+1 yıl
Elbette, üniversiteye yeni başlayanlar için bazı tavsiyelerim var:
1. **Zaman Yönetimine Dikkat Edin:** Ders çalışma, ödevler, sosyal etkinlikler ve dinlenme arasında denge sağlamak için zamanınızı iyi planlayın.
2. **Derslerinizi Takip Edin:** Ders programınızı ve öğretmenlerinizin önerilerini dikkatlice takip edin. Notlarınızı düzenli alın.
3. **Sosyal Bağlantılar Kurun:** Üniversite, yeni insanlarla tanışmak için harika bir fırsattır. Sosyal etkinliklere katılın ve arkadaşlıklar kurun.
4. **Sağlığınıza Özen Gösterin:** Düzenli egzersiz yapın, sağlıklı beslenin ve yeterince uyumaya özen gösterin.
5. **Kariyer Hedeflerinizi Belirleyin:** Hangi alanda ilerlemek istediğinizi düşünün ve ilgili kariyer fırsatlarını araştırın.
6. **Sorular Sormaktan Çekinmeyin:** Derslerinizle ilgili sorularınız varsa veya yardım gerekiyorsa, öğretmenlerinizden veya rehberlik servisinden destek alın.
7. **İşbirliği Yapın:** Grup çalışmalarına katılın. Başkalarıyla işbirliği yaparak farklı perspektiflerden faydalanabilirsiniz.
8. **Kişisel Gelişiminize Yatırım Yapın:** Sadece akademik değil, kişisel gelişiminize de önem verin. Hobilerinize zaman ayırın ve yeni yetenekler edinmeye çalışın.
9. **Stres Yönetimi:** Stresle başa çıkmak için rahatlama teknikleri öğrenin ve stresli zamanlarınızda kendinize iyi bakın.
10. **Keyif Alın:** Üniversite deneyiminin tadını çıkarın. Bu yıllar, sadece eğitim almakla kalmayacak, aynı zamanda unutulmaz anılar biriktireceğiniz yıllar olacak.
Unutmayın, herkes farklıdır ve kendi öğrenme tarzınıza uygun bir yaklaşım geliştirmek önemlidir. Başarılar dilerim!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Var.
Lisedeyken başarılı bazı öğrenciler üniversiteye gidince kendi gibi başarılı öğrencilerin gerisinde kalıp dersleri boşluyorlar. Bunun nedeni tamamen psikolojik. Böyle olma.
Derslere devam etmeyi çok önemse. Her dersi en ön sıradan dinle. Muhakkak kalemin ve küçük de olsa bir not defterin devamlı hazır olsun. Ses kaydı da al. Derse devam etmek başarılı olmak için çok önemli bir adımdır. Derse devam etmeyene sınav zor gelirken devam edene kolay gelir. Çünkü hocalar öğrencinin derse devamını ister ve derste bahsettiği fakat notlarında yer almayan hususlardan soru sorarak derse devam eden öğrenciyi devamsızlık yapandan ayırır.
Derse geç kalma. Hocaların hemen hepsi buna takıktır. Derste bilgisayarın veya telefonunla uğraşma. Arkadaşınla konuşma. Sıranda defterin ve kaleminle not tutan ol.
Projeleri muhakkak teslim et. Hocanın veya kendi istediğin gibi olmasa, yarım kalsa bile... Çünkü hocalar senin gayretine de not verirler.
Hocalarla münakaşa etme. Onlara saygılı ol.
Derse hazırlıklı git. Böylece anlamadığın hususları sorup öğrenebilirsin. Soruların da kaliteli olur. Ders esnasında anlayamadığın veya kaçırdığın yerler olabilir. Bazen çok basit olur, cevabı öğrenince soru sorduğuna bile pişman olabilirsin.
Derslerini mümkünse aynı gün, olmazsa hafta sonu muhakkak tekrar et. Zamanında anla. Sınav zamanı çalışırken konuları geçmişte anlamış olmanın çok yararını göreceksin. Sınavdan önce 1-2 saat tekrarla çok iyi notlar alabildiğini göreceksin.
Üniversitede hemen her bölüm zordur. Derslerden ödevlerden başını kaldırıp da eğlenecek zamanın aslında yok gibidir. Ders çalışmaya kendini alıştır.
En fazla zamanı vizelere kadar olan haftalar içerisinde bulursun. Vizelerden sonra finaller sana hemenmiş gibi gelir. Vizelerin yüzdesi düşük olduğu için sakın önemsemezlik etme. Vizeler finallerden daha önemlidir. Çünkü vizenin telafisi yoktur. Halbuki finalin bütünlemesi vardır. Aynı final yerine geçer. Vizede konu daha azdır ve daha kolaydır. Finalde vize konularından da sorumlu olursun. Vizesinden yüksek aldığın dersi büyük olasılıkla geçersin. Vizesinden düşük aldığın dersin finaline çalışırken üzülürsün. Zira daha kolay ve daha az konudan yüksek puan alamamışken şimdi tüm ve zor konulardan yüksek puan almaya çalışmaktasındır. Gereken puanı alamayabilirsin.
Dersi bile bile büte bırakma. Hocalar genellikle bütte bir soruyu çok zor sorarlar. Yani sınava 100 puan üzerinden girmezsin genellikle. 80-90 puan üzerinden girersin. Ayrıca dersi geçmen için son şansın olduğundan da stres yaparsın. Vizen yüksek olduğu halde bütte kalmak seni daha çok üzer.
Bunları sana Yazılım Mühendisliğini 4 üzerinden 3,61 ortalama ile bitiren bir ağabeyin söylüyor.
12 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yılÇok güzel bir yer, hem anı edinebileceğin hem de hayatını oluşturacağın bir ortamdır üniversite, arkadaş kolayca bulursun, herkesle konuş sohbetin olsun, kimse benle neden konuşuyorsun diye hiçbir şekilde yargılamaz, sevgili aynı sinifta yapmamaya çalış , mümkünse aynı bölümde olmasın, zaten ilk sene bişey yapma, hocalar liseden farklı , kimse hocaya karışımıyor proflar bile , onlarla iyi geçinmeye çalış , hakkıní yedirme ama hocanín suyuna da git
01 Yorumla
ortamda ki her insana güvenmeyin. Not dilenmeyin bulamazsınız. Herkes kendini düşündüğü için her şeyi siz halledin. Hocalara yalakalık yapabilirsiniz böylece sizi bölüm birincisi bile yapabilirler ve yüksek lisans hakkı tanırlar ve devam edersiniz beleşe mesleğiniz olur. Bizim bölümde öyle oldu mesela. Hocalarla içmeye giden bir kızı birinci yaptılar. Adalet beklemeyin.
06 Yorumla- +1 yıl
Öğretmen öğrenci arasında bu tarz şeyler oluyor mu ya dışarda içmeler vs vay bee
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u +1 yılderslere odaklansınlar
10 Yorumla Serbest giyim olduğu için istediğini giyebilirsin ama fazla abartma
İlk günden arkadaş olmak isteyen olabilir gruplaşmalar olabilir dikkat et
Arkadaş seçimini iyi yap
Hemen herkese güvenme bir şeyini anlatma
Üniversitede çıkar ilişkisi vardır normalde yanına gelmeyen insanlar sınav zamanı not istemek için gelebilir
Dersleri iyi dinleyip sık not tut çünkü hocalar genellikle sınavda ne soracaksa onu derste söyler kaçırma
Hocalarla aranı iyi tut
Sınavlara önceden çalışmayı unutma yoksa kalırsın
Sevgili işlerine fazla dalma dersleri unutursun şimdilik bu kadar tavsiyelerim
52 YorumlaArkadaş konusunda seçici olun, it kopuk tarzı gruplara dahil olmayın, bir ilişki yaşamak isterseniz de aynı şekilde seçici davranın sırf cinsellik için kimseyle birlikte olmayın mutlaka kulüplere katılın, imkanınız varsa erasmus yapın, birden fazla hobi edinin, kütüphaneyi sonuna kadar kullanın, elinizden geldiğince kitap okuyun, toplu etkinlikleri kaçırmayın mutlaka bir arkadaş grbunuz olsun ama dediğim gibi zibidilerden ziyade elit bir çevre edinin, seçtiğiniz arkadaşlar size bir şeyler katsın. Kendinizi geliştirmek için imkanların en mümkün olduğu ortam üniversitedir bu yüzden asla size sunulan eğitimle yetinmeyin, size sunulan imkanlardan faydalanarak kendi kendinizi geliştirmeye çalışın. Ayrıca sınıfı geçsem yeter sonuçta burası üniversite diyenlere aldanmayın derslerinize sıkı çalışıp notlarınızı yüksek tutmaya çalışın. Kafa yapınıza uygun arkadaşlar bulamazsanız bile her şeyi kendi başınıza keşfedin asla kendinizi eve kapatmayın. Başarılar dilerim...
30 Yorumla
+1 yılÖnceliğin eğitimse;
- Not ve kaynak değiş tokuşu yap.
- Kitapları ikinci el veya çıktı olarak al.
- İlgili makale ve dergileri yakından takip et.
- Öğretmenlerle iyi geçin ama yalaka da olma.
- Gerekirse istediklerini ve beklentini açıkça söyle.
- Kendin gibi eğitimine önem verenleri bul (ortak ders ve gruplar).
Önceliğin sosyallikse;
- Sevdiğin topluluklara gir.
- Yeni i̇nsanlar tanımaya çalış.
- Paylaşılan sosyal aktivitelere katıl.
- Diyaloglara mümkün mertebe dahil ol.
- İlgini çekmeyen insanlara bile bir fırsat ver.
- Bir gruba dahil ol ama başkalarına da şans tanı.
- Hakim olmadığın konularda konuşmaktam ziyade dinle.
- Kampüs ve çevresi personeliyle (büfe, yemekhane, güvenlik vs.) aranı iyi tut. Hal hatır sor, sohbet et.12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim ✨
+1 yılArkadaşlık ilişkilerinde dikkatli olmalısın lisede yaşadığın arkadaşlıklar gibi olmayacak çoğu not amaçlı olacak gerçek arkadaşlık ilişkisini iyi ayırt etmelisin bu yüzden.
Sonra hocaların çoğu ego sahibi ve kendi egolarını tatmin etmeye çalışacak o yüzden çok takılma. Ekonomik durumun el veriyorsa eğer kitapları alabilirsin ama pdf bulursan alma durumun yoksa eğer.
Gezme konusunda çok aşırıya kaçmadığın sürece gez okuduğun şehri ve yakın şehirleri derslerden geçemem edemem diye düşünme.
Kendin olduktan sonra giyim kuşam kendine yakıştırdığın her şeyde şıksındır o yüzden çok kasma. Eğitim hayatında başarılar... 🙋🏽♂️10 YorumlaArkadaş çevren çok önemli. Az olsun öz olsun. Kimseye pek güvenme. Herkesle gereksiz samimi olma. Değerli eşyalarını ortada bırakma. Yurtta kalacaksan kilit gibi önemli şeyleri almayı unutma. Herkese notlarını verme, bu sefer hazıra alışılırlar. Vermeyince de sen suçlu olursun. Hocalarla aranı iyi tut. Bilenen iyi bileniyor.
33 Yorumla
+1 yılİlk başta klüp veya topluluklara üye ol kesinlikle. Ve başta kimseyle muhattap olma ama üniversiteye alışınca kaynaş. Arkadaş çok önemli. Bir çevrenin olması daha da önemli. Bir sorun olduğunda yardım edecek insanlarla arkadaş ol. Ve notlarını çok yüksek tut. Yatay geçiş yaparak şu anda bulunduğun üniden daha prestijli bir üniversiteye geçmek istersen notların yüksek olsun. Mümkünse 90 altına düşme. Başta yatay geçiş düşünmeyebilirsin ama sonradan keşke yapsaydım dememek için notların güzel olsun. Ayrı olarak güvenme kimseye şu bu demeyeceğim hherkes söylüyor zaten. Ama herkesle arkadaş ol kimseyle dost olma derim. Not düzenin olsun. Profesörlerle aran iyi olmasa da sakın göze batma. Bak bu çok önemli. Hocanın adını hatırlamasının iki yolu var. Ya çok çok iyi öğrenci olacaksın ya da yanlış yapıp hocanın gözüne batacaksın. İlki not yükseltir ikincisi not düşürür sldkskdnla. Diyeceklerim bu kadar ve ben de üniversiteye yeni başlıyorum araştırdıklarım bunlar diye söyledim lsmdmsndlsndls
30 Yorumla
+1 yılÜniversitede ilişkiler genellikle menfaat ve çıkar üzerine kuruludur. Lisede ki gibi samimi sıcak bir ortam bulamazsın. Derslerine çalışman gerekiyor bunu aksatma ve hoca anlatırken mutlaka kısa kısa notlar al. Hoca anlatıp gidiyor sadece. Hocalarla arandaki iletişim ciddi resmi bir iletişim öyle cıvıklık yok. Hemen herkesle samimi olma önce tanı gözlemle dediğin gibi her türlü insan var genelde hepsi çıkarcı
14 Yorumla- +1 yıl
iş hayatını görünce üniversitedeki arkadaşları mumla ararsın
- +1 yıl
Herkesin çalışma ortamı farklı bu konuda genelleme yapılamaz ;)
- +1 yıl
Sanayi ortamı kötü
+1 yılKarşı cinse çok düşmemelisin,
Arkadaşlarına çok güvenmemelisin,
Ne de olsa üniversite kazandım her gün eğleneyim diyip gezmemelisin,
Hocalar ile aranı iyi tutmalı ama yalaka olmamalısın,
Sürekli kendini geliştirmelisin.
Üniversite ortamı serttir.
Üniversiteye hoş geldin mesajı:
https://youtu. be/9gU7SZUTkHM? si=al7nEvb3ceYYAU9Y12 Yorumla- +1 yıl
şansıma link tıklanabilir olmadı. tekrar attım o yüzden
+1 yılHer zaman hocalarla aranızı çok iyi tutun. Hiçbir zaman tanışmak için kendiniz acele etmeyin bırak onlar sizi tanımak için uğraşsınlar. Her zaman değer gören taraf siz olursunuz
11 YorumlaBizim bir hocamız vardı üniversitesitede ilk derste şu nasihatı verdi tüm amfiye: Üniversitesiye bakir/bakire gelip bakir/bakire gitmeyin. Vücudunuzun tadını çıkarın.
Çok doğru bir öğüttü. Ben de altına imzamı atıyorum.
İmza: Daire
00 Yorumlailk sene ne bok yiyorsan ye gez toz bi bakın çevreye. Uzatacaksan 1 sene uzat. Ama sonra adam gibi otur alttan yaz okulundan al al 4 senede bitir sonrası pişmanlık küfürler ederek ayrılırsın.
01 Yorumla
+1 yılİlk olarak insanları uzaktan takip edin izleyin hemen arkadaş edinmeyin.
Giyiminiz sade ama şık olsun.
Hocalarla iyi anlaşin ama Yağcı olacak kıvamda değil..04 Yorumla- +1 yıl
Mesela beyaz gömlek siyah pantolon gibi klasik modeller
- +1 yıl
Edenler var
Hemen bir arkadaşlık grubun içine girme. Çünkü mujtemelen1-2 bilemedin 4 aya dağılacak. Sakın ilk seneden sevgili yapma çünkü çoğunluk yokluktan çıkmış gibi sanırsın kıtlık olacak da hemen birini bul a peşinde. İlk seneden itibaren çok özenli çalış derim. Hocalarla ilişkini iyi tut. Soru sor. Derslerle ilgilen. Tavsiyem hep ortalamanı yüksek tutmaya çalış. Ha bi de çevren olsun diye karakterinden ödün verme.
10 Yorumla
+1 yılDerslerine çalış, dil öğren. Arkadaşlarına güvenme, kimseye borç verme, sırrını söyleme, boş boğaz olma, aşık falan da olayım deme.
11 YorumlaKimseye güvenmesin, herkesi kendine aşık sanmasın, derslerini kesinlikle ihmal etmesin ama her fırsatta gezsin kendini değişik faaliyetlerde etkinliklerde geliştirsinnn
00 Yorumla
+1 yılmühendislik okuyacaksan bok gibi geçer, tavsiye işe yaramaz okuyacağın bölümün kaderini yaşarsın
01 Yorumla
+1 yıltadını çıkar dostum o yılları sonradan çok özleyeceksin.
11 YorumlaTadını çıkar insanları beklentiye sokma ve beklentin olmasın. Serin kafa ile okumak.
01 Yorumla
+1 yılVar, etrafı iyi gözlemle hemen samimi olma namazlarını kil menfaatcilere dikkat et derslerine iyi çalış, kızlar sizde disiliginizi kullandirmayin
00 YorumlaOtursunlar ders çalışsınlqr ve hocalarla iyi kaynaşsınlar çevre yapsınlar
03 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılKendinizi geliştirmeye bakın. Ortam kovalamayın tabi ki eğlenin ama önceliğiniz kendinizi geliştirmek olsun.
00 Yorumla
+1 yılZekilerle arkadaş ol. Onlar kendilerini belli eder
34 Yorumla- +1 yıl
Birkaç dersten sonra zaten sorulan sorulara göre anlarsın kim zeki kim değil
- +1 yıl
Cok guzelsin maşallah
- +1 yıl
Teşekkürler🙏
+1 yılYeto kazananları gördükçe onlar adına sevinip kendi adıma üzülmekten hebaa oldum😔
15 Yorumla- +1 yıl
Üzülme sana bu konuda motive vermek istiyorum; Elon Musk mesela dünyanin en zengin adami ama sence üniversite okuduğu içinmi oldu hayir hatta röportajda sana öğreten kim diye soruyorlar o da kendi kendime öğrendim, çok kitap okudum diyor yani bir insan istediği birseyi yapmasi için eğitim şart değil... okuldaki eğitimle kendinizi sınırlamayin diyor
- +1 yıl
Birseyle ilgileniyorsan onunla ilgili herseyi tüket, takinti yap, bağimlisi ol daha sonra kendini uzaklastir ve arin
- +1 yıl
En son söylediğin şey için bir örnek verebilir misin peki?🙂
- +1 yıl
Yine Elon üzerinden örnek vereyim kendisi uzay şirketi olan spacex'in kurucusu ama bununla alakali bir eğitim almadi, okuduğu kitaplardan roket yapimini öğrendi, çok fazla bilgi edindi ve takinti yapti ve ilk baslarda basarisiz olsada deneye deneye basardi
- +1 yıl
Yani tarzlarımız uyuşmasada kitaplardan duygusal yaşamsal anlamda birçok şey öğreniyorum. Onun kadar katkılı olabilir miyim bilemiyorum. Elimden geleni yaparım. Keşke bu zihniyet okulda öğretilseydi. Tüketmek yerine üretmek.. tuttuğumuz yerden ne olursa artık. Teşekkür ederim🤍
Eğitim & Kariyer konusunda 437 cevap paylaştı. Giyim konusunda başlarda kasıp sonlara doğru derse pijama ile gelen arkadaşlarım oldu. 🤷🏻♀️
13 Yorumla- +1 yıl
Cok guzelsin maşallah
Serbestlik üst seviyede ancak çok çalışma ve derslerde yoklama alma şartları var
00 Yorumla
+1 yılTek tavsiyem keyfini çıkartın geriye bakınca özlüyorsunuz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılTercih gelseydi başlayacaktıkta puan düşük olunca anca açık öğretim gelirdi.
00 Yorumla
+1 yılVar fazla sevişmeyin aşk meşk bırakın bu işleri. Derslere odaklanın.
00 Yorumla
+1 yılÜniversiteye yeni başlayanlar icin tavsiyem;
Başlamamaları. çünki bir bok olunmuyor bu boktan ülkede. herkes universite okuyor. okudugu isi yapanların bircogu torpili olanlar.
Not:bende okudum hemde 2 farkli bölüm 😄00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKısaca hicbirsey yapma köle gibi ol demis dinleme bence hayatın zehir olur :)
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAşağıdaki tavsiyeleri okumadınz herhalde 😂
Herkese anında güvenme özellikle gruplara dahil olayım deme
#Hükümdar00 Yorumla
+1 yılİlk günden öğretmenlerin gözüne girmeye çalışın. Notlarınızı olumlu anlamda çok etkiler.
Çok abartılı giyinmeyin, abartılı makyajlar yapmayın.
Herkesle samimi olmayın, mesafe koyun aranıza.00 Yorumla
+1 yılÜniversite yılları hayatın en verimli yıllarıdır. Mutlaka bir kaç şehir ve ülke gez. Gezmek asla zannedildiği gibi pahalı bir şey değil. Gerekirse part time çalış kazandığınla gez.
00 YorumlaHer ne okuyor ise okudugu bölümün ve işinin rn iyisi olsunlar
00 YorumlaSadece derslerine odaklan üniversiteyi kolay kazanmadin
23 Yorumla- +1 yıl
Önünden geçen üniversite kazanıyor artık nesi kolay değil?
- +1 yıl
İşte ona gerek yok artık. Fedakarlığı eskiler yapmış konu üniversiteyse. Kenar köşe ucuz bir şehirde azıcık puana okuyabiliyor artık herkes.
Çok insan biriktirsinler. Çok çok. Çevre yapmasınlar, insan biriktirsinler. En önemli kazanç budur üniversiteden.
00 YorumlaBence hiç kendini yorma mezundan sonra kendine BİM mağazalarında yerini ayırt.
00 Yorumla
+1 yılKendin ol insanlara dikkat et
13 Yorumla- +1 yıl
Pek bilgim yok ama dikkat et
+1 yılDost görünümlu yiyicilere dikkat et
01 Yorumla
+1 yılKantincilerle kanka ol sırtın yere gelmez :D
01 YorumlaBen de merak ediyorum
013 YorumlaOnline eğitime hazır olun
10 Yorumla
+1 yılHer etkinliğe katil arkadaş çevresi yapmaya çalış
10 Yorumla
+1 yılDers ve sosyal hayat dengesini iyi ayarla
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKim ne diyecek merak ettim.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Arkadaşlık kurma sakın
01 Yorumla
+1 yılBen 2. sinifum. istediğinizi sorun canlar.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 676 cevap paylaştı. Boşta olan kızları kap hatta yedek yap
00 Yorumla
+1 yılAynı sınıf ya da bölümden manita yapmayın
01 Yorumla
+1 yılHocalarla papaz olmayın kesinlikle
00 Yorumla
+1 yılDersinize bakın yoksa adam madam olamazsınız
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsınıftan sevgili yapma hayatın kayar sjsjsks
01 Yorumla
+1 yılilovemilf
01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 565 cevap paylaştı. Derse odaklan
10 Yorumla
+1 yılSevgili yapma net
15 Yorumla- +1 yıl
Gider gitmez yapmasın hemen onu kastediyorum
- +1 yıl
Bence gider gitmez yapsın 😂
- +1 yıl
Sosyal açıdan biraz eksi de olsa, bir bakıma mantıklı dediklerin. Eğitim hayatın baya değişiyor, sevgili olunca
+1 yılDerslere iyi odaklanma kaçmamalı
00 Yorumla1 evde 10 kişi kalmayın 😅
00 YorumlaDirekt dal kardeş , bam bam bam 😂
00 Yorumla
+1 yılHer zaman mutlu olun herşeye gülün.
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat