz aynı şekilde evlenebilmek için yıllarca çalışıp ev araba mobilya alan ve evi kuran erkeğin evinde yaşadığınız sürece ona itaat etmeniz gerekiyo
- 10 ay
O yüzden boşuna benle polimiye girmeyin
- 10 ay
@SoaringDragon Yahu sen ne kadar boş konuşuyorsun. Sana benim yorumumun altına yazma dedim. Yine yazıyorsun. Yazdıkların da elle tutulur olsa teşekkür ederdim.
- 10 ay
- 10 ay
@SoaringDragon kardeşim sen ne karı kılıklı birşeysin hala kadınlarda böyle oluyor şöyle oluyor diyorsun kaç kere kadın oldun? Ayrıca benim durumum seni hiç alakadar etmez boş konuşuyorsun git burdan
- 10 ay
@Uskskdks ben diyeceğimi dedim ve söylediklerimin hala arkasındayım tartışmayı sonlandırıyorum iyi geceler
- 10 ay
@SoaringDragon bende diyeceğimi dedim söylediklerimin arkasındayım.
- 10 ay
@Uskskdks tamamdır 👍
- 10 ay
@SoaringDragon ok 👍
Yani sen calisarak parani kazanacaksın, neden senin ise gitmeni istemiyor ve yevmiyeli isi eziklik olarak goruyor? kendisi ne is yapıyor. Bu konuda sana karisabilecegini düşünmüyorum bence destek cikmasi lazim. he boyle davraniyorsa Sagisizlik bu dediği gibi standardını koru ve ondan ayrıl canim.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 483 cevap paylaştı.
10 ayversin senin gündeliğini sende gitmeyiver
hatta aylık ihtiyaçlarını karşılasın
tam öküzmüş ya gündeliğe gitme eeee ihtiyaçlar ben onu bilmem olur
20 Yorumla Bos yapmış buna karışmaya hakkı yok
Para kazanmanın nesi kötü emek verdikten sonra hiç bir sakıncası yok bence.
Sana kolay gelsin 😀😀
20 Yorumla
10 ayAtanamadıysan napıcan yani açmı kalıcan çalışırsın yani sevgilin niye bu kadar tantana yapıyor anlamadım yani günlük yövmeyeli çalışmak ayıpmı kardeşim ya Allah Allah atanana kadar calışıcaksın galiba bu insanlar niye böyle bazı işleri küçümsüyor anlamıyorum yani
30 YorumlaYol yakınken yüzü belli olmuş diye düşünüyorum.. yoldan dönmek lazım… söyledikleri ve sonrasında gelişenleri düşününce sizinde devam etmeyi düşündüğünüzü sanmıyorum zaten en kısa zamanda kurtulmanızı dilerim…
01 Yorumla
Soran10 ayOnu hem istiyorum hem de bu yaptıkları aklıma geliyor nasıl olacak benim içinde çok zor
$iktiret yaaaa yol ver gitsin senin iyiliğini düşünen bir insan olsaydı böyle konuşmazdı zaten. O yüzden ayrıl zaten ayrılmışsın galiba. Madem işe gitmeni istemiyormuş versin abi parasını artistlik yapmayacak
02 Yorumla
Soran10 ayAyrılmadık ama dünden bu yana hiç doğru konuşmadık attığım mesajlara dönmüyor napiyo bilmiyorum dün yarın oraya gelmeyen adam değil demisti
Soran10 ayKendisi Akdeniz'de ben Karadenizde
Gizli Üye(25-29)10 ayNe işine gideceksin? eski sevgilimde bana şu an çalıştığım işi mesleğimi aşağılayıp sen bundan daha fazlasisin ömrünün sonuna kadar burada mı calisacaksin demişti halbuki kendi mesleğim. çok üzülmüştüm hatta ayrıldıktan sonra ben şimdi napicam kendime başka iş bulayım ömür boyu burada çalışamam diye bunalıma girmiştim
00 Yorumlasizin sevgiliniz olunca sizin hayatınızı satın aldığını mı düşünüyor? Ne güzel işte, daha başından ne kadar cahil olduğunu size belli etmiş, şanslısınız.
20 Yorumla
10 ayDirekt sil ablam vakit kaybı. Günümüzde kızların çoğu "erkek dediğin bana bakacak" derken, sen çalışıp çabalıyorsun ve senden "utandığını" söyleyen birisi. Böylesini hayatında bu zamana kadar tutman hata.
00 Yorumla
10 ayKimse sizin hayatınızla ilgili yön veremez bunu anlayın.
1. si çalışsan işi bırak diyemez.
2. si çalışmasan zorla çalış da diyemez.
Seni yönetmek için hayatına aldı galiba02 Yorumla
Soran10 ayBen neyim senin hayatında sözümü dinliceksin bitti diyor
- 10 ay
Şimdi böyleyse evlenince nefes aldırmaz her şey aşk değil her şey sevgi değil. Sevgi aşk çözmüyor istediğin kadar onsuz olamam de bazı duygular eksikse bir kaç sene sonra sana yapılanlar kafana takılcak ayrılcaksın zaten. İğrenme gelecek
10 ayDogru demis. Senin standartlarin olmali. Acilen o essekten ayrilmalisin.
32 Yorumla
Soran10 ayHahahaha sonunu böyle beklemiyordum
10 ayGünlük işlerde ilkokul mezunu şeflerin ağız kokusunu çekeceğine, özel hastanede kendi mesleğine devam etmeyi neden istemiyosun.
15 Yorumla
Soran10 ayÖzele başvurdum da cagirmadilar kpss puanım 82 özeller almıyor atanır giderim diye
- 10 ay
Neden atanamıyosun puanın çok iyi
Soran10 ayYazdığım çevre iller gelmedi alım sayıları azdı üç kişi bir hastane vs bende İstanbul Ankara yazmadım zor diye ikinci alımı beklemek istedim
- 10 ay
Kolaylıklar diliyorum sana gönlünce olsun her işin
Soran10 ayİnşallah ✨
Eğitim & Kariyer konusunda 394 cevap paylaştı. Ne tuhaf sevgilin var ya. Sen onurlu bir şekilde çalışmak isterken o saçmalamış.
Bu kafada biriyle ömür boyu sorun yaşadığını düşünsene. Hayatın kayar bence.00 Yorumla
10 aySana belki bu işleri yakıştıramadığı için demiştir de beni sil felan diyorsa yolun açık olsun demen lazım.
02 Yorumla
Soran10 ayBana yakıştıramadigi için dedi beni sil diye blöf yaptı onun sözünden dışarı hiç çıkmamaliymisim
- 10 ay
Çocuk mu var karşında diceksin, bi birey var karşında saygılı ol ya da yol al diceksin.
10 ayŞimdiden ayrıl aşkım pişmanlık duymazsın böylelerine yüz veriyorsunuz al tepenize çıkıyor. Hiç gerek yok hiç. Onlardan herrrr yerde var maalesef nesilleri tükenmedi yakında tükenir ama inanıyorum. S/KS e aşık biri olduğum için ben ilerideki eşimi umarım aldatmam yani hhahaha çok seviyorum, ve erkeklere güvenmiyorum hele ki 1 tanesiyle koooskoca bir ömür geçirmek? zulüm cünkü nankörler.
00 YorumlaZengin zengini çeker it iti çeker demek istemiş kendisi her konuda bilgili herşeye hakim birisi herhalde mutlaka birine işi düşer ozamanda aynı şeyleri düşünür mü
00 Yorumla
10 ayNasıl yani standartların olsun diye ayrılmak mı istedi! İnsanların ne dertleri var şu tip sorunlar yaşasam keşke de beni terketseler dedim. Haketmiş sakın o angutla barışma
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 961 cevap paylaştı.
10 aygünlük yapacağın iş neydi ki? Sosyalleşmek için başka seçenekleri değerlendirebilirsin. Ha illa yapmak istiyorum para da kazanıcam diyorsan yap, izin vermiyorsa da günlük paramı sen ver de
00 Yorumla
10 aysevgilinden ayrıl,5 para etmez. Bende okudum, birçok alanda alaylı mesleğim var ama işsiz kaldığım dnemde garsonluğa gittim ve sevgilim destek oldu, alın teri dedi.
00 YorumlaSenin yaptıklarına karışmaması lazım ayrıca çalışmak için gidiyorsun para kazanmak için ve zaten üniversite mezunusun da yani küçümsenecek bir durum yok ortada. Ayrıl gitsin ayıp etmiş
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 351 cevap paylaştı.
10 ayneden ya hırsızlık değil o... puluk değil utanılacak bir şey yok helal olsun dinleme o sevgilini
07 Yorumla
Soran10 ayDinlemedim geldim abla sıcaktan kavrulsamda para kazanıyorum emegimle
- 10 ay
helal sana ablacım çok takdir ettim Allah kolaylık versin
Soran10 ayAmin aminnn
- 10 ay
ablacım özel değilse bende bir sağlık kurumunun yan dalında çalışıyorum sürekli alım yapıyorlar sen nasıl atanmadın sağlıkta alım çok aslında
Soran10 ayAbla evet puanimda 82 zaten geliyordu zaten yazsam yerler ailemle birlikte yaşadığım yerin çevre illerini yazmistim az sayıda tercih verdim zaten oralarda gelmedi dört yıl gelemiyorum gittiğim yerden o yüzden mantıklı karar vermek istedim ikinci alımı bekliyorum Eylül Ekim de olacak dendi
- 10 ay
hayırlısı olsun
Soran10 ayİnşallah
10 ayHayır işini değil sevgilini silmelisin, tamamen ona bağlı kalmani istiyor apaçık... Seni seven, senin ruh halini önemser, ihtiyacın neyse, sen nasıl mutluysan senin için o kapıları açar...
00 YorumlaBence kendine iş bul bir erkeğin egemenliği altına bu kadar çabuk girme. Daha sevgilin olmasına rağmen sana böyle egemenlik kurmaya çalışan evlenince neler yapar mazallah
00 Yorumla
10 ayhemşire ararım bulamam. allah aşkına böyle tiplerle nasıl sevgili oluyorsunuz? çalışmanın utanılacak bir tarafı yok. öyle yobaz insanlarla işin olmasın
00 Yorumla
10 ayBörek kişileri siz özellikle mi seçip de buluyorsunuz sana saygısı olmayan insanları sonuçta hırsızlık yapmıyorsun alın terimle para kazanacaksın
04 Yorumla
Soran10 ayAynen öyle söyledim bende kendisi iyi birisi ama benim bir yerde çalışma ihtimalim onu çıldırtiyi
- 10 ay
Niye çalışamaz mısın aylık versin sana 30.000 TL maaş çalışma razıyımDe
Soran10 ayAtaninca çalışırsın diyo ama ihtiyaçlarim oluyor hepsini babama diyemiyorum genç kız her şeye de heves eder
- 10 ay
Gönder gitsin insanoğlu beşer şaşar bugün yevmiye çalışsın dört gün sonra atanırsın maaşlı çalışırsın bakarsın atanamazsın mecbur gider gidersin bir yerde asgari ücretle çalışırsın bu işler böyle
Bırak silsin senin kazancını o mu veriyor sevgili hiç birşeydşr kocan değil bir şey değil kendi bildiğini yap
05 Yorumla
Soran10 ayO kendini benim kocammis gibi bir yerde koyuyo
Soran10 ayDiyemem ki o kadar agirda
Soran10 ayKendisini geliştirmiş birisi veteriner her şey çok güzel ilerliyordu ama böyle dedi
- Eğitim & Kariyer konusunda 591 cevap paylaştı.
10 ayO kibir budalası dal yaprağı bir an önce başından at ve yoluna bak çalışmanın neresi yapmış ite bak hele sen
11 Yorumla- 10 ay
... neresi tuhaf*
10 ayBoyle biriyle degmez ayril gitsin, eger seni tehdit etmeye devam ederse kanitlarla birlikte polise git uzaklastirma karari aldir derim.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 326 cevap paylaştı. aşko boş durmayıp çalışıyorsun ne güzel o çocuğu değiştir allah aşkına nerden buluyorsunuz bunları ya
00 Yorumla
10 ayAblacım koy dötüne gitsin. Namusunla çalışıp para kazandığın hiçbir iş seni aşağı çekmez.
Akıl vermesin para versin!00 Yorumla
10 ayAslında seni düşünmüş. Seni oraya yakıştıramamış. Herkesin hayata baktığı bir pencere var. İletişimle kolay çözülür ama siz iletişim kuramamışsınız.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayGünlük yevmiyeli fabrika işi mi? Özel hastanelere falan başvurdun mu, sen hemşirelik yapacak olsan sevgilin ona da karışır senin çalışmanı istemiyor ona muhtaç ol istiyor, sen paranı kazan onu da sil gitsin
01 Yorumla
Cevap sahibi10 ayBu hayvandan bir an önce ayrıl kurtul şu tehdide bak ne yapıyormuşsun da babana söyleyecekmiş oevladi kendini ne sanıyor
ahhah inşAllah atanırsın fıstığım. Ayıp bir şey yapmıyorsun bu arada standartlar para olmadan olmuyor sdsfd
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
10 ayHelalinden kazanmak gibi güzeli yok 👍
Paraya ihtiyacın varsa çalış bunda utanıp gocunacak ne var?
00 Yorumla
10 ayHemşireler ambulans da çalışabiliyor özel ambulans da calissana
01 Yorumla
Soran10 ayBaşvuru yaptım ama özel hastane cagirmadi beni atanma ihtimalim yüksek olduğu için almıyorlar
10 ayMuhtemelen temizlikçisin ve bu itibarsız bir iş o yüzden istemiyordur
01 Yorumla
Soran10 ayYok bayağı tarlaya yevmiyeli işçi geldim işçi minibüsüyle
Kanka istediğin işi yap ama bir tavsiyem var evde hizmet diye nir şey var damar yolu açma falan yakın çevrene gidersin elinde alışır iyice
00 Yorumla
10 ayNe alaka temiz helal kazanç. Standartların olmalı ne duyanda esclik yaptın sanacak. Saçmalamış. İyi yapmışsın 🌸
00 YorumlaEtikete göre seven bir adam belliki. Daba çok saygı duyması gerekir yük olmak istemiyorsun, çalışmak istiyorsun.
00 YorumlaBırak onu derim alın terin ile yapacağın işe laf ediyosa ondan bi halt olmaz
04 Yorumla
Soran10 ay,35 derece sıcakta çokta meraklı değilim yani
Soran10 aySabahtan beri ariyo acmiyorum
10 ayKanka sağlıklı bir ilişki karşılıklı fikirlere saygı duymaktan geçer. Mutlu olman dileğiyle
011 Yorumla
Soran10 aySanki gece kulübüne gidiyorum
- 10 ay
Dediğim gibi sana yapacağın hakkında söz sabi değilim ama güven ve karşılıklı saygı herşeyin başı değil midir?
Soran10 ayÖyle elbette onun sözünü dinlememisim gibi davranıyor erkeğinin sözünden çıkmışım gibj
- 10 ay
Bu söz dinlememek konusundan çok fark bir durum bence. Çünkü daha ortak bir yuva ya da beraber yaşadığınız bir çatı diyeyim öyle bir durumda değilsiniz sanırım ve bu daha bu zamandan böyle sorunlar yaşatıyorsa ilişkinizde ilerleyen zamanda sizi üzebilir diye düşünüyorum.
Soran10 ayÜzülüyorum bunları okudukça
- 10 ay
Şu an üzülmekte çok haklısın. Çünkü seviyorsun ve değer veriyorsun yazılanlar da bir yandan mantıklı gelince ilişkinin durumunun kötüye gitmesi gibi bir olay var karşında ama daha fazla üzülmemek adına güzel ve yalın konuşmalar ile kendini açıklamalı ve olurunda devam etmeli her şey
Soran10 aySiz erkeksiniz haniminiz bu şekilde söz dinlemezse tepkiniz ne olurdu
- 10 ay
Şöyle olur du ki öyle oluyor. Onun fikirlerine saygım var yapmasını istemediğim bir şey olursa ben düşüncelerimi söylerim ama ona kırılmam ve bunu kendisine de söylerim. Eğer ki bu onun aklında kalacak ve çok mantıklı olduğuna inanıyorsa bunu da bana belli eder ise yapmasında bir sakınca olmaz ve karışmam.
Soran10 ayKeşke biraz bizde de aynı olsa
- 10 ay
Dediğim gibi umarım çok mutlu olursun. Yardımcı olabilceğim bir şey olursa yazarsın kanks konuşmak hele ki bir daha hiç denk gelemeyip tanımadığın biri ile dertleşmek iyi gelir insana 👍
Soran10 ayTeşekkür ederim
10 ayKocan dahi olsa senin cebine paranı koymuyorsa sana öyle bir trip atma hakkı yok
07 Yorumla
Soran10 ayNeyse parası vereyim ben diyo
- 10 ay
Ama sen istemiyor olabilirsin buna saygı duyması lazım kardeşim büyük ihtimal olay o şekilde hararetlendi zaten
Soran10 ayTarlaya giden insanı hor görüyor gibi konuştu
- 10 ay
Valla benim üstüme düşmez ama çok mutlu bir ilişki geleceği beklemiyor sizi.. daha seninle gurur duyması lazım görüyoruz kızları üniversite diye gelip kons olarak çalışıyorlar burada
Soran10 ayHerkesin kendi tercihi elbette ama ben kendim emek edicem bu sıcakta buna laf yapıyor ve bir sürü şey dedi kendimi o kadar kötü hissettim ki iki saat uyudum sadece
- 10 ay
Üzülme ya ama seni desteklemek yerine aşağılar gibi konuşması ayıp olmuş.. sen onu seviyorsan bile o sana yazıp arayana kadar hiç ses etme kardeşim
Soran10 ayTamamdır teşekkür ederim
Gizli Üye(36-45)10 ayİhtiyacın varsa gitmelisin tabi ki
Herkes mesleğini yapamıyor kaldı ki kalıcı değilsin işte
Aslında durum had bilmekle alakalı aile değilsiniz herseye müdahale etmesi çok yersiz10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 974 cevap paylaştı.
s 10 ayO zaman çıkarsan her ay hemşire maaşı sigorta versin. Namusunla çalışıyorsan ona ne
10 Yorumla
10 aySevgilinde aşağılık kompleksi var. Bence de sil böyle birini. Böylesi yük sadece.
10 YorumlaAdam gibi çalıştıktan sonra kim kime ne diyebilir sevgilin olacak kişiye de bu kadar yüz verme
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 627 cevap paylaştı. Alın teriyle para kazanıyorsun buna karışmaya hakkı yok
10 Yorumla
10 aySen sadece kendi kararlarını yaşa sana karışmaya hakkı yok.
00 Yorumla
10 ayCeveeyw güvenmiyor muhtemel veya yorulmanı istemiyor
00 Yorumla
10 ayŞunu bunu yaparsan beni sil diyen insanlardan nefret gerçekten
00 Yorumla
10 ayHayır kendisi bir Holdingde yönetici de sizin günlük işe gitmenizi mi istemiyor anlamadım :)
00 Yorumla
10 ayyok neden kötü olsun sonuçda emeğinle para kazanıyorsun
00 Yorumla- Devamını Gör (82)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler