1-kuyumcuda çalışmak mı?✅✅
2- grafik tasarım okuyup grafiker ve sosyal medya uzmanı olmak mı? (işletmelerin reklamlarını profesyonel yönetmek) ✅✅
2- grafik tasarım okuyup grafiker ve sosyal medya uzmanı olmak mı? (işletmelerin reklamlarını profesyonel yönetmek) ✅✅
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
abicim ikisi de farklı dünyalar
kuyumcu yereldir grafik evrensel
kuyumcu olmak zordur ağır bir sermaye isterken grafik başlangıç sermayesi azdır ileri dönemde de sermaye anlamında çok zor olmaz
kuyumculuk yaptım 3 yıl ama ypruldum baskasının yanında calısmak zor, her seyi yaptırıyolar geliri iyi 20 yasında 45 bin maaş alıyodum. Şu an 21 im. ama calısma saati uzun bos vakit olmuyor tek pazar günleri diğer günler sabah 9 akşam 7 calısıyosun yazın 9 u buluyor cıkış.
bak ben reklam sektöründe yetiştim o da kolay değil
ne alanda yetiştiniz
reklamın hangi alanı yani
yazılı basılı her şey
ben sosyal medya alanı istiyorum, işletmelerin cekimlerini yapmak düzenli post paylasımı yapmak sosyal medyalarında vb
Sosyal medya diye bir alan yok o iletişim ve halkla ilişkiler içinde bir kısım
İçerik ve görsel oluşturma ise geçek bir uzmanlık
yok üniversitede bölüm değil dediğim. ben 2 yıllık grafik tasarım istiyorum. kendim sosyal medya alanında ilerlemek istiyorum
Öyle basit olaylar değil
e napsam ben
diğer konuşmanı okudum. iyi maaş alıyormuşsun. bilmiyorum da burdan bu kadar artık.
iyi ama saatler uzun
grafik tasarım okuyup kuyumcu olmak
🤣🤣 neden böyle bi seçim
üniversite hayatı çok zevklidir. bir şekilde üniversite oku yani. hatta erasmus. kendi işinin sahibi olmak da ayrı bir zevk. böylece iki tarafta da en güzel şekilde yaşayacaksın.
peki iki yıllıkta olsa okunmalı mı? %50 burslu tutuyor benim özel okul,165 bin tl cok mu?
sen mi ödiceksin sanki boş ver. hem ailen de kuyumcu olmanı kabul etmiş
kuyumcu olmamı kabul ettilerde çalış para kazan diyolar işte. okuma taraftarı değiller pek.
kuyumculukla bu ne alakaki anlamadım yazdıgınızı
ya diyorum ki özetle keyfine bak. kaç kere geleceksin dünyaya. grafik tasarım okuyunca wow inanılmaz bir beyaz yaka mı olacaksın? ama git eğlen. 4 yıllık bir devlet üni'ye git öyle düşünüyorsan
İzmir'de devlet tutmuyo anca özel. başka şehir istemiyorum.
:D sen gel de boş ver abim burs murs çözeriz
sosyal medya uzmanlıgına ne diyosun, işletmelerin reklamını çekimlerini yapmak düzenli post paylasımı yapmak vb.
ben mühendislik mezunuyum İzmir'de devlet üniversitesinden. özel sektör hayatım 3 yıl sürdü. dediğin şekilde freelance çalışırsan ok olabilir. maaşlı çalışmak bence bu ülkede kölelik.
evet ya ben mantığını anlamıyorum minimum 10 saat calısıyordum 50 lira alıyodum kuyumcuda ama harcıcak vakit yok özel alanın yok boğuluyosun o yüzden daha serbest vakitli iş istiyorum. aa İzmir'de hangi üniversitede okudun
ben izmirliyim. burada yaşıyorum
niye yoruyorsun o zaman beni :D özel bilgi vermiyorum halka açık alanlarda
gerçi söyliyim nolcak. ege
yani nolcak. e şu an işini yapıyomusun napıyosun
hayır kendi işimi yapıyorum. en güzel yıllar üniversite yıllarıdır diye düşünen biriyim. bir şekilde 4 yıllık okuman tüm hayatında tatlı bir anı olarak kalacaktır. para kazanmayı bu kadar dert edinme bence. insan sevdiği işi yapınca başarılı olur.
4 yıl tercihim. fiyatı ise ucuzmuş bence
4 yılda uzun , arkadasım girdi yeni medya ve iletişim hazırlıkla birlikte 5 yıl okuyacaktı ozel üni de, hazırlık cok zor kaldı mesela 200₺ boşa ing bölümler ya aşırı zor