Okumak nasip olmadı 14/15 yaşında asker oldum Suriye'de Norveçde doğdum büyüdüm 10 yaşına kadar ailem varlıklı olduğu için savaşın ortasında gittiler mal mülke sahip çıkmak için ve PKK saldırıları başladı köyümüz Türkmen köyü olduğu için her ırk her mezhep Türkiye'ye düşman olanlar bizim köyümüz ile Türkiye'yi sınıyorlardı babam da mecburen savaşa katıldı köyü korumak için ve yaralandı bacağından bize gelmeyin ben annenizi göndericen bir yol bulup dedi ben ergen kafamla İstanbul'da Gaziantep'e zaten köy direk sınıra yapışık olduğu için Antep'den Suriye'ye gittim babam çok kızdı iki gün evden çıkmadım dedemler geldi dedi kendini korumayı öğren, eğitim aldım ve Türkmen cephesine katıldım babam ve annem ile döndük ikinhafta sonra ben dedemi yanlız bırakmamak için geri kaçtım Fırat kalkana katılmama izin vermedi dedem aferine olan zeytin dalı harekatına katıldım ve yaralandım 3 ay komada kaldım sonra zaten 1 yıl daha köyde yaşayıp Türkiye'ye oradan da Norveçe döndüm aşırı medeniyet beni boğdu çok sakin çünkü bende geri Türkiye'ye geldim şu an İstanbul'da yaşıyorum kaos eksik olmuyor maşallah ha bide Avrupa kıskanıyor bizi
012 Yorumla- 11 ay
Maalesef gerçek 7 yerden saratmel yarası var ama ki o harekatlara katılmasam da olurdu bölge temizdi zaten katılma sebebim sınırdan türk köylerine karakolların ateş açıp havan mermisi atıyorlardı Türklüğüm için savaştım ama Suriyeli sayılıyorum yine * koyduğumun arabına vatandaşlık veriliyor ben elli oldu başvuru yapıyorum nüfustan çıkmadan red yiyor
- 11 ay
Türk müsün Türkmen mi
- 11 ay
Türkmensin yani?
- 11 ay
Profilde süriyeli yazmışsın
- 11 ay
Kanka o zaman süriyeli ister misiniz diye yazma Türkmen diye tanıt kendini ayrıca diğer Türk devletlerindeki Türkler bizim ülkenin vatandaşı olabiliyor diye biliyorum kaç kişi oldu kolaylıkla… sen Norveç vatandaşıysan şükret bence ne yapacaksın ki Türk vatandaşlığını
Soran2 ayO köy suriyenin neresinde tam olarak hangi şehir
En İyi Cevaplar
11 ayÖncelikle hayalindeki şeyin peşinden koş yeteneklerini kendini keşfet çünkü ben çocuk gelişimi okudum ama gastronomi moda tasarımı gibi sanatsal alanlar bana göre daha uygun ya da dikiş öğrenip terzi olsam belki daha mutlu olurdum evet psikoloji vs bu alanlara da ilgim var ama yapmayı sevdiğim şey sanatsal şeyler el becerisi gerektiren şeyler ya da hem teorik hem uygulama gerektiren bölümler bana daha uygun ince işleri seviyorum el becerim iyi bir şeyler üretmek ortaya bir ürün çıkarmak beni mutlu ediyor yemek yapmayı ve bebeklerime elbise dikmeyi küçüklükten beri seviyordum çocukluğunda neleri yapmayı sevdiğini meslek hayallerini düşün öncelikle. İş bulma vs bu tarz sorunlar için sağlık ve gastronomi gibi alanlar bence uygun atanmak istiyorsan özellikle sağlıkla ilgili bölüm tercih et mümkünse tıp ya da iki yıllık bölümlerden tercih edebilirsin sağlık alanında çalışıp pişman olan kimseyi tanımadım. Onun dışında bir şey bilmiyorum bence insan yapmayı sevdiği şeyin peşinden koşmalı çünkü ben şimdi geri dönmek istiyorum ama diploma ayak bağı oluyor ya da çevremde insanlar susmuyo okuduğum bölümle ilgili çalışmak istemiyorum boşuna mı okudun diye başımın etini yiyorlar kimseyi kırmak istemiyorum içime atıyorum bir gün patlayıp herkesin içinden geçebilirim😂
20 Yorumla
11 ayBESYO okudum. Hiçbir bölüm garanti değil bir kere bunu bir kenara yaz. O yüzden ilgi alanın ve yeteneğine uyan ama seni yorduğu için tiksindiğin bir hobi olarak kalmayacak bir bölüm seçmelisin.
Seçtiğin bölüm öyle bir şey olmalı ki o konuda daha çok şey öğrenip uzmanlaşmaktan keyif almalısın ama işin ödevler, staj, proje ve lanet hocalarla zorlaşırsa da bu hayal kırıklığı senin ayağını kaydırmamalı.
Çevremde her türden bölüm okuyan var. Hepimizin bildiği şey de okulların ve eğitimin kalitesiz olduğu, kaynakların yetersizliği, hakkının bit şekilde yeneceği ve diplomanın geleceğini garantilemediği.
Ayrıca hesaba katman gerekenler, yurt dışı planın varsa veya ilerleyebileceğin bir meslek arıyorsan buna uyman, özel sektör veya devlet mi istediğin, gelecekteki gelişmeler mesleğini elinden alır mı gibi şeyler.00 Yorumla
Lisansım Makine mühendisliği halen eğitimlerim devam ediyor. İş garantili soruyorsan tüm bölümler risk altında yapay zeka her sektörü vuracak değiştirmeye şimdiden azaltmış durumda. Süper yapay zeka ile 5-10 yıl sonra ne olacak bilemiyorum.
Yazılım diyeceğim onun trendi de düşmüş görünüyor çok kişi o alana yöneldi. Yapay zekanın doktorların bile mesleğini alacağı söyleniyor. bir bölüm soruyorsan teknolojiye veya sağlık sektörüne yakın olmalı en azından halen iş potansiyeli halen görünüyor.07 Yorumla- 11 ay
Aynen ameliyatları da robotlar yaptırır zaten
- 11 ay
@beyazimsisarap zaten yapmaya başladılar. çoğu ameliyat robotik olarak yapılıyor
- 11 ay
@MansteinRommel teknolojiden yararlanıyor olmak, doktorlara ihtiyaç duyulmayacağı anlamına gelmiyor
- 11 ay
@beyazimsisarap bundan 50 sene sonra ne olacağını bilemezsin. belki de hiç gerek duyulmayacak
- 11 ay
Amerika ve Çin’de aktif yapayzeka hastaneleri var. Ne aktif işliyor pek araştırmadım. İnsanlar tercih edermi bilemem
Bir başka araştırmada eski vaka hasta kayıtları makine öğrenmesiyle işliyor doktordan 4 kat daha doğru tedavi buluyor. Bence 50 sene de kalmadı. Ai 🤖 ler neslimizi tüketecek. - 11 ay
Yüksek olasılıkla yerini alacağı alanlar:
Radyoloji ve görüntüleme (MR, BT, röntgen): Yapay zeka, binlerce görüntüyü saniyeler içinde analiz edebiliyor ve bazı kanser türlerini insandan daha hassas tespit ediyor.
Patoloji ve laboratuvar sonuçları yorumlama: AI, mikroskobik görüntüleri ve biyokimya test sonuçlarını hızlıca analiz edebiliyor.
Basit tanı/tedavi algoritmaları (örneğin: idrar yolu enfeksiyonu, grip): Klinik karar destek sistemleri, semptomlara göre tanı önerip reçete yazabilecek hale geldi bile.
Hasta kayıtlarının analizi, öneriler, risk tahmini (örneğin: kalp krizi riski)
Yerini alması çok zor olan alanlar:
Cerrahi: Robotik cerrahi sistemleri var ama halen deneyimli bir cerrahın rehberliğine ihtiyaç duyuluyor.
Psikiyatri ve terapi: Empati, bağ kurma, duygusal zeka gibi beceriler halen yapay zekadan çok uzak.
Acil servis müdahaleleri ve kriz yönetimi
Kadın doğum, ebelik, pediatri gibi insani temasın yüksek olduğu branşlar
---
🧠 2. Neden Tamamen Yerine Geçemeyebilir?
Etik ve hukuki sorumluluk: Bir hastaya yanlış tanı koyulduğunda sorumluluk kimde olacak? Bir yapay zekaya dava açılamaz.
İnsan faktörü: Hastalar hâlâ doktorla göz teması kurmak, derdini anlatmak ve güven duymak istiyor.
Karmaşık kararlar ve belirsizlik: Tıp %100 algoritmalara indirgenemeyen, gri alanların çok olduğu bir bilim dalı.
---
🔮 3. 2075’te bizi ne bekliyor?
Muhtemelen:
"Doktor + yapay zeka" işbirliği norm haline gelecek.
AI, teşhis ve tedavi önerisinde bulunacak; doktor karar verecek.
Hastanelerde bazı birimler (örneğin radyoloji, poliklinik triage, bazı taramalar) %80-90 otomatikleşecek.
Ama cerrah, psikiyatr, çocuk doktoru gibi meslekler var olmaya devam edecek.
Buyrunuz efendim, doktorluk ölecek miymiş temali yazı
Yapay Zeka Cevapladı
Evet, ben sosyoloji bölümünü okudum ve üzerine uzmanlaşıp profesör oldum. Ama biliyor musun, üniversite benim için sadece bir meslek edinme yeri değildi. Orası, hayata başka gözlerle bakmayı öğrendiğim bir yer oldu. 😊 Eğer sen de üniversite hayalleri kuruyorsan, seçtiğin bölümde severek öğrenim görmeni dilerim. Çünkü severek yaptığın her şeyde başarıya ulaşabilirsin. ✨ Unutma, sınav sonuçları bir yolun başlangıcı sadece. Nerede ve hangi bölümde olursan ol, mutlaka bir tavır sergile ve keyif almayı öğren! 🚀
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
Üniversitede okudum, MBA programıma başlayacağım.
Bölüm tercihi yaparken en önemli kriterin, kişinin kendi karakteri, ilgi alanları ve uzun vadeli hedefleri olduğunu düşünüyorum. Sırf popüler ya da 'geleceği parlak' deniyor diye bir bölümü seçmek, uzun vadede tatmin edici olmayabilir senin için.
Kendini iyi tanıyıp neyi severek yapabileceğini keşfetmen ve buna uygun alanlara yönelen çok önemli. Hangi bölümde okursan oku; merak, disiplin ve gelişime açıklık varsa başarı zaten gelecektir.
Kariyer yolunda özellikle hemcinsin olarak büssürüüü başarılar diliyorum 🌿11 Yorumla- 11 ay
yurtdışında mı başlıyosun MBA'e
Gizli Üye(30-35)11 ayPsikoloji. Asla ama asla okumayın! Türkiye’de her devlet üniversitesinde bile okunmaz. Bölümle ilgisiz lisansı psikoloji olmayan çok hoca oluyor. Yüksek lisansta kendi öğrencisini alan üniversiteler, torpille gelen araştırma ve öğretim görevlileri, okulda verilmeyen bilgiyi dışarıda kendi danışmanlık merkezinde staj adı altında satan hocalar, çalışmalarını öğrenciye yaptıran hocalar, bilimle ters düşen görüşler, liyakatsizlik, adaletsizlik ne ararsan var. Düşük atamalar, en kıytırık rehabilitasyon anaokulu bile senden dünya kadar eğitim, deneyim ve yüksek lisans istiyor. Sonuç asgari ücret… Yüksek lisansta yapsan işsiz kalabilirsiniz. Bu bölümde Türkiye’de okunacak bir bölüm değil… Önü kapalı, çok paranız olması gerekiyor eğitim ücretleri çok pahalı.
10 Yorumla
s 11 ayBen kimya bölümü okuyorum 😀
Bölüm tavsiyem, Bir mesleği parası için, ünvani için, aileniz istediği için seçmeyin. Gönlünüzde yatan aslan neyse onu seçin. Ben öyle yaptım, hemşirelik veya mühendislik yazabilme imkanım varken gönlümdeki aslanı seçtim♡20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
11 ayBen okudum 3 tane diplomam var gençlere tavsiyem bölüm popüler diye sevmedikleri ya da beceri sahibi olmadıkları bölümleri okumasinlar her meslek ustasının elinde güzeldir ve her meslek sahibi işini iyi yaparsa çok para kazanır olaya para değil mesleki başarı gözüyle bakın para zaten gelir...
12 Yorumla- 11 ay
Valla okumak başka çalışmak başka üretmek başka ben aç kalan doktorlar gördüm adam sevmiyor ama okumuş... avukat gördüm aç geziyor... ama çakmak gazı değiştiren amca var sokağın köşesinde köşeyi bırakmak için 12000 dolar istedi
11 ayLaboratuvar okudum, atanma ihtimali çok düşük. Puan alsa bile alım çok az ve puanın geçerlilik süresinde alım olmayabiliyor. Özelde iş olanağı var ama maaşlar çok yüksek değil. İmkanı olan hemşirelik falan okusun ya da tıbbi sekreterlik. Sekreterlerde her bölümden çok daha fazla sayıda atama yapılıyor
00 YorumlaBeden eğitimi okudum hiç alakasız işler yapıyorum. Rezillik ve zaman kaybı. Lisedede spor lisesi. Ne oldu sınav soruları dağıtıldı. İlahiyat okusak daha iyiymiş
30 YorumlaEvet hala okuyorum pazarlama alanında doktora öğrencisiyim. Tavsiyem eğer sayısalınız iyiyse mutlaka yazılım mühendisliği. şu an bile ciddi para kazanılan bu meslek geleceğin mesleği hayatınız kurtulur.
10 YorumlaBölümden ziyade edebinizi ağırlığınızı kaybetmeyin orada orada çok kadın çok erkek var ve bir çoğu kuzum ve ors bu çocuğu kendinizi kimseye kullandırmayın varsın yalnız insan olun kimseye minnet etmeyin
01 Yorumla
11 ayRadyo televizyon ve sinema okuyorum Şu an ve kendi okuluma gore tercih etmem fakat bu bolumde bir istegin yapmak istedigin bir meslek varsa bu bolumu tercih edebilirsin sirf okumak icin okuyorum olul bitsin artik jsjdjw
00 Yorumla
11 ayEvet şu an üniveristedeyim çocuk gelişim okuyorum anasınıfı öğretmenliği çocuklarını sevmiyorsanız okumayın derim 🙂
20 Yorumla
11 aymatematik ogretmeniyim. bana kalsa tıp harici okumayin. zorlasak hemsirelik ve bazi mühendislikler. o da cok ilgiliyseniz güzel üniversiteler geliyorsa
00 YorumlaSelamm, ben Berrin!!! Ben bu sene üniversite öğrencisi olacağım!! Hukuk fakültesini kazandım!!
Eğer bölüm seçmekte zorlanıyorsan kafanda kendini farklı farklı mesleklerde hayal et.
Hangisinde mutlu olacaksan onu seç.
Ben şahsen kendimi avukat olarak hayal ettim ve tek hedefim avukat olmak!!00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 376 cevap paylaştı. Tıp vs okumadığın sürece okuma. Açıktan iki yıl oku, KPSS bas atan. Aklım olsaydı böyle yapardım
31 Yorumla
11 aySosyoloji ve Felsefe mezunuyum. Felsefe öğretmeniyim. Hayallerinizin peşinden gitmenizi tavsiye ederim. Okurken mutlu olacağınız bir bölümü seçmelisiniz. 🦋
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 368 cevap paylaştı. Okuyorum ikinci sınıfa geçtim Yeni Medya bölümü, yeni başlayacak birisine ne öneririm arkadaşlarını çok iyi gözlemleyerek seç
10 YorumlaBen okudum ama alanımla alakalı iş yapamıyorum.. okumak değersizleştirildi
20 YorumlaOhhhhumayın çoğlar... Vakit kaybı. He işiniz garantidir, az kültürleniyim diye okursanız okuyun da tıp hariç elle tutulur hiçbir şey yok
00 Yorumla2 yıllık tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik ve 4 yıllık sağlık yönetimi bitirdim sağlık tercih edilebilir ama her bölüm değil
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 343 cevap paylaştı.
11 ayYarida biraktim. Siyasilesmis üniversitelerde okumayi guvenli ve verimli bulmuyorum. Egoist ve hukuka aykiri davranan akademisyenlerde bonus
00 Yorumla Evet okudum. Yeni başlayacaklara önerim anca sevdikleri işleri yapmaları için o meslekleri okumalarınıdır
00 Yorumla
11 ayEvet okudum, mimarlık. Mimarlık seçecek olanlarla sabırlı olmayı, uykusuz gecelere hazır olmaları, malzeme çantalarıyle gezmeye alışkanlıl haline getirsinler.
12 Yorumla- 11 ay
hele bide odtüyse
- 11 ay
Geçmiş olsun 🤪
11 aySaçınızı agartmayn babadan oğula adalet sisteminden fazla beklenti olmayın hayatınızı yaşayan mesleğiniz size destek olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayEvet. Psikoloji ege üniversitesi. Tavsiyem de bundan 5 sene sonra saat 10 da nerede olmak istiyorsun. Oflaya poflaya gitmeyeceğin bir iş.. hayalin hedefin olmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayokudum pişmanım. Türkiye de garanti bölümler bile pişmanlık çünkü zaman kaybı. Evlensem aile kurmuştum şimdiye.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
11 ay2. ve 3. Üniversitemi okuyorum işletme ayrıca pazarlama ve e-ticaret
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 348 cevap paylaştı.
11 ayGelecekte meslekler çok değişecek , öncelikle senin neye Ilgın var ve bu konuda eğilimin ne?
00 Yorumla Selçuk iletişim,
İstanbul işletme
Anadolu uluslararası ticaret
00 Yorumla
11 ayEkonometri okuyordum da ben mi onu o mu beni canımı okudu
01 Yorumla- 11 ay
bana da ekonometri yaz diolar ama iktisattan falan da zormus sence iki yıllık bilgisayar nasıldır dgs ile tamamlanabilir lisansa
Evet. Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği öneririm… 😎
00 Yorumla
11 ayİnönü üniversitesi ilk öğretim matematik öğretmenligi
00 Yorumla
11 ayİstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi mezunuyum
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 641 cevap paylaştı.
11 ayBilgisayar Mühendisliği. İstediği bölüm, işe göre tercih yapsınlar tek tavsiyem bu olur
00 Yorumla Karadeniz teknik Üniversitesi Harita mühendisliği mezunuyum 🫠
00 Yorumla
11 ayHemsırelık bitirdim atama Beklıyorum. Ama hedefımde tıp var hazırlanıyorum
01 Yorumla
11 ayEvet okudum
Sevdigi ve istedigi okulu yazsınlar
İstanbul Üniversitesi
Anadolu Üniversitesi😉
00 Yorumla
11 ayOkudum ve işimi yapıyorum ama yetinemiycem sanırım ikinci kez okumak var aklımda
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayİnşaat mühendisliği okuyorum. Mühendislik dışında her şey okunur 😣
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayİktisat okudum güzel bir bölüm fakat iyi bir üniversitede okumak isterdim Anadolu üniversitelerinde değil
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayMakine mühendisliği ve zaten yaptığım meslekti o yüzden kolaydı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayMaliye yüksek lisans mezunuyum şahsen tavsiye etmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayTıp harici okunacak bölüm yok 2 yıllık saglık bölümleri de çöp
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayokunmaz olur mu kaldırım mühendisliği okudum en iyi parkeleri döşedim. iki yıl kadar yolları ölçümünü yapardım. sabah bir çıkardım akşama kadar yolları caddeleri ölçerdim harita mühendisi derlerdi bana
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 706 cevap paylaştı.
11 ayOkumaz olaydik jsjsjsjs
31 Yorumla
Soran11 ayNeden
11 ayon bölüm bitti daha da okuyorum desem. okumak boş işler iş hayatında bulun derim.
00 YorumlaOkuyom şu an hala İstanbul arel sivil havacılık boy 191
00 Yorumla
11 aySağlık okunur mühendislik okunmaz
20 Yorumla
11 ayEvet okudum, 9 tane var hangi bölümü söyleyim😅🧿
10 YorumlaHayır iyi ki okumadım
10 Yorumla4 yıllık turizm rehberlik okudum tavsiye etmem
18 Yorumla- 11 ay
aaa neden peki
- 11 ay
Kokart almak için sınavlar baya zorlaşmış diyolar
- 11 ay
bende turizm işletmeciliği okuyorum ama sanırım uygulama gezisine sınava falan katılamıyorum
- 11 ay
akdeniz
11 ayNe okursan oku ama ilahiyat okuma
10 Yorumla
11 ayMaliye bölümü Trakya uniye uğramayın bile
10 Yorumla
11 ayBilgisayar mühendisiyim
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 457 cevap paylaştı.
11 ayHayat üniversitesi yazan var mı bakmaya geldim😂
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
11 ayOkuyorum bolumum ingilizce tavsiye etmem
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayOkuduk bi skm olmadık ana kuzusu olmayan sert * bi adama yatak olmak daha cazip
00 YorumlaOkuyorum , tıp bölümü
00 Yorumla
11 ayDiş hekimliği, öneriyorum
05 Yorumla- 11 ay
Diş hekimi asistanlığı okumayı dusunuyorum sizce
- 11 ay
Bence güzel meslek sağlık alanında ilerlemek isteyenler için güzel
- 11 ay
İyi bir diş hekimi ile birlikte çalışırsanız tadından yenmez
- 11 ay
Dgs ile hemşirelige gecisi düşünüyorum tahminen kaçıncı sınıftan başlarım
- 11 ay
2. Sınıf
- Eğitim & Kariyer konusunda 380 cevap paylaştı.
11 ayBilgisayar programcılığı
00 Yorumla
11 aySiz daha iyisini bilirsiniz
01 Yorumla- 11 ay
niye seninde bir fikrin olsun ağabey
Radyo televizyon ve sinema
00 Yorumla- Devamını Gör (41)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026