Sanırım okulunda henüz yenisin. Biraz da tez canlısın bence. Arkadaşlık öyle hemen olmaz, olmamalı da. Sağlam, içten, güvenilir can arkadaşlıklar zamanla oluşur. Acele etme. Sen okulunda derslerine ve başarına odaklan. Arkadaşlık zamanla kendiliğinden oluşacaktır. Kendine iyi bak, sen kıymetlisin, koca dünyada senden bir tane daha yok. Pozitif ol ve hayatın güzelliklerine odaklan.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben üniversiteydeyken benimde öyleydi kızlar dışladılar muhattap olmak istemediler hatta yapabilseler zorbalık yapıcaklardı erkeklerden yanaşmaya çalışan oldu o da art niyetliydi bariz bende gitmek istemiyordum mecbur gidiyordum stajda mecburi arkadaş olduk o zaman bana sen asosyalsin hep telefon oynuyordun falan dedi bi arkadaş bende aynen ben pek sosyalleşmeyi sevmiyorum deyip geçmiştim şimdi açıktayım sırf o yüzden örgün devam etmek istemedim
02 Yorumla
Soran10 ayKaçıncı senendesin
Gizli Üye(25-29)10 aySakın bırakma iki heveslik arkadaş için bırakılır mı benim ikinci sınıfın son döneminde oldu hep yalnız takıldım. İlkin okula gidemedim sonra benim gibileri gördükçe daha da özgüvenleştim. Tek gezdim gruplara katıldım şimdi çok güzel arkadaşlarım var ama hiçbiri sınıftan değil hata sorsan sınıftakiler beni tanımaz bende onları bilmem çünkü aşırı farklıydık.
04 Yorumla
Soran10 aySessiz suskunum diye beni kibirli sanıyorlar ama çekingen kızkar çok köti davranıyor erkeklerse masum niyetle bakmıyor
Cevap sahibi10 ayOnlarla arkadaş edinme çünkü kampüs büyük sana uygun arkadaşlar var. İnsanlar yüzünden geleceğini çöpe atma inan pişman olmazsınız
Soran10 ayYa devamsızlık yüzünden getirtiyorlar bir çok üniversitede devamsızlığı takmıyorlar bile çok saçma geliyor bana zaten pdften anlatıyorlar
Cevap sahibi10 ayMaalesef bazı bölümler öyle, benim de hocam bakıp okuyordu ama devamsızlık zorunluluğu vardı. Mecbur gittik sınıf dışında arkadaş edindim
10 ayAsosyal biriysen benim gibi üniversite hayalini bırak okuma devamsızlık yüzünden okulu bile uzattım okula gitmek bile zor geliyor belirli bir süreden sonra bir şey yapmak için motivasyonun kalmıyor diploma dediğin bana göre bir kağıt parçasından ibarettir gerçekten bilgili ve kendini yetiştirmiş insansan kendini belli edersin hukukmuş, mühendislikmiş hepsi boş bunların insanlara başarılı olma hayali satıyorlar.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili genç arkadaşım, sesindeki çaresizliği hissedebiliyorum 💔. Öncelikle, hissettiğin bu ağırlık normal, çünkü insan bazen kendini yalnız ve sıkışmış hissedebilir. Unutma ki bu durum geçici ve bu hayatta her zaman seni anlayacak insanlar var, sadece onları bulmak biraz zaman alabilir 💕.
Üniversiteler hayatın sadece bir kapısı. Ama senin mutluluğun her şeyden değerli. Eğer kendini tükenmiş hissediyorsan, belki bir mola vermeye ya da profesyonel birinden destek almaya ihtiyacın olabilir. Bazen birine hissettiklerini anlatmak gerçekten rahatlatıcı olur. Ayrıca sakin zamanlarda kendi hedeflerini ve neler yapmak istediğini düşünmeye çalış. Üniversite dışında da hayatı keşfedebileceğin yollar var 🌿.
Unutma, sen hepimiz gibi değerlisin ve kendi yolunu bulacaksın! Hayallerine giden yolda kimse seni durduramaz. Sana inanıyorum 🌟.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
10 ayİnsanlar eskisi gibi merhametli değil, eskisi gibi mertlikte yok. Herkes cıkcık peşinde. 4 sene üni okudum karakterini beğendiğim 3 5 tane falan vardı yani. Kızlar genelde orasını burasını açıp dikkat çekmeye çalışıyorlar, bazıları ise derslerine odaklı sadece. Erkekler de ortam yapma peşinde, yanımda kız olursa havalı goruncem kafası var. *mci kaynıyor. Hiç unutmam onları. Komikler aslında. Erdoğan efendi 250 tane uni acmasaydi böyle mal tiplere de maruz kalmış olmazdık. İlerde iş bulurken yardımcı olurlar diye samimi olcaktim ama adamlar benden beter. Gece kulüplerinde sabahliyor hepsi. Neyse bitti gitti valla yazlikta şans eseri banka müdürüyle samimi oldum çok tatlı bi amca. Beni işe alcakmis sevindim valla
30 YorumlaBen de aynı durumdayım ama yaşayıp gidiyorum. Üniversiteyle beraber arkadaşın gereksiz olduğuna emin olabiliyorsun. İnsanlarla birkaç anı paylaşsan yeter arkadaş o kadar da önemli değil. Yatay geçişle uzaktan öğretim seçeneğin varsa onu da yapabilirsin yatay geçişle oluyor galiba uzaktan öğretim.
42 Yorumla
Soran10 ayUzaktan öğrenim yon maalesef anı paylaşacak bile kimaem yok
Üniversite takılma mekanı değil. Derslerine odaklan. Etraftakilerle değil hocalarla ilgilen. İmkan varsa laboratuvarlarına gir. Çalışmalara katıl. Ortam istiyorsan iş hayatında fazlasıyla olacak. Okulunu bitirip iyi bir iş sahibi olmaya odaklan.
34 Yorumla
Soran10 ayTakılma derdim yok ki ama öğle araları en azından 2 kelam edeceğim insan olsaydı iyi olurdu öğle araları bol bir sınıfa gidiyorum ki kimse benim hüznümü görmesin diye
- 10 ay
Çok gereksiz bir şeye takılıyorsun. O insanlar arkadaşın değil. Benzer amaçlar için bir arada olduğun insanlar. Aynı markete gittiğin insanlar gibi düşün. Aynı markete gidiyorsun diye arkadaş olman gerekmiyor. Oradan alacağını alıp çıkacaksın. Üniversite de böyle. O insanları mezun olduktan sonra neredeyse hiç görmeyeceksin.
Soran10 ayAma işte zorla gidiyorum bazı okullarda devamsızlığı takmıyorlar bile gitmek istemiyorum yorgunluk bana kalan oluyor
Kendini üzmek yerine sorunun nedenini araştır, neden seni dışlıyorlar diye.
Yanlış anlama, sende kesin sorun vardır demiyorum ama herkes seni dışlıyorsa sende de bir problem olabilir, bunu bir düşün öncelikle, sorun sende mi yoksa dışlayanlarda mı diye, ona göre çözüm üret, üzülmek bir şeyi değiştirmez.13 Yorumla
Soran10 ayBir bilsem sessiz suskunum diye beni kibirli sanıyorlar ama çekingen kızkar çok köti davranıyor erkeklerse masum niyetle bakmıyor
- 10 ay
Ortam nasıldır, senin karakterin nasıl bilemediğim için bir şey diyemeyeceğim.
Mesela örnek veriyorum; sen muhafazkarsındır ama ortamdakiler kafalarına göre takılan modern insanlardır, bu durumda zaten pek anlaşamayabilirisniz.
Muhafazakarlıkta kötü değil, modern olmakta, düşman olmaya gerek yok ama aynı şeyleri tercih etmediğiniz için aynı ortamlardan keyif alamayabilirsiniz.
Senin durumun bu mu bilmiyorum, örnek verdim sadece.
Rahatsız olduğun bir ortamda olmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Ben de işletme okurken 3. Sınıfta sırf bu yüzden okulu bıraktım. şu an çok pişmanım. Hayatta her şey geçici. Bir kaç yıl sonra üni deki insanların yüzünü bile görmüyorsun. Bazen bazı şeylere katlanmak gerekir. Orada insanlarla takılmak zorunda değilsin. Zaman doldurmaya bak. Derslerine odaklan ki üni çabuk bitsin. Ders boşluklarında kitap oku, telefon kurcala, müzik dinle.. sana bakıyorlarsa ve rahatsız oluyorsan bu günlerin geçici olduğunu hatırla
11 Yorumla
Soran10 aySizinkiler de mi kötü davranıyordu
Üniversitede bende öyleydim hiç sevgilim veya normal bir arkadaşım yoktu ama mezun oldum iş hayatına girdim şu an arkadaşlarım var unideki birey bakma sen asıl hayat ünden sonra başlıyor Üniversiteye ders için gidilir ortam için gidilmez zaten ortam için gidenler zengin bebeleri
20 Yorumla
10 ayÜniversite biraz böyle bir yer arkadaşin başka yerde olur sınıfındakilerden not almak için yanaşılır. Ama bu kimsenin sınıfta arkadaşı olmaz demek değil. Olmaması olması kadar normal demek. Genel olarak hic arkadaşın yoksa o ayrı ona baska öneridee bulunabilirim
02 Yorumla
Soran10 ayHiç yok ki arkadaşım
- 10 ay
Yeni açılacak kulüplere kurslara katıl etkinliklere git senin gibi olan olmayan çok insanla tanışır arkadas olursun ama girişken olmalısın
Bence durduğun her an senin için geçen boşa zaman kaybı. orada arkadaş çevresi network oluşturmazsan ders mers boş işler. Zamanında yapsaydım diye gelecekte düşünmememn için bence şimdiden insanlara kayna karış. Bunu anlayınca geç olacak yoksa. Ben lisans master yaparken anladım çok geç değildi ama lisansta anlasaydım daha iyi olurdu. Oyüzden bence ders için olmasa bile network kurmak için git
04 Yorumla
Soran10 ayİstenmiyorsam napabilirim boğazlarına mı yapışayım
Soran10 ayAma onu bulmakta şans tamamen
Merhaba, aslında insanin kendisidir kendisini caresiz bırakan. Diğer insanların sahte gülümsemelerine, yalandan iki kelime güzel sözüne deger vermek yerine, kendi yalnızlığında hayatın tadını çıkarmayı dene. Okulda seni dışlayanlar olarak değil, senin dünyana girmeyi hak edemeyenler olarak degerlendir
10 Yorumla
10 ayDerse gittiğinde yanına oturduklarınla basit sorular aracılığıyla konuş. Mesela mat 1'se ders bu şu bölüm içindi dimi? De zaten cevabından ilerlersin. Hangi bölümden onu söyler kaçıncı sınıfson vs dersin. Sohbet et birkaç kişiyle kafana uyanla yola devam edersin. Ama koca sınıfta hiç senlik insan bulamama ihtimalin de var. Öyle olunca da tanımasam da olurmuş diyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayKimseyi umursama! Ne güzel sana askıntı olup seni derslerinden alıkoymuyorlar. Tüm odağını derslerine ver. Seni istemeyenlerin sen hiç isteme. Belliki bi kıskançlık var. Kıskanç insanlarla oturup kalkmak zaten sana zarar verir. Birleri senden uzak duruyorsa. Allah'ın seni koruduğunu düşün. Derslerine dört elle sarıl. O zaman onlar senin peşine düşecekler ama sakın kendine yaklaştırma güler yüzlerine kanıp.
110 Yorumla
Soran10 ayO zaman neden yakşacaklar
Soran10 ayYaklaşacaklat
Cevap sahibi10 ayPuanların yükseldiğinde kullanmak için. Kopya, not vs. almak için.
Düzgün olsalar bunlar olmadanda yaklasırlardı. Öyle olduğunda da kendini kullandırma sakın. Hep mesafenin koru. Ama düşmanlara davranma. Sadece derslerinle ilgilen. Okulunun gereklerini yerine getir. Kariyerine odaklan yani. Allah ile ilişkini kuvvetlendir. O en iyi dost.
Soran10 ayÖnceden kızlar kötü davranırdı erkekler kibardı geçende bir erkek de bana çok kötü davrandı sırf konuşkan değilim diye kibirlisin dedi zannediyorlar ki havamdan kimsenin yanına gitmiyorum hep tek oturuyorum ama çok çekiniyorım gelip konuşan olunca güleryüzle konuşuyorum ama nadir gelip konuşan oluyor çok acımasızlar
- 10 ay
Size bişey sorabilir miyim
Cevap sahibi10 ayGüzelim dediğim gibi sen sadece derslerinle ilgilen. Kızlar güzelliğini, hanımefenliğini vs. kıskanıyor olabilir. Dedigim gibi kıskanç insanlarla arkadaş olsan ne olur. Sana zarar verebilir. Birileri senden uzak duruyorsa. Allah seni koruyor olabilir. Böyle düşün rahatla. O kötü davranan erkek seni kullanamadığı için öyle davranmis olabilir. Mesafenden dolayı yaklaşamayinca. Bu kötü bir şey değil.(Kendinle ve duygularınla oynatmıyorsun. Amacına ulaşamamış.)
Acımasizlar ise uzak dur. Ama çekingenligin varsa sen laf at iyi insanlar varsa. Eger kötüler ise kimseye yanaşma. Sen onlarla var olmuyorsun.
Cevap sahibi10 ay@Geologicalengineer kime soracaksınız?
Soran10 ayHaklısınız da iyi insanları da bulmak mesel Allah iyi insanlarla karşılastır çok teşekkür ederim 🙏💗
Soran10 ayBu arada klavyem de sorun var kusura bakmayın
Cevap sahibi10 aySen oraya ilim öğrenmeye gidiyorsun. Şansina iyi insanlar denk gelirse değerlendirirsin. Gelmediysede sen kimseyle var olmadın umursama. Derslerine odaklan sadece... Önemli değil canım. En iyi dost Allah. Onun razı olduğu bir kul olmaya bakalım. Birde en iyi arkadaşın kendinsin. Kendinle vakit geçirmeyi de sev.
Gizli Üye(30-35)10 ayBende ilk sene öyleydim dislandim ama ben liseden ve ortaokulda pratik sahibi olduğum için onemsemedim
İlk sene bir sürü grup oldu
İkinci sene o gruplar dağıldı düşman gruplar grup oldu
Üçüncü sene o gruplarda dağıldı iki grup kaldı
Dördüncü sene artık beni dislayanlar benimle grup olmak istediler çünkü aralarında bir ben kimsenin arkasından konuşmuştum kutu kazmamistim bu kezde beni dislayanlar I ben disladim
Son sene herkes bireysel takıldı farklı bölümlerden arkadaş edinmiştim ve ilk seneden beri insanlarla yüzeysel ilişkiler kurdum anlık arkadaşlık tıpkı tek gecelik seks gibi düşün bende tek günlük arkadaşlıklar kurdum
21 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayKesinlikle hayır her gün ağlamak zorunda değilsin.
Bos ver insanları muhtemelen yenisindir sen öyle degilmi ? ZamNa bırak seni dışlayan biri zaten seni hak etmiyordur öyle insanları boş ver ve bunun içinde ağlama bence. Derslerne odaklan sende. eğer biri seni görmüşse zaten seninle arkadaş olmak iserse olur. Emin ol senin olan seni bulur.
Seninse 🌱04 Yorumla
Soran10 ay3. sınıfım sessiz suskunum diye beni kibirli sanıyorlar ama çekingen kızkar çok köti davranıyor erkeklerse masum niyetle bakmıyor
Cevap sahibi10 ayBen seni yerine koyuyorum kendimi ne yapardım?
Bence boş vermelisin onları
Kendileri saçmalık' kendin ol istediğinde konuş asla susma suskun Olma. Bakiyorumda lise zamanima hep uslu Durmuşum neden? Sessiz sakin biriymisim
Sen konuşmadan kim seni tanıyabilir ki hocaların, arkadaşların? tamam sadece orada sakin olmayı tercih ediyorsun ama..
Kendini inşa et duruşun tavrın belli olsun. Herşeyi yapayanliz yapabileceğini ve kendine yettiğini öğrenmen gerekiyor belkide.
Hep şuna inandım neyi yapmayı istemeyi bırakırsan o seni buluyor. gerçekten öyle oldu.
Soran10 ayÖyle haklısın da yaşadığım travmalardan konuşamıyorum çekiniyorum belki dışlarlar diye insanlar seni tanımasa bile yaftayı yapıştırabiliyor mesela bana kibirli diyorlar kimseyle muhattap değilim diye
Cevap sahibi10 ayAnlıyorum seni ama cekinmemelisin böyle gitmez biliyorsun. Kontrolü ele alabilmelisin. dislarlar diye çekinme. Dışlamak isteyen her halükarda dışlar. Fazla kafana takma. Basitçe dusunmelisin karmaşık hale getirme. birak seni kibirli bilsinler ellerine istediklerini veriyorsun oyel düşünerek.
Gizli Üye(18-24)10 ayZamanında arkadaşlarının kıçına tekmeyi defalarca vurmuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki iyi ki böyle yapmışım. Arkadaşlığın hiçbir önemi yok insanlar seni ve dertlerini sadece sana karşı kullanmak icin dinliyorlar. Ondan önüne bakmalısın gerekirse kendini yalnız hissedersen dil geliştirmek icin sitelerde yabancı insanlarla arkadaş ol daha iyi. Gerekirse günlük telaşlarını onlara anlatırsın
16 Yorumla- 10 ay
Bunu bende yaptım lakin insan özlüyo o ortamı bazen
Cevap sahibi10 ay@GİRDAP1903 sana iyi gelmiyorsa bal olsa da unut :)
- 10 ay
Eyvallah umarım sen de çok mutlu olursun
Cevap sahibi10 ay@GİRDAP1903 teşekkür ederim sen de
- 10 ay
Hmm peki konudan bağımsız seni tanıyabilir miyim yoksa da canın saolsun
Cevap sahibi10 ay@GİRDAP1903 olur tabiki
- Eğitim & Kariyer konusunda 866 cevap paylaştı.
10 ayÜniversite yani okul hayati zaten geçici yerdir oncin sen geleceğin yani derslerin için gitmelisin bırak arkadaşları zaten Üniversite de arkadaşlıklar zaten sahtedir okul bitince herkes kendi memleketine gider..
02 Yorumla
Soran10 ayÖyle de ben bir dost istiyorum
- 10 ay
Bölümün den bulun bir tane
Orası cafe değil ki sen oraya geleceğin/eğitimin için gittin. Ha Üni de güzel bir arkadaş ortamına sahip olmak iyi midir iyidir o ayrı ama olmadıysa da Allah'a tevekkül edip sorumluluklarına odaklan karşılığını görürsün.
02 Yorumla
Soran10 ayBöyle konuşmak kolay yalnızlıkta Allaha mahsus ona bakarsan öğle arası bile yemeğe gidecek tek bir kişi bulamadığım sürece bu dediklerimi anlayamazsın
- 10 ay
Anlamıyor değil anlıyorum o yüzden tevekkül ifadesini kullandım. Tevekkül rahat değil zor zamanlarla ilgili bir kavramdır. Ne yapacaksın bu durumdan dolayı o üniversiteye girmenin sebebi olan hedeflerinden vazgeçecek misin? Burada iyi niyetle yazıyorum tamamen. Dediğim gibi Allah'a tevekkül et ve sorumluluklarına odaklan belki arkadaşların da olur olmazsa da geriye dönüp baktığında bu zorlukları yaşadım ama yılmadım der yaptıklarınla daha da gurur duyarsın. Daha yazmayacağım bu konu hakkında polemiğe dönüşme riski olduğu için. İnternette tartışmaktan nefret ederim.
Gizli Üye(25-29)10 ayBen de 4 yıl boyunca tek bir yakın arkadaslik kurmadım istemedim de acikcasi projeler ve stajda zorunluluktan birkac kişiyle muhatap oldum o kadar gereksiz bence hepsi çıkar ilişkisine dayalı. Zaten son yıl gördüğüm kadarıyla cogu arkadaşlıklar da bitti. Derslere gir cik sadece kimseyi takma
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 457 cevap paylaştı.
10 ayBölümde tek section değilsiniz herhalde? Danışman hocanla görüş sınıfını değiştir geçerli bir sebebin de olsun ama kimse benle oynamıyo dersen kabul etmeyecekler
02 Yorumla
Soran10 aySınıf değiştirme yok ki üniversitede herkes 1 sınıfta ders görüyor
- 10 ay
Yooo biz 2 sınıftık kalabalık diye 2 sınıfa bölüyolardı, ama devlette 100 kişi bi sınıfta millet ayakta ders dinliyor devletteysen yoktur
Ben lisedeyken bir gaz verdiler bir gaz verdiler... Gittim dedim Allah sizin belanızı versin 4 yıllık mezun oldum şimdide bir baklava imalatında çıraklık yapıyorum yani okuyorsanız adam akıllı bölüme gidin rehberlik eden öğretenmenlerin sözlerini dinleyin ölçüm tartın ona göre yol alın
00 YorumlaBende senin gibiyim hiç arkadaşım yok tek başıma derse gidiyorum tek başıma yemek yiyorum oda arkadaşlarım da iyi değil ve okulların açılmasına az kaldı artık yoruldum aslında arkadaş grubum vardı ama bilmediğim bir nedenle dağıldı ve tek kaldım aylardır
00 YorumlaO kendini bilmezlere dayanabilcegin toplam 4 yıl yani sırf arkadaşın yok diye uzulmene gerek yok sen kendi hedefine odaklan pişman olacagin şeyleri yapma umarım iyi bı başarıyla geçersin bölümünü 🙏
00 Yorumla
10 ayHangi üniversitede hangi bölümü oluyorsun bir zahmet onu da yazsaydın ona göre değerlendirme yapardık 😄
05 Yorumla- 10 ay
Aynı üniversitede başka bir bölümdeki kişilerle arkadaş ol ve yine başka bir bölümden kendine sevgili yap. Senin sınıfındakiler iyi değilse bile olayı bu şekilde telafi etmiş olursun 😄
Soran10 ayBölümün ne önemi var
- 10 ay
Okulu bırakmaya değip değmeyeceğini söyleyeceğim. Örneğin Hakkari Üniversitesinde sınıf öğretmenliği okuyorsan, arkadaşlarından memnun olmadığın için okulu bırakmaya değebilir, bırakman kayıp olmaz fakat Boğaziçi Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyorsan bırakma derim. İşte bırakmaya yüzden bölümün ve okulun önemi var 😄 😎
- 10 ay
@Arinnaaa Örnek verirken aklıma bu üniversite geldi, o yüzden böyle yazdım 😄 Sonuç olarak demek istediğim şey, bir insan Hakkari, Şırnak veya Bayburt gibi şehirlerde üniversite okuyorsa ve okuldan veya arkadaşlarından memnuniyetsizliği varsa okulu bırakıp bir daha çalışıp başka bir okulu kazanabilir, yani daha iyi bir yer kazanacaksa okulu bırakmasına değebilir. Fakat Boğaziçi gibi iyi bir üniversitede okuyorsa, bence arkadaşlarıyla iyi geçinemiyor diye okulu bırakması saçma olur
Gizli Üye(25-29)10 ayHangi üniversitede hangi bölümü okuyorsun? İllaki kendine göre bir arkadaş vardır daha karşılaşmamışsındır haklısın arkadaş önemli bir konu neden dışlanıyorsun onları rahatsız edecek herhangi bir davranışın oldu mu
02 Yorumla
Soran10 ayBir bilsem sessiz suskunum diye beni kibirli sanıyorlar ama çekingen kızkar çok köti davranıyor erkeklerse masum niyetle bakmıyor
Soran10 ayKızlar kötü
Yani arkadaşın olmaması biraz zorlayıcı olabilir fakat bu yüzdende okul bırakılmaması gerekir bence. Geleceğini etkileyebilirsin
00 Yorumla
10 ayİlk senense normal kafanın dengi insan öyle ha diyince bulunmuyor farklı ortamları dene..
02 Yorumla
Soran10 ayİlk drnem değil maalesef
Soran10 aySenem
10 ayMerak etme bir şekilde bulunuyor ama okuyunca da bir şey olunmuyor. Keşke ben de iki yıllık okuyup geçseydim yani cidden lanet olsun skdkd
00 YorumlaNeden dışlıyorlar buna müsade etme ağızlarına SC illa birilerine mi ihtiyaç duyuyorsun sen
04 Yorumla
Soran10 ayBir bilsem sessiz suskunum diye beni kibirli sanıyorlar ama çekingen kızlar çok kötü davranıyor erkeklerse masum niyetle bakmıyor
Soran10 ayÖyle de insan üzülüyor neden bötle davranıyorlar diye
Gizli Üye(25-29)10 ayBenim de hiç yoktu bi tane vardı o da çıkarı için benle takılıyodu devamsızlık yapma git okula dersini dinle gel yemişim ortamı arkadaşı, çok mu gerekli sanki
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 541 cevap paylaştı.
10 ayBende o sebepten üniversiteye hiç başlamadım çünkü nereye gitsem dışlamıyorum artık saldık
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 846 cevap paylaştı.
10 aybaşka bölümden bul arkadaş
takma kafaya zaten üni arkadaşları yalan dolan00 Yorumla
10 ayOlmasına gerek var mı arkadaş olarak yalnızlık iyidir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayBu sebeple yıllar önce küçük erkek kardeşimden az dayak yememiştim. Babamın ölümü öncesi üniversite ortamını beğenmeyip kendi ortamlarımda vakit geçiren biriydim. Babamın vefatı sonrası 2 yaş küçük velet buna kafayı taktı. Sopayla beni evden okula okuldan eve gidip gelen cici kız haline getirdi :(
00 Yorumla
10 ayİlk senense normaldir. Bide biraz sen de girişken ol, çekinme. İlk sen insanların yanlarına git.
00 YorumlaDevlet kurumlarından yardım iste gerekirse Cumhurbaşkanına ulaş
00 YorumlaSenin için Rektör ile konuşacağım
Derhal sana bir arkadaş komitesi ayarlasınlar
♥️00 Yorumla
10 ayOrası arkadaş edinme yeri değil eğitim yeri tek takıl
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 583 cevap paylaştı.
10 ayBölümün nedir peki senin poncik. Ne okuyorsun
01 Yorumla- 10 ay
Ne okuyorsun sen ponçik
Eğitim & Kariyer konusunda 721 cevap paylaştı. Benimde yok ne yapalım. Hoş gerek de yok aslında.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayCanım istersen anlatabilirsin yardımcı olurum ortamına gerek yok kendi kendine yetebilirsin bende aynı saçmalıklar yaşadım ama geçti hepsi istersen yardımcı olurum
03 Yorumla
Cevap sahibi10 ayYani derslerin sana yetmesi lazım kimseye ihtiyacın yok bunu unutma tek takıl daha havalı olursun. İnsanlardan da kaçma tam tersi ol. Kendi içine kapanma yoksa seni rezil etmesini bilirler ama sap gibi kalmayacaksın gözün açık olacak. Seni neden dışlıyorlar ki herkes bir insan.
Cevap sahibi10 ayTopu üstüme geldi topuna tekmeyi koydum biliyor musun 🤣
Cevap sahibi10 aySanırım sorun şu:
1-erkekler varsa aşırı kıskanma seni manipule etme
2-notlarin iyiyse vs. notlarından vurmaya çalışıp seni düşürme
3-erkeklerde de bildiğimiz üzere zaten
Peki sen ne yapacaksın?
Sadece derslerine odaklanıp öne çıkıp okulunu başarıyla bitireceksin o zaman kim kimi sallıyor görürsün merak etme😇😇
Şunu unutma uni de doğru düzgün arkadaş bulamazsın hepsi cikarcidir sen kendine odaklan kendini yükseltmeye bak
- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
10 ayBence kendi haline takıl. Üniversite kalabalık bir ortam illa ki biri seni bulur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayBende de durum tam tersi şu an 3. Sınıfa geçtim ilk sınıftan beri takildigim kişilerden kurtulmak istiyorum ama çıkar (ders notları grup ödevleri vs.) yüzünden bırakamıyorum sana tavsiye bunu kafana takma elinden geldiğince derslere git idare et bitirene kadar.
00 YorumlaGitmek isteyenolirs karar senin ama ortam oluşur sorun etme
00 YorumlaOkuduğun bölümün açıktan bölümü varsa dışardan okuyabilirsin
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 894 cevap paylaştı.
10 ayYatay geçiş deneyebilirsiniz ortamınız değişir. Eğitiminiz de etkilenmez.
00 Yorumla
10 ayZaten üniversite dediğin iki ezber işte. yazık
00 Yorumla
10 ayAhh duygusal kardeşim kendini sev hedef belirle. Allah ile bağını güçlendir
Bu kadar...03 Yorumla- 10 ay
Bişey sorabilir miyim
- 10 ay
Sor bakalım
- 10 ay
Takip eder misin mesaj atamıyorum
Gizli Üye(30-35)10 ayDerslerine yoğunlaş okulu bitir.
Ne ortamı? Ortamı boş ver.
01 Yorumla
Soran10 ayOrtamla işim yok 1 arkadaşım bile yok öğle arası canım sıkılıypr
Gizli Üye(25-29)10 ayÇok iyi üzücü beni de lisede dışlarlardı özgüvenimi hepten kaybetmiştim. Bu yüzden üniversiteye gitmedim ;(
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 aySence seni neden dışlıyorlar? Farkınız nedir mesela?
03 Yorumla
Cevap sahibi10 ayPeki cidden öyle misin genel olarak yani sessiz suskun mu yoksa tam tersi mi? Mesela ben çok fenayımdır ama başta konuşmam olmadığı için suskun sessiz görünürüm
Soran10 ayBen normalde çok konuşkanım aile içinde ama dışarıda çekiniyorum tersler diye kimseyle konusmuyorum
Dönemler açılınca sana uygun keyif alacağın kulüplere başvur ben folklör oynamıştır 12 ülke gezmiştim arkadaşada ihtiyaç duymadan. Bu dönemler özleyeceksin içinde upte kalmadan geçir hayatını
01 Yorumla- 10 ay
Hangi üni
Gizli Üye(25-29)10 ayMallık sende... okuyup napcan? 15 milyon işsiz var çoğu da ünü mezunu.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayGeçmiş olsun üzülme bu kadar sonunda uçurum yok ya geçer bu günlerde inşallah
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayGruplaşma çok haklısın ama pes etme birilerini bulursun bence
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayEmin ol üni ortamın olunca da bişey olmuyor. Her insan ayrı dert demek kıskançlıklar sorunlar asla bitmiyor. Sürekli bi rekabet içerisinde herkes. Ve kendi aralarında guruplaşınca kendilerini bi şey sanıyolar ucuberler.
10 YorumlaKral okumaya gittin gezmeye değil onu fark edecek olgunluğa gelince halledersin
01 Yorumla
Soran10 ayOrada gezme kelimesi geçiyor mu sen de yazdığımı okuma düşününce anlarsın
10 aytelefonla uğraş sabret dua edin. unutmayın bu zorluğu yenerseniz bir daha kolay kolay yenilmezsiniz. erkek arkadaşta edinebilirsin
00 Yorumla
10 ayÜniversiteye kendin ve geleceğin için gidiyorsun yalnız kalmış hissedebilirsin cok dogal ama sırf yanında birileri yok diye geleceğini harcama
02 Yorumla- 10 ay
Belki hayatında hep birileri ile bir şeyi başardıgın için yalnız oldugunda da kendinle mutlu olabilmen icindir bu sınanış öyle düşün her şeyin bir sebebi vardir öğle arasında da aç bir film izle geleceğinden daha mı önemli arkadaşlık
10 ayÜniversiteyi dışarda mi okuyorsun kendi memleketin de mi bi de çekingenlikte var mi siz de?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 aySeni dışlamalarindaki sebep ne peki? Sence hangi hareketini konusmani begenmiyor olabilirler bir de. sehir olarak neresi merak ettim
01 Yorumla
Soran10 ayBir bilsem sessiz suskunum diye beni kibirli sanıyorlar ama çekingen kızlar çok kötü davranıyor erkeklerse masum niyetle bakmıyor
Sen bu bakış açını değiştir ilk önce üniversiteye ortam için mi gidiyorsun okumak için mi?
02 Yorumla- 10 ay
İnsan, sosyal bir varlıktır kardeşim yalnızlık da Allah’a mahsustur. Belki sıkıntıları vardır birileriyle konuşmak istiyordur, dertleşmek istiyordur. İnsanız arkadaş isteriz her halükarda. Kimisi tekken rahat kimisi çokken
- Devamını Gör (48)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat